Деценијама траје проблем овог пута, сви обећавали

Клизишта су ових дана и по неколико сати прекидала ову саобраћајницу која је тренутно проходна а саобраћај се са њом одвија уз пуно опреза.

Република Српска 15.02.2021 | 18:30
Деценијама траје проблем овог пута, сви обећавали

- Путна саобраћајница од Фоче до Шћепан Поља и границе са Црном Гором регистрована је као магистални пут али према мишљењу свих оних који се њом возе то не личи на магистралу већ обични сеоски сокак препун клизишта, воде на путу, сужења, рупа на коловозу оштрих кривина и великих узбрдица.

Клизишта су ових дана и по неколико сати прекидала ову саобраћајницу која је тренутно проходна а саобраћај се са њом одвија уз пуно опреза.

"Упозоравамо грађане да се на овом путу због одређених проблема и његовог стања саобраћај одвија отежано. На терену су стручене службе из Дирекције за путеве као и Путева Републике Српске и тражиће се хитна санација на одређеном броју локација како би се безбједност саобраћаја повећала", рекао је начелник одјељења полиције Полицијске управе Фоча Војислав Крунић.

Због лошег пута испаштају мјештани околних села, путници према Црној Гори, али и власници 21 рафтинг кампа кроз које годишње прође и до 50.000 туриста и љубитеља адреналин спуштања у чамцима низ ријеку Тару.

"Путна комуникација Фоча-Шћепан Поље је у очајном стању. Мислим да нигдје у Републици Српској и БиХ нема таковог пута и то магистралног који спаја двије државе", каже предсјендик Удружења рафтера „Дрина-Тара“ Здравко Матовић, који на стотинама пута љети вози овом саобраћајницом.

Пословни људи из Фоче апелују на челнике у БиХ и Републици Српској да ријеше овај проблем.

"Прво бих прозвао Савјет министара БиХ и надлежне за путеве у Босни и Херцеговини и Републици Српској да предузму све да се пут доведе у пристојно стање јер је поред осталих потребан и нама рафтерима који обављамо своје послове на ријекама Тари и Дрини", додао је Матовић.

Проблем пута од Фоче до границе са Црном Гором актуелан је четири деценије. Свака нова републичка власт обећавала је да ће се саобраћајница санирати или изградити нова. Забиљежени су и протести грађана али све се на томе завршило. Овдје се увелико говори да је у току израда новог пројекта . Само да не буде као и са оним претходним.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Криминал и политика

15.02.2021 18:53

А ФОЧА -ГАЦКО..ПА ГАЦКО - НЕВЕСИЊЕ.ПА ДАЉЕ НЕВЕСИЊЕ НА СВЕ ДРУГЕ СТРАНЕ .. ЧЕМЕР ТУГА ЈАД И БИЈЕДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дудуле

15.02.2021 19:26

Баш ружно, али и опасно. У питању је небрига и неодговорност надлежних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сребренко К.

15.02.2021 19:28

Брига њих за овај пут. Док ничу аутопутеви око Бања Луке нико и не размишља да уложи нешто у овај крај РС. Док има шуме да извлаче и пуне себи дзепове све је добро. Жалосна политика СНСД-а према истоку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак

15.02.2021 20:23

Фоча-Пљевја је такође магистрални пут, он је још у горем стању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

15.02.2021 21:23

Гацко - Фоча, - Гацко - Невесиње, Бијељани- Столац, Љубиње-Столац, Невесиње- Мостар, Билећа-Морско... Херцеговачка туга, заборав од свакога.......... Нема обнове....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Херцеговина

16.02.2021 06:45

На залост велики број насих Херцеговаца и на задњим изборима је гласало за Луке, Миле, Цорице, Таминџије и остале мајмуне па сада у кукњаву ! Миле се вози хеликоптером, њега боли к.... за путеве, а аутопутеве гради искљуциво да упосли своје фирме. На тим аутопутевима има највисе магле и промаје а аутомобила у траговима. Кад вец спомињете Б Луку и око Б Луке.

Name

Пепп

15.02.2021 21:40

Босански Бридге-Добој најгори пут у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крко

16.02.2021 01:03

Станеш аутом у рупекачу, зовеш полицију на увиђај и записник о видљивој и невидљивој штети на возилу, пресавијеш табак и тужба! Па, нека виде да ли им је јефтиније пресвући комплет асфалт или сервисирати сва возила која су орјентисана на ту дионицу, а којима се одере на свакој регистрацији 20% за "Путеве РС"! Што ту не окаче радар, мамицу им бандитску!

ОДГОВОРИТЕ