Decenijama traje problem ovog puta, svi obećavali

Кlizišta su ovih dana i po nekoliko sati prekidala ovu saobraćajnicu koja je trenutno prohodna a saobraćaj se sa njom odvija uz puno opreza.

Republika Srpska 15.02.2021 | 18:30
Decenijama traje problem ovog puta, svi obećavali

- Putna saobraćajnica od Foče do Šćepan Polja i granice sa Crnom Gorom registrovana je kao magistalni put ali prema mišljenju svih onih koji se njom voze to ne liči na magistralu već obični seoski sokak prepun klizišta, vode na putu, suženja, rupa na kolovozu oštrih krivina i velikih uzbrdica.

Кlizišta su ovih dana i po nekoliko sati prekidala ovu saobraćajnicu koja je trenutno prohodna a saobraćaj se sa njom odvija uz puno opreza.

"Upozoravamo građane da se na ovom putu zbog određenih problema i njegovog stanja saobraćaj odvija otežano. Na terenu su stručene službe iz Direkcije za puteve kao i Puteva Republike Srpske i tražiće se hitna sanacija na određenom broju lokacija kako bi se bezbjednost saobraćaja povećala", rekao je načelnik odjeljenja policije Policijske uprave Foča Vojislav Кrunić.

Zbog lošeg puta ispaštaju mještani okolnih sela, putnici prema Crnoj Gori, ali i vlasnici 21 rafting kampa kroz koje godišnje prođe i do 50.000 turista i ljubitelja adrenalin spuštanja u čamcima niz rijeku Taru.

"Putna komunikacija Foča-Šćepan Polje je u očajnom stanju. Mislim da nigdje u Republici Srpskoj i BiH nema takovog puta i to magistralnog koji spaja dvije države", kaže predsjendik Udruženja raftera „Drina-Tara“ Zdravko Matović, koji na stotinama puta ljeti vozi ovom saobraćajnicom.

Poslovni ljudi iz Foče apeluju na čelnike u BiH i Republici Srpskoj da riješe ovaj problem.

"Prvo bih prozvao Savjet ministara BiH i nadležne za puteve u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj da preduzmu sve da se put dovede u pristojno stanje jer je pored ostalih potreban i nama rafterima koji obavljamo svoje poslove na rijekama Tari i Drini", dodao je Matović.

Problem puta od Foče do granice sa Crnom Gorom aktuelan je četiri decenije. Svaka nova republička vlast obećavala je da će se saobraćajnica sanirati ili izgraditi nova. Zabilježeni su i protesti građana ali sve se na tome završilo. Ovdje se uveliko govori da je u toku izrada novog projekta . Samo da ne bude kao i sa onim prethodnim.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Kriminal i politika

15.02.2021 18:53

A FOČA -GACKO..PA GACKO - NEVESINJE.PA DALJE NEVESINJE NA SVE DRUGE STRANE .. ČEMER TUGA JAD I BIJEDA

ODGOVORITE
Name

Dudule

15.02.2021 19:26

Baš ružno, ali i opasno. U pitanju je nebriga i neodgovornost nadležnih.

ODGOVORITE
Name

Srebrenko K.

15.02.2021 19:28

Briga njih za ovaj put. Dok niču autoputevi oko Banja Luke niko i ne razmišlja da uloži nešto u ovaj kraj RS. Dok ima šume da izvlače i pune sebi dzepove sve je dobro. Žalosna politika SNSD-a prema istoku.

ODGOVORITE
Name

Fočak

15.02.2021 20:23

Foča-Pljevja je takođe magistralni put, on je još u gorem stanju.

ODGOVORITE
Name

Hercegovina

15.02.2021 21:23

Gacko - Foča, - Gacko - Nevesinje, Bijeljani- Stolac, Ljubinje-Stolac, Nevesinje- Mostar, Bileća-Morsko... Hercegovačka tuga, zaborav od svakoga.......... Nema obnove....

ODGOVORITE
Name

re Hercegovina

16.02.2021 06:45

Na zalost veliki broj nasih Hercegovaca i na zadnjim izborima je glasalo za Luke, Mile, Corice, Tamindžije i ostale majmune pa sada u kuknjavu ! Mile se vozi helikopterom, njega boli k.... za puteve, a autoputeve gradi iskljucivo da uposli svoje firme. Na tim autoputevima ima najvise magle i promaje a automobila u tragovima. Kad vec spominjete B Luku i oko B Luke.

Name

Pepp

15.02.2021 21:40

Bosanski Bridge-Doboj najgori put u RS

ODGOVORITE
Name

Крко

16.02.2021 01:03

Станеш аутом у рупекачу, зовеш полицију на увиђај и записник о видљивој и невидљивој штети на возилу, пресавијеш табак и тужба! Па, нека виде да ли им је јефтиније пресвући комплет асфалт или сервисирати сва возила која су орјентисана на ту дионицу, а којима се одере на свакој регистрацији 20% за "Путеве РС"! Што ту не окаче радар, мамицу им бандитску!

ODGOVORITE