Приоритет - сачувати здравље оних који брину о људима

Министар здравства и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изразио је задовољство почетком имунизације здравствених радника у Градишци вакцином "спутњик В" против вируса корона, истакавши да је приоритет сачувати здравље оних који брину о здрављу других.

Република Српска 15.02.2021 | 15:18
Приоритет - сачувати здравље оних који брину о људима

Шеранић је навео да ће дио здравствених радника из свих болница у Републици Српској бити обухваћен овом првом вакцинацијом, за коју је обезбијеђено 2. 000 доза вакцина за 1. 000 људи.

Он је појаснио да ће се масовна вакцинација вршити приоритетно у домовима здравља, а да ће вакцинални пунктови бити успостављани само ако се за то укаже потреба.

"То ће дефинисати сам број лица која се буду пријавила за вакцинацију, а сама масовна вакцинација ће зависити и од динамике пристизања вакцина. Институт за јавно здравство ради на свим предвиђеним активностима, завршили су до сада обезбјеђење услова за хладни ланац за пренос вакцина и набавку потрошне медицинаке опрема која је неопходна за вакцинацију", рекао је Шеранић.

Ресорни министар данас је искористио посјету Болници у Градишци да обиђе радове који су завршени у оквиру реконструкције објектка ове здравствене установе, те да са директором Рајком Додиком разговара о успостављању Интегрисаног здравственог информационог система у овој установи.

Додик и још 15 здравствених радника из ковид-одјељења примили су данас вакцину против вируса корона, те је истакао да је убијеђен у њену ефикаснот.

Он је навео да је у ковид-одјељењима у Болнице у Градишци тренутно збринуто 46 пацијената, са средње тешком и тешком клиничком сликом, од којих је по седам витално угожено или на респиратору.

Начелник ковид-одјељења Болнице Градишка Бранка Милошевић рекла је да су вакцине једно од највећих достигнућа у борби против вируса корона, које једине у овом тренутку могу да спасе човјечанство.

Она је истакла да је данас примила вакцину да би била примјер својим сарадницима и пацијентима. 

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Хаха

15.02.2021 14:22

Ова бранка бас паметна! Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.02.2021 20:10

Мора да је Додин кадар.

Name

Дриугаувугла

15.02.2021 15:37

Да и ?Па хоцете ли у наредних мјесец дана прицати о вакцинацији 1000 особа ?Какав блам ,срам вас било неспособна багро,као да је у оптицају 100000 вакцина а не 1000 ком које сте могли пласирати за 1 дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

15.02.2021 16:13

Најсредјенија болница у РС !

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ДОКТОР

15.02.2021 16:46

ЗАШТО ОНДА ШАЉЕТЕ ПАЦИЈЕНТЕ У БАЊА ЛУКУ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незналица

15.02.2021 18:53

Најгоре је што та докторица Бранка, убијеђена да прима нешто добро, а у ствари вјероватно чак и погубно за здравље људи.

ОДГОВОРИТЕ