Prioritet - sačuvati zdravlje onih koji brinu o ljudima

Ministar zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izrazio je zadovoljstvo početkom imunizacije zdravstvenih radnika u Gradišci vakcinom "sputnjik V" protiv virusa korona, istakavši da je prioritet sačuvati zdravlje onih koji brinu o zdravlju drugih.

Republika Srpska 15.02.2021 | 15:18
Prioritet - sačuvati zdravlje onih koji brinu o ljudima

Šeranić je naveo da će dio zdravstvenih radnika iz svih bolnica u Republici Srpskoj biti obuhvaćen ovom prvom vakcinacijom, za koju je obezbijeđeno 2. 000 doza vakcina za 1. 000 ljudi.

On je pojasnio da će se masovna vakcinacija vršiti prioritetno u domovima zdravlja, a da će vakcinalni punktovi biti uspostavljani samo ako se za to ukaže potreba.

"To će definisati sam broj lica koja se budu prijavila za vakcinaciju, a sama masovna vakcinacija će zavisiti i od dinamike pristizanja vakcina. Institut za javno zdravstvo radi na svim predviđenim aktivnostima, završili su do sada obezbjeđenje uslova za hladni lanac za prenos vakcina i nabavku potrošne medicinake oprema koja je neophodna za vakcinaciju", rekao je Šeranić.

Resorni ministar danas je iskoristio posjetu Bolnici u Gradišci da obiđe radove koji su završeni u okviru rekonstrukcije objektka ove zdravstvene ustanove, te da sa direktorom Rajkom Dodikom razgovara o uspostavljanju Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema u ovoj ustanovi.

Dodik i još 15 zdravstvenih radnika iz kovid-odjeljenja primili su danas vakcinu protiv virusa korona, te je istakao da je ubijeđen u njenu efikasnot.

On je naveo da je u kovid-odjeljenjima u Bolnice u Gradišci trenutno zbrinuto 46 pacijenata, sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, od kojih je po sedam vitalno ugoženo ili na respiratoru.

Načelnik kovid-odjeljenja Bolnice Gradiška Branka Milošević rekla je da su vakcine jedno od najvećih dostignuća u borbi protiv virusa korona, koje jedine u ovom trenutku mogu da spase čovječanstvo.

Ona je istakla da je danas primila vakcinu da bi bila primjer svojim saradnicima i pacijentima. 

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Haha

15.02.2021 15:22

Ova branka bas pametna! Strasno.

ODGOVORITE
Name

Re

15.02.2021 21:10

Mora da je Dodin kadar.

Name

Driugauvugla

15.02.2021 16:37

Da i ?Pa hocete li u narednih mjesec dana pricati o vakcinaciji 1000 osoba ?Kakav blam ,sram vas bilo nesposobna bagro,kao da je u opticaju 100000 vakcina a ne 1000 kom koje ste mogli plasirati za 1 dan.

ODGOVORITE
Name

Doktor

15.02.2021 17:13

Najsredjenija bolnica u RS !

ODGOVORITE
Name

RE DOKTOR

15.02.2021 17:46

ZAŠTO ONDA ŠALJETE PACIJENTE U BANJA LUKU?

ODGOVORITE
Name

Neznalica

15.02.2021 19:53

Najgore je što ta doktorica Branka, ubijeđena da prima nešto dobro, a u stvari vjerovatno čak i pogubno za zdravlje ljudi.

ODGOVORITE