Бореновић честитао Вучићу и захвалио за сву помоћ Српској

Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, честитао је предсједнику Александру Вучићу и свим грађанима Дан државности Србије.

Република Српска 15.02.2021 | 11:41
Бореновић честитао Вучићу и захвалио за сву помоћ Српској

У писму честитке упућеном Вучићу, Бореновић наводи да је Дан државности од великог значаја за све у Србији, али и сваког Србина, гдје год да живи:

„Дан када обиљежавамо подизање Првог српског устанка подсјећа на слободарски дух и храброст нашег народа. Усвајање Сретењског устава, првог модерног и за то вријеме либералног Устава Кнежевине Србије, говори о нашој тежњи за стварањем и чувањем демократског друштва и институција.

Од тих дана, Србија је прошла дуг пут, од поробљене земље, преко ратова и других недаћа, до онога што је данас – слободна и демократска држава. У Србији се на Сретење 2021. године сусреће све оно чему су тежили и устаници 1804. године и творци Устава 1835. године: слобода, правда, национална еманципација и демократско уређење", наводи се у честитки.

Бореновић се захвалио Вучићу за сву подршку и помоћ Републици Српској и, како је навео, искрену тежњу ка снажнијем повезивању нашег народа с обје стране Дрине.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ана

15.02.2021 15:45

По коментарима се види да је Бореновић битан лик! Види се да хиљаде људи прате његове активности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је Ана

15.02.2021 19:15

Румени је чудо,тридесет година у политици а резултат једна велика нула!

Name

РС&РС

16.02.2021 09:45

Ми се волимо, волимо Дрину, шљунак, балване и трговински дефицит ентитета РС у корист трговинског суфицита дрзаве РС. Лаицки гледано РС је РС, разлика је само с које стране Дрине гледаш. Има један виц, казе састали се Босанци у Београду па се убједјују ко је већи Србин, ха ха ха. Не, ми се нииисмо продали ником и никад

ОДГОВОРИТЕ