Borenović čestitao Vučiću i zahvalio za svu pomoć Srpskoj

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, čestitao je predsjedniku Aleksandru Vučiću i svim građanima Dan državnosti Srbije.

Republika Srpska 15.02.2021 | 11:41
Borenović čestitao Vučiću i zahvalio za svu pomoć Srpskoj

U pismu čestitke upućenom Vučiću, Borenović navodi da je Dan državnosti od velikog značaja za sve u Srbiji, ali i svakog Srbina, gdje god da živi:

„Dan kada obilježavamo podizanje Prvog srpskog ustanka podsjeća na slobodarski duh i hrabrost našeg naroda. Usvajanje Sretenjskog ustava, prvog modernog i za to vrijeme liberalnog Ustava Kneževine Srbije, govori o našoj težnji za stvaranjem i čuvanjem demokratskog društva i institucija.

Od tih dana, Srbija je prošla dug put, od porobljene zemlje, preko ratova i drugih nedaća, do onoga što je danas – slobodna i demokratska država. U Srbiji se na Sretenje 2021. godine susreće sve ono čemu su težili i ustanici 1804. godine i tvorci Ustava 1835. godine: sloboda, pravda, nacionalna emancipacija i demokratsko uređenje", navodi se u čestitki.

Borenović se zahvalio Vučiću za svu podršku i pomoć Republici Srpskoj i, kako je naveo, iskrenu težnju ka snažnijem povezivanju našeg naroda s obje strane Drine.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ana

15.02.2021 15:45

Po komentarima se vidi da je Borenović bitan lik! Vidi se da hiljade ljudi prate njegove aktivnosti!

ODGOVORITE
Name

tako je Ana

15.02.2021 19:15

Rumeni je čudo,trideset godina u politici a rezultat jedna velika nula!

Name

RS&RS

16.02.2021 09:45

Mi se volimo, volimo Drinu, šljunak, balvane i trgovinski deficit entiteta RS u korist trgovinskog suficita drzave RS. Laicki gledano RS je RS, razlika je samo s koje strane Drine gledaš. Ima jedan vic, kaze sastali se Bosanci u Beogradu pa se ubjedjuju ko je veći Srbin, ha ha ha. Ne, mi se niiismo prodali nikom i nikad

ODGOVORITE