Српска листа: Убједљива побједа, освојили смо свих 10 мандата

Горан Ракић, председник Српске листе објавио је да је та листа на изборима на КиМ освојила свих 10 мандата који су у Скупштини загарантовани за представнике Срба. Српској листи су честитали предсједник Србије Александар Вучић, шеф дипломатије Никола Селаковић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, као и некадашњи челник те институције Марко Ђурић.

Србија 15.02.2021 | 07:54
Српска листа: Убједљива побједа, освојили смо свих 10 мандата

Горан Ракић је на конференцији за новинаре рекао да је Српска листа остварила убједљиву побједу и освојила 10 мандата на ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији.

Укупна излазност је око 65.000 у српским срединама, пет посто више него на прошлим изборима, навео је предсејдник Српске листе.

- Избори су одржани у посебним околностима због пандемије, због сијасет трикова којима је Приштина жељела да умањи снагу српског народа, тојест снагу Српске листе. Ми смо слогом осујетили те њихове намјере - поручио је Ракић.

Вучић честитао Српској листи

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је Српској листи освајање свих десет мандата на изборима на КиМ.

- Честитам нашем народу. Надам сам се томе и то је важна ствар, јер нама предстоји тежак период -, нагласио је Вучић за ТВ Пинк коментаришући информацију да је Српска листа освојила 99,14 одсто гласова у Сјеверној Митровици.

Селаковић: Свака част на победи, срећан нам Дан државности

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић честитао је Српској листи на освојених свих 10 посланичких мјеста.

- Свака част на великој побједи драгој браћи и сестрама из Српске листе!!! Срећан нам Дан државности - написао је Селаковић на Инстаграму.

Петковић: Побиједила је политика српске слоге

И директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић честитао је српском народу на Косову и Метохији на томе што је, у складу са позивом своје државе и предсједника Александра Вучића, готово једнодушно подржао Српску листу.

- Побиједила је политика српске слоге и саборности, јер Срби на Косову и Метохији су препознали озбиљност тренутка и важност да у предстојећем периоду у Приштини буду представљени као монолитна и непоколебљива политичка снага - оцијенио је Петковић, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Ђурић: Радујем се успјеху браће и сестара из Српске листе

Амбасадор Србије у САД и бивши шеф владине канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић огласио се поводом избора, истичући да се радује успјеху Српске листе.

- Бескрајно се радујем успјеху сестара и браће из Српске листе вечерас. Снага сте и понос цијелог српског рода! Настављамо борбу - поручио је Ђурић путем Твитера.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар