Додик наставља удар на Вучића

Додик наставља удар на Вучића: Бискуп Григорије у “Службеном гласнику врха СНСД-а", са још једним лаживим лицемјерним интервјуом којим би да се докопа позиције Патријарха СПЦ-а; Додик убијеђен да Он треба да управља процесима и у Србији и у РС/БиХ, а да Србија МОРА финансирати пљачке његовог Режима; Опака и Опасна “Никшићка веза”.

Република Српска 14.02.2021 | 20:00
Додик наставља удар на Вучића

1.

Милорад Додик наставља да бискупа Григорија, клептомана, криминалца, богохулника, екуменисту… снажно промовише за Патријарха, више се и не кријући иза појединих београдских медија.

2.

Страначко гласило СНСД-а - бањалука.нет, који директно контролише најужи врх СНСД-а, а чији је формални власник нешто што се зове “Грапе”, пренио је комплетан интервју бискупа Григорија који је дао за ДW.

Партијски веб билтен никада то не би учинио без директног Додиковог наређења.

То је још један Додиков покушај (изузетно несупјешан) да Григорија промовише као будућег Патријарха. Уз Додика, у том напору, стоји још неколико београдских жетон-политичара, као и никшићки тајкун Миодраг Давидовић-Дака.

3.

Прије него наставим о Григорију, важно је истаћи да је Град Бањалука, у вријеме владавине Игора Радојичића, закључио низ уговора са “Грапе”, одреда по принципу “директни споразуми”, и на тај начин снажно финансирао својеврсни “Службени гласник” врха СНСД-а користећи га за личне обрачуне; Додикове, примарно, али и Радојичићеве. (Познато ми је ко стоји иза “Службеног гласника СНСД-а”, али то није толико ни битно за наставак приче.)

4.

Након што је Додик отјерао Радојичића, под контролом је оставио поменути билтен, који дјелује директно по његовим налозима: Отуд се и Григорије, односно његов бљутави, лаживи, неискрени и, надасве, лицемјерни интервју нашао као носећи у “Службеном гласнику СНСД-а”.

5.

“Нико не смије да ради оно што му закони не допуштају“, потрцтаће у свом интервјуу Бискуп Григорије, заборављајући да је он, док је водио епархију захумско-херцеговачку, чинио све што закони не допуштају - од прогона оних који су га критиковали, преко бројних пљачки херцеговачких предузећа које је организовао и спроводио, па све до давања Храмова СПЦ-а под хипотеке.

6.

Григорије који је наредио да се потписник ових редова (заједно са сином), 18.03.2009., каменује и на тај начин покуша ликвидирати (што сам избјегли пуком срећом), сада се усуђује себе поредити са убијеним српским премијером Зораном Ђинђићем и Оливером Ивановићем, убијеним српским челником са Косова. 

7.

Само потпуно нечасна особа, без икаквих скрупула, морала и образа, као што је Григорије може се усудити себе поредити са Ђинђићем и Ивановићем; Посебно због чињенице да је он тај који је, хвала Богу неуспјешно, покушао да организује ликвидацију, 18.03.2009. године, и то на најсуровији могући начин - каменовањем. И не само моју, већ и других који су му се нашли на путу незаконитог богаћења, пљачке и отимачине.

(У покушају моје ликвидације учествовали су Горан Дурић, Григоријев близак рођак и његов возач, о чему сам јавност обавијетио одмах када се то десило, али МУП РС ништа није предузео како би Григорија казнио. Умјесто тога, наставили су са прогоном свих који су му се замјерили и то траје до данашњих дана.)

8.

Григоријев интервју је толико биједан да на њега не вриједи трошити ријечи, али има један дио који вриједи подвући.

На констатацију новинара ДW-а да му се пребацује што никада није критиковао Милорада Додика и његову власт, Григорије каже да није тачно да није критиковао власт у Републици Српској. “И Додика сам више пута критиковао, поготово директно у нашим разговорима. И те критике су неријетко уродиле плодом“.

Невјероватно је колико Григорије отворено лаже! Никада ниједну ријеч није изговорио јавно против Додика у периоду од 2006.-2018., колико је био на челу епархије захумско-херцеговачке, све у вријеме дуготрајне аутократске владавине његовог заштитника.

9.

Истина, сасвим је могуће да је Григорије критиковао Додика “У СЕБИ”, не изговарајући ријечи, али и то је мало вјероватно.

10.

Овај детаљ показује да је Григорије дошао до идеалне фазе лажова - слаже, а да и не зине, што само ријеткима полази за руком!

11.

Додик и Григорије су дио једне врло опасније организоване групације чији су циљеви рехабилитација тешко посрнулог ДПС-а Мила Ђукановића, аутократе који је донедавно суверено владао Црном Гором, са једне стране и, што је још важније, удар на предсједника Србије Александра Вучића, са друге стране.

12.

Додик и Давидовић су планирали литије у Србији, уколико би успјели изгурати Григорија за Патријарха и на тај начин би покушали срушити Вучића.

13.

Сам Додик има три њему кључна разлога за покушаје рушења Вучића у којима перманентно учествује од јула прошле године и упада ултрадесничара у Народну скупштину Србије, међу којима су били и припадници Злочиначких организација које контролише Режим РС.

14.

Додик је убијеђен да је Он, а не Вучић, тај који треба да управља процесима и у Србији и у РС, односно БиХ; Једноставније речено, Додик је убијеђен да је Вожд свих Срба и да му се Вучић налази на путу да то и материјализује. 

Поодавно је јасно да Додик није при себи и да је, његовим ријечником речено, психопатолошки тип. 

15.

Уз то, Додик жели да се освети Вучићу што Србија одбија да даље покрива тешке рупе у буџету РС, која је у банкроту, јер је милијарду КМ у минусу.

Већ сам објавио да је Додик тражио 350 милиона евра од Виктора Орбана, мађарског премијера, али је одбијен.

Додик је од Орбана тражио да моћна мађарска ОТП банка рефинансира кредитне обавезе РС за 2021. годину у износу од 570 милиона КМ главнице и 120 милиона КМ које је потребно у овој години платити на име камата. 

Орбан га је, према мојим изворима из дипломатских кругова, глатко одбио.

16.

Тако се Додик нашао у најгорој ноћној мори, јер нема начина да нађе средства да покрије наведене страшне губитке и то је други, итекако битан разлог, због којег је ударио свим што контролише (укључујући агентуру у Београду) на Вучића, не би ли га уцијенио да Србија нађе начина да рефинансира стотине милиона КМ, које су Додик и његови сатрапи буквално покрали. Међу тим сатрапима је и Бискуп Григорије.

17.

Битна је и “Никшићка димензија” сарадње Додика и тајкуна Давидовића, који ће се појавити на локалним изборима у Никшићу (14.03.2021. године) са својом недавно основаном странком под именом “Народни покрет”.

18.

Никшић је родно мјесто Мила Ђукановића, али његова ДПС и њени коалициони партнери, према посљедњим истраживањима, освојиће изузетно мали број одборничких мјеста у скупштини тог града на изборима који ће се одржати 14.03.2021.

19.

Дака, Додик и Ђукановић су договорили да тајкун изађе на изборе са својом партијом како би откинуо дио српских гласова од црногорског ДФ-а, највећег фаворита предстојећих избора и направе владајућу коалицију у Никшићу. 

Уједно желе да поразе и покрет "Не дамо Никшић" на чијем челу је Гордана Радовић, савјетница за економска питања црногорског премијера Здравка Кривокапића, који није желио да приступи Давидовићевој странци.

Није уопште зачуђујуће Додиково поновно приближавање Ђукановићу: Пад ДПС-а са власти у Црној Гори (30.08.2020.) највише је штете нанио управо СНСД-у и СДА Бакира Изетбеговића. 

Грађани БиХ су на резултатима избора у Црној Гори научили да оловком могу срушити аутократе, па је као директна посљедица пада ДПС-а, услиједио тежак пораз Додика у Бањалуци и Бијељини, а Изетбеговића у свим већим градовима Федерације БиХ, на локалним изборима у БиХ, одржаним 15.11.2020. 

Регион дјелује по систему спојених посуда и то је непромјењиво. 

20.

Додик је већ помогао Даки за изборе, дајући му милион КМ, а, како сам раније објавио, чак је намјеравао да купи једну локалну ТВ станицу у Никшићу, како би додатно помогао Давидовићу, али је у томе спријечен. (наставиће се)

Аутор: Слободан Васковић

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Боки

14.02.2021 19:13

Бурле лопов, лажов, тиранин, издајица и кукавица је готов. Његово је прошло. Више нас је. Сљедеће године губи и опште изборе. Смрт лоповлуку, тиранији и фашизму, а слобода народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

15.02.2021 05:44

Само напријед бице то пребројавање постеног народа и лопова .

Name

Да али

15.02.2021 18:49

Само да баја овако темпераментан не постане и сам политицки побацај

Name

Паа

14.02.2021 19:26

Занимљиво смишљено, али умово вам неће повјеровати нико паметан. Овај пут сте претјерали. Маните се маштарија и дајте нам нешто реално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Паа

15.02.2021 01:46

И ја сам помислио исто. Зар наш вођа да је такав префриган и покварен? Он, захваљујући којем живимо у благостању и изобиљу док је његова породица и даље сиромасна?

Name

Ре

15.02.2021 03:57

Браво Боки ?

Name

Билецанка

15.02.2021 05:55

Додјосе на ред и требињски лопови додје Лука додјеТаминдзија додје Мисељис све лопови каквих вамо нема ал це гладни у Требињу да се сладе а позваце једну тузбалицу да нарице јадне директоре

Name

Радана БЛ

15.02.2021 07:01

Далеко смо ми у РС од сваке реалности када смо допустили да Додик, клептоман и болесно-амбициозни лакеј, кроји зивоте постених градјана!

Name

Паа јеси мудар

15.02.2021 11:01

Као и сеф ти, биједо. Мозда да смисли несто "увјерљиво" као сто је Додицк три пута смисљао вадиону за икону, а?

Name

Xx

14.02.2021 19:39

Бозе драги спаси нас ових сотона. Све лопов до лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.02.2021 21:32

Не спасава Бог од тога, избори су спас, ево избора у Добоју, нека народ изађе и каже своје. Избори у Добоју су Додиков крај или останак.

Name

Ратник

14.02.2021 19:42

Његово је готово и он је свестан тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.02.2021 06:06

Чије? Ко? Васковић?

Name

Ицх

14.02.2021 19:48

Додику би било најбоље да положи разлику предмета и да се кандидује за ПАТРИЈАРХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

15.02.2021 04:46

Само ви сањајте бољег од постеног Додика ми немамо

Name

Митар 2

15.02.2021 05:52

Дода је код нас .и калудјер и поп и поклисара и пресједник и одборник и све а лопов највисе.Бурле ратник за лову и лоповлук.

Name

Ана

14.02.2021 20:43

Додик само гледа свога цара он бих за милионе издао и продао најродјенијег а да неби Вуцица ,бурле је опасна звијер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин дипл.инг.

14.02.2021 21:51

Ау брате какво претјеривање и гомила измишљотина, нема потребе за тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

15.02.2021 03:22

ШТА ЋЕ БИСЕРКА ДИДЕ ПЕЈЕ УДАРНИКА РАДИТИ КАД ДОГОДИНЕ СТАНИВУКОВИЋ БУДЕ ПРЕСЈЕДНИК РС? ВЈЕРОВАТНО ЋЕ БИТИ УЧИТЕЉИЦА У БРОНЗАНОМ МАЈДАНУ ДА ДОМИРИ СТАЖ ЗА ПРВИ УСЛОВ ЗА ПЕМЗИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

15.02.2021 06:53

Без обзира на искуство Рудоње у мутним тадњама Вучић ће га потопити.Ове године ће Додик слетјети са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxx

15.02.2021 07:18

Бискуп???

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxX

15.02.2021 08:02

Хто би да буде, Над бискуп.

Name

Муња

15.02.2021 08:38

Нити волим Додика а још мање клептокртски СНСД, и свака част Васковићу на подацима које објављује о корупцији (очигледно му их доставља неко са стране, јер оно нема шансе да један човјек скупља), али ова будалаштина са Додиковим нападом на Вучића само поткопава кредибилитет осталог написаног у вашим медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Довољно је

15.02.2021 09:32

Знати да је у питању криминал и криминалци, самим тиме и да је ово бар сто је доспјело у јавност истина, сигурно да има јос много тога...

Name

Љубомора!!

15.02.2021 11:21

Додик је љубоморан на Вучића и његове успјехе. То је јаче од њега а кажу да је то болест??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мј.

15.02.2021 12:38

Психијатрија је теби тијесна за небулозе које писес мој Васко.??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вд

15.02.2021 16:35

Бурле=веља невоља=звијер билецка=кременовиц,настави низ

ОДГОВОРИТЕ