Dodik nastavlja udar na Vučića

Dodik nastavlja udar na Vučića: Biskup Grigorije u “Službenom glasniku vrha SNSD-a", sa još jednim laživim licemjernim intervjuom kojim bi da se dokopa pozicije Patrijarha SPC-a; Dodik ubijeđen da On treba da upravlja procesima i u Srbiji i u RS/BiH, a da Srbija MORA finansirati pljačke njegovog Režima; Opaka i Opasna “Nikšićka veza”.

Republika Srpska 14.02.2021 | 20:00
Dodik nastavlja udar na Vučića

1.

Milorad Dodik nastavlja da biskupa Grigorija, kleptomana, kriminalca, bogohulnika, ekumenistu… snažno promoviše za Patrijarha, više se i ne krijući iza pojedinih beogradskih medija.

2.

Stranačko glasilo SNSD-a - banjaluka.net, koji direktno kontroliše najuži vrh SNSD-a, a čiji je formalni vlasnik nešto što se zove “Grape”, prenio je kompletan intervju biskupa Grigorija koji je dao za DW.

Partijski veb bilten nikada to ne bi učinio bez direktnog Dodikovog naređenja.

To je još jedan Dodikov pokušaj (izuzetno nesupješan) da Grigorija promoviše kao budućeg Patrijarha. Uz Dodika, u tom naporu, stoji još nekoliko beogradskih žeton-političara, kao i nikšićki tajkun Miodrag Davidović-Daka.

3.

Prije nego nastavim o Grigoriju, važno je istaći da je Grad Banjaluka, u vrijeme vladavine Igora Radojičića, zaključio niz ugovora sa “Grape”, odreda po principu “direktni sporazumi”, i na taj način snažno finansirao svojevrsni “Službeni glasnik” vrha SNSD-a koristeći ga za lične obračune; Dodikove, primarno, ali i Radojičićeve. (Poznato mi je ko stoji iza “Službenog glasnika SNSD-a”, ali to nije toliko ni bitno za nastavak priče.)

4.

Nakon što je Dodik otjerao Radojičića, pod kontrolom je ostavio pomenuti bilten, koji djeluje direktno po njegovim nalozima: Otud se i Grigorije, odnosno njegov bljutavi, laživi, neiskreni i, nadasve, licemjerni intervju našao kao noseći u “Službenom glasniku SNSD-a”.

5.

“Niko ne smije da radi ono što mu zakoni ne dopuštaju“, potrctaće u svom intervjuu Biskup Grigorije, zaboravljajući da je on, dok je vodio eparhiju zahumsko-hercegovačku, činio sve što zakoni ne dopuštaju - od progona onih koji su ga kritikovali, preko brojnih pljački hercegovačkih preduzeća koje je organizovao i sprovodio, pa sve do davanja Hramova SPC-a pod hipoteke.

6.

Grigorije koji je naredio da se potpisnik ovih redova (zajedno sa sinom), 18.03.2009., kamenuje i na taj način pokuša likvidirati (što sam izbjegli pukom srećom), sada se usuđuje sebe porediti sa ubijenim srpskim premijerom Zoranom Đinđićem i Oliverom Ivanovićem, ubijenim srpskim čelnikom sa Kosova. 

7.

Samo potpuno nečasna osoba, bez ikakvih skrupula, morala i obraza, kao što je Grigorije može se usuditi sebe porediti sa Đinđićem i Ivanovićem; Posebno zbog činjenice da je on taj koji je, hvala Bogu neuspješno, pokušao da organizuje likvidaciju, 18.03.2009. godine, i to na najsuroviji mogući način - kamenovanjem. I ne samo moju, već i drugih koji su mu se našli na putu nezakonitog bogaćenja, pljačke i otimačine.

(U pokušaju moje likvidacije učestvovali su Goran Durić, Grigorijev blizak rođak i njegov vozač, o čemu sam javnost obavijetio odmah kada se to desilo, ali MUP RS ništa nije preduzeo kako bi Grigorija kaznio. Umjesto toga, nastavili su sa progonom svih koji su mu se zamjerili i to traje do današnjih dana.)

8.

Grigorijev intervju je toliko bijedan da na njega ne vrijedi trošiti riječi, ali ima jedan dio koji vrijedi podvući.

Na konstataciju novinara DW-a da mu se prebacuje što nikada nije kritikovao Milorada Dodika i njegovu vlast, Grigorije kaže da nije tačno da nije kritikovao vlast u Republici Srpskoj. “I Dodika sam više puta kritikovao, pogotovo direktno u našim razgovorima. I te kritike su nerijetko urodile plodom“.

Nevjerovatno je koliko Grigorije otvoreno laže! Nikada nijednu riječ nije izgovorio javno protiv Dodika u periodu od 2006.-2018., koliko je bio na čelu eparhije zahumsko-hercegovačke, sve u vrijeme dugotrajne autokratske vladavine njegovog zaštitnika.

9.

Istina, sasvim je moguće da je Grigorije kritikovao Dodika “U SEBI”, ne izgovarajući riječi, ali i to je malo vjerovatno.

10.

Ovaj detalj pokazuje da je Grigorije došao do idealne faze lažova - slaže, a da i ne zine, što samo rijetkima polazi za rukom!

11.

Dodik i Grigorije su dio jedne vrlo opasnije organizovane grupacije čiji su ciljevi rehabilitacija teško posrnulog DPS-a Mila Đukanovića, autokrate koji je donedavno suvereno vladao Crnom Gorom, sa jedne strane i, što je još važnije, udar na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, sa druge strane.

12.

Dodik i Davidović su planirali litije u Srbiji, ukoliko bi uspjeli izgurati Grigorija za Patrijarha i na taj način bi pokušali srušiti Vučića.

13.

Sam Dodik ima tri njemu ključna razloga za pokušaje rušenja Vučića u kojima permanentno učestvuje od jula prošle godine i upada ultradesničara u Narodnu skupštinu Srbije, među kojima su bili i pripadnici Zločinačkih organizacija koje kontroliše Režim RS.

14.

Dodik je ubijeđen da je On, a ne Vučić, taj koji treba da upravlja procesima i u Srbiji i u RS, odnosno BiH; Jednostavnije rečeno, Dodik je ubijeđen da je Vožd svih Srba i da mu se Vučić nalazi na putu da to i materijalizuje. 

Poodavno je jasno da Dodik nije pri sebi i da je, njegovim riječnikom rečeno, psihopatološki tip. 

15.

Uz to, Dodik želi da se osveti Vučiću što Srbija odbija da dalje pokriva teške rupe u budžetu RS, koja je u bankrotu, jer je milijardu KM u minusu.

Već sam objavio da je Dodik tražio 350 miliona evra od Viktora Orbana, mađarskog premijera, ali je odbijen.

Dodik je od Orbana tražio da moćna mađarska OTP banka refinansira kreditne obaveze RS za 2021. godinu u iznosu od 570 miliona KM glavnice i 120 miliona KM koje je potrebno u ovoj godini platiti na ime kamata. 

Orban ga je, prema mojim izvorima iz diplomatskih krugova, glatko odbio.

16.

Tako se Dodik našao u najgoroj noćnoj mori, jer nema načina da nađe sredstva da pokrije navedene strašne gubitke i to je drugi, itekako bitan razlog, zbog kojeg je udario svim što kontroliše (uključujući agenturu u Beogradu) na Vučića, ne bi li ga ucijenio da Srbija nađe načina da refinansira stotine miliona KM, koje su Dodik i njegovi satrapi bukvalno pokrali. Među tim satrapima je i Biskup Grigorije.

17.

Bitna je i “Nikšićka dimenzija” saradnje Dodika i tajkuna Davidovića, koji će se pojaviti na lokalnim izborima u Nikšiću (14.03.2021. godine) sa svojom nedavno osnovanom strankom pod imenom “Narodni pokret”.

18.

Nikšić je rodno mjesto Mila Đukanovića, ali njegova DPS i njeni koalicioni partneri, prema posljednjim istraživanjima, osvojiće izuzetno mali broj odborničkih mjesta u skupštini tog grada na izborima koji će se održati 14.03.2021.

19.

Daka, Dodik i Đukanović su dogovorili da tajkun izađe na izbore sa svojom partijom kako bi otkinuo dio srpskih glasova od crnogorskog DF-a, najvećeg favorita predstojećih izbora i naprave vladajuću koaliciju u Nikšiću. 

Ujedno žele da poraze i pokret "Ne damo Nikšić" na čijem čelu je Gordana Radović, savjetnica za ekonomska pitanja crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, koji nije želio da pristupi Davidovićevoj stranci.

Nije uopšte začuđujuće Dodikovo ponovno približavanje Đukanoviću: Pad DPS-a sa vlasti u Crnoj Gori (30.08.2020.) najviše je štete nanio upravo SNSD-u i SDA Bakira Izetbegovića. 

Građani BiH su na rezultatima izbora u Crnoj Gori naučili da olovkom mogu srušiti autokrate, pa je kao direktna posljedica pada DPS-a, uslijedio težak poraz Dodika u Banjaluci i Bijeljini, a Izetbegovića u svim većim gradovima Federacije BiH, na lokalnim izborima u BiH, održanim 15.11.2020. 

Region djeluje po sistemu spojenih posuda i to je nepromjenjivo. 

20.

Dodik je već pomogao Daki za izbore, dajući mu milion KM, a, kako sam ranije objavio, čak je namjeravao da kupi jednu lokalnu TV stanicu u Nikšiću, kako bi dodatno pomogao Davidoviću, ali je u tome spriječen. (nastaviće se)

Autor: Slobodan Vasković

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Boki

14.02.2021 19:13

Burle lopov, lažov, tiranin, izdajica i kukavica je gotov. Njegovo je prošlo. Više nas je. Sljedeće godine gubi i opšte izbore. Smrt lopovluku, tiraniji i fašizmu, a sloboda narodu.

ODGOVORITE
Name

mislim

15.02.2021 05:44

Samo naprijed bice to prebrojavanje postenog naroda i lopova .

Name

Da ali

15.02.2021 18:49

Samo da baja ovako temperamentan ne postane i sam politicki pobacaj

Name

Paa

14.02.2021 19:26

Zanimljivo smišljeno, ali umovo vam neće povjerovati niko pametan. Ovaj put ste pretjerali. Manite se maštarija i dajte nam nešto realno.

ODGOVORITE
Name

Re Paa

15.02.2021 01:46

I ja sam pomislio isto. Zar naš vođa da je takav prefrigan i pokvaren? On, zahvaljujući kojem živimo u blagostanju i izobilju dok je njegova porodica i dalje siromasna?

Name

Re

15.02.2021 03:57

Bravo Boki ?

Name

Bilecanka

15.02.2021 05:55

Dodjose na red i trebinjski lopovi dodje Luka dodjeTamindzija dodje Miseljis sve lopovi kakvih vamo nema al ce gladni u Trebinju da se slade a pozvace jednu tuzbalicu da narice jadne direktore

Name

Radana BL

15.02.2021 07:01

Daleko smo mi u RS od svake realnosti kada smo dopustili da Dodik, kleptoman i bolesno-ambiciozni lakej, kroji zivote postenih gradjana!

Name

Paa jesi mudar

15.02.2021 11:01

Kao i sef ti, bijedo. Mozda da smisli nesto "uvjerljivo" kao sto je Dodick tri puta smisljao vadionu za ikonu, a?

Name

Xx

14.02.2021 19:39

Boze dragi spasi nas ovih sotona. Sve lopov do lopova.

ODGOVORITE
Name

Re

14.02.2021 21:32

Ne spasava Bog od toga, izbori su spas, evo izbora u Doboju, neka narod izađe i kaže svoje. Izbori u Doboju su Dodikov kraj ili ostanak.

Name

Ratnik

14.02.2021 19:42

Njegovo je gotovo i on je svestan toga.

ODGOVORITE
Name

Re

15.02.2021 06:06

Čije? Ko? Vasković?

Name

Ich

14.02.2021 19:48

Dodiku bi bilo najbolje da položi razliku predmeta i da se kandiduje za PATRIJARHA

ODGOVORITE
Name

Ko

15.02.2021 04:46

Samo vi sanjajte boljeg od postenog Dodika mi nemamo

Name

Mitar 2

15.02.2021 05:52

Doda je kod nas .i kaludjer i pop i poklisara i presjednik i odbornik i sve a lopov najvise.Burle ratnik za lovu i lopovluk.

Name

Ana

14.02.2021 20:43

Dodik samo gleda svoga cara on bih za milione izdao i prodao najrodjenijeg a da nebi Vucica ,burle je opasna zvijer.

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin dipl.ing.

14.02.2021 21:51

Au brate kakvo pretjerivanje i gomila izmišljotina, nema potrebe za tim.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

15.02.2021 03:22

ŠTA ĆE BISERKA DIDE PEJE UDARNIKA RADITI KAD DOGODINE STANIVUKOVIĆ BUDE PRESJEDNIK RS? VJEROVATNO ĆE BITI UČITELJICA U BRONZANOM MAJDANU DA DOMIRI STAŽ ZA PRVI USLOV ZA PEMZIJU.

ODGOVORITE
Name

Fenix

15.02.2021 06:53

Bez obzira na iskustvo Rudonje u mutnim tadnjama Vučić će ga potopiti.Ove godine će Dodik sletjeti sa vlasti.

ODGOVORITE
Name

Xxxx

15.02.2021 07:18

Biskup???

ODGOVORITE
Name

xxxX

15.02.2021 08:02

Hto bi da bude, Nad biskup.

Name

Munja

15.02.2021 08:38

Niti volim Dodika a još manje kleptokrtski SNSD, i svaka čast Vaskoviću na podacima koje objavljuje o korupciji (očigledno mu ih dostavlja neko sa strane, jer ono nema šanse da jedan čovjek skuplja), ali ova budalaština sa Dodikovim napadom na Vučića samo potkopava kredibilitet ostalog napisanog u vašim medijima.

ODGOVORITE
Name

Dovoljno je

15.02.2021 09:32

Znati da je u pitanju kriminal i kriminalci, samim time i da je ovo bar sto je dospjelo u javnost istina, sigurno da ima jos mnogo toga...

Name

Ljubomora!!

15.02.2021 11:21

Dodik je ljubomoran na Vučića i njegove uspjehe. To je jače od njega a kažu da je to bolest??

ODGOVORITE
Name

Mj.

15.02.2021 12:38

Psihijatrija je tebi tijesna za nebuloze koje pises moj Vasko.??

ODGOVORITE
Name

Vd

15.02.2021 16:35

Burle=velja nevolja=zvijer bilecka=kremenovic,nastavi niz

ODGOVORITE