Билећа: Протест грађана због одлуке суда

Породица Милошевић и велики број грађана Билеће окупио се на мирним протестима у градском парку у том граду како би исказали незадовољство одлуком Основног суда у Требињу да пусти на слободу Марка Звијера, једног од осумњичених за кривична дијела "Противправно лишење слободе" и “тјелесне повреде”.

Вијести 14.02.2021 | 15:06
Билећа: Протест грађана због одлуке суда

Марко Звијер и други осумуњичени Жељко Вујовић, који је у бјекству, сумњиче се да су 5. фебруара притивправно лишили слободе Душана Милошевића, одвезли га у гепеку аутомобила и претукли.  

Према ријечима брата Душана Милошевића његова породица од правосудних институација тражи само да раде свој посао. Срећа је кажу што су се сада окупили на протестима против правосудних институција, а не на последњем испраћају његовог брата који је и даље сав у модрицама и у великом страху.

„Мој брат је и даље у модрицама, преплашен, док изгредници славе по граду. Постоје снимци како туку мог брата, постоје свједоци. Један од починилаца је био у другом ауту, у ауту мог брата док су у првом возили. Наишао је на патролу ДГС-а и питали су га је ли све у реду, он је рекао да јесте. Имао је прилику да пријави, а судија га је пустио као да није учествовао у гепековању само зато што је био у другом ауту. Он је учесник, а не саучесник“, каже Дејан Милошевић.

Грађани Билеће, који су се и поред велике хладноће окупили у градском парку у великом броју, кажу да су разочарани у рад судства и тужилаштва.

Породица Милошовић захвалила се својим суграђаним на подршци и исказала сумњу у рад правосудних институција. 

И начелник општине Билећа Веселин Вујовић позвао је суд и тужилаштво да раде свој посао часно и поштено, али и како је рекао свог братсвеника Жељка Вујовића који је у бјекству да се преда полицији.  

Милошевићи су се захвалилки свим народним посланицима из Херцеговине што су им дали подршку, без обзира да ли су власт или опозција. 

„И ово што се данас догађа питање је до када ће се Херецеговци окупљати сваке три четири године. Срећом данас смо овдје јер смо љути, а нисмо на гробљу јер се свашта могло догодити. Крајње је вријеме да се требињским кадијама каже доста је“, каже народни посланик Небојша Вукановић.
 
Осумниичени Марко Звијер прије пар дана обратио се јавности. Он тврди да није починилац кривичног дијела које му се ставља на терет, те да је унапријед јавно осуђен од стране својих суграђана и да му се неправедно блати име и породица, нарочито на друштвеним мрежама.

(БН ТВ)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Сиа

14.02.2021 14:31

Само народни суд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

14.02.2021 14:31

Имамо и Ми "Невољу". Само мотка добра и стуб срама, какво правосуђе, боље да се зове кривосуђе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билећа

14.02.2021 14:36

Грађани Билеће су показали да су извор легитимитета власти и правосудја и кад те двије полуге заказу, он треба узети ствари у своје руке. Ово је последња линија одбране за своју част и правду против бахатих насилника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фалцон

14.02.2021 14:55

Свака част Билећани ! Коначно да проговорите и устанете против безвлашћа и бахатости локалних моћника који управљају судством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Астрадамус

14.02.2021 14:57

Код нас када се деси неку тески криминал ту нико није крив јер судство ради по налогу мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

14.02.2021 15:46

Изгледа да је тај Марко Звијер права звијер.И умјесто да га ставе у окове и осуде они га пустили на слободу.Корумпирано тузиластво и правосудје је заиста дно дна и од њих се мозе сваста оцекивати,осим да раде по правди и закону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОПЕТ НЕКИ НЕВОЉА

14.02.2021 15:52

ТЕ НАСЕ СУДИЈЕ ТРЕБА ХАПСИТИ ОДРЕДА. СЉАМ ДОДИКОВ ЈЕ ТО СВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи

14.02.2021 15:52

Не одустајте од правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.02.2021 16:05

Правосуђе, судије су дно дна. Изгледа да се ништа неће ријешити док народ то не одлучи. Заиста ми нису јасне судије могу свјесно доносити протузаконите пресуде, у овом, али и другим случајевима. Страшно! Они су гори злочинци за овај напаћени народ од било кога. Част изузетцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВСТВ

14.02.2021 18:15

Хитно затражити од ВСТВ-а да се огласи да ли су за наставак ПОТКИВАЊА или ће суд и тужилаштво да коначно раде по закону ! У суду и тужилаштву не смије бити мјеста онима који се налазе у поткивању и ковертама!

Name

Станко

14.02.2021 20:05

Ето какви су нам судови само казнити и оне који су злоупотријебили полозај такодје и судије морају да одговарају а не да примају добре плате плус корупцију и да доносе одлуке ко добро плати све сумњиве пресуде на ревизију

ОДГОВОРИТЕ
Name

А кад је протест

15.02.2021 04:19

У Теслићу?? Ту је КРИМИНАЛ,у суду невиђених Размјера.Ту не можеш проћи.без Доброг Подкивања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРО ПРИКАЗА

15.02.2021 11:23

Све ово што се дешава у Билећи је искључиво грешка нас старијих генерација. Одгојили смо послије рата генерацију момака и сада већ младих људи, који се укључују и у политику а у њиховом васпитавању као идоле наметнули смо им наше вође из ратних дана: Дуку, Белог Ивковића, Драгишу Тркљу, покојног Радовића, Војводу Алексића, па и Сулавере. Треба стати, размислити и признати сами себи, јесу нас водили и заводили, али сваки од поменутих су без изузетака били дрски, осиони и груби људи а под удар њихових чизама и шака су врло често без икаквих разлога долазили многи недужни Билећани. Све те приче о њиховим "јунаштвима и сили" су наша дјеца слушала и сада имамо осиону генерацију, која у неко другачије вријеме покушава да се понаша у стилу "Идола" о којима смо причали.Дај боже да се заврши на овоме, јер сјетите се да су већина поменуте господе, знали само због погледа који им се није свиђао извадити и пиштоље и пуцати на поједине суграђане а сјетите се да је малтене било уобичајено и свакодневно да се неком у кафани поломе чизмама ребра а од назови власти и судства нико није смијо ни питати ко је то учинио. Дакле моји Билећани какви смо, таки смо, сами смо криви, нису нам криве ни судије нити било ко други. Издржимо и дај Боже памети нашој дјеци кад је ми нијесмо имали.

ОДГОВОРИТЕ