Bileća: Protest građana zbog odluke suda

Porodica Milošević i veliki broj građana Bileće okupio se na mirnim protestima u gradskom parku u tom gradu kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom Osnovnog suda u Trebinju da pusti na slobodu Marka Zvijera, jednog od osumnjičenih za krivična dijela "Protivpravno lišenje slobode" i “tjelesne povrede”.

Vijesti 14.02.2021 | 15:06
Bileća: Protest građana zbog odluke suda

Marko Zvijer i drugi osumunjičeni Željko Vujović, koji je u bjekstvu, sumnjiče se da su 5. februara pritivpravno lišili slobode Dušana Miloševića, odvezli ga u gepeku automobila i pretukli.  

Prema riječima brata Dušana Miloševića njegova porodica od pravosudnih instituacija traži samo da rade svoj posao. Sreća je kažu što su se sada okupili na protestima protiv pravosudnih institucija, a ne na poslednjem ispraćaju njegovog brata koji je i dalje sav u modricama i u velikom strahu.

„Moj brat je i dalje u modricama, preplašen, dok izgrednici slave po gradu. Postoje snimci kako tuku mog brata, postoje svjedoci. Jedan od počinilaca je bio u drugom autu, u autu mog brata dok su u prvom vozili. Naišao je na patrolu DGS-a i pitali su ga je li sve u redu, on je rekao da jeste. Imao je priliku da prijavi, a sudija ga je pustio kao da nije učestvovao u gepekovanju samo zato što je bio u drugom autu. On je učesnik, a ne saučesnik“, kaže Dejan Milošević.

Građani Bileće, koji su se i pored velike hladnoće okupili u gradskom parku u velikom broju, kažu da su razočarani u rad sudstva i tužilaštva.

Porodica Milošović zahvalila se svojim sugrađanim na podršci i iskazala sumnju u rad pravosudnih institucija. 

I načelnik opštine Bileća Veselin Vujović pozvao je sud i tužilaštvo da rade svoj posao časno i pošteno, ali i kako je rekao svog bratsvenika Željka Vujovića koji je u bjekstvu da se preda policiji.  

Miloševići su se zahvalilki svim narodnim poslanicima iz Hercegovine što su im dali podršku, bez obzira da li su vlast ili opozcija. 

„I ovo što se danas događa pitanje je do kada će se Herecegovci okupljati svake tri četiri godine. Srećom danas smo ovdje jer smo ljuti, a nismo na groblju jer se svašta moglo dogoditi. Krajnje je vrijeme da se trebinjskim kadijama kaže dosta je“, kaže narodni poslanik Nebojša Vukanović.
 
Osumniičeni Marko Zvijer prije par dana obratio se javnosti. On tvrdi da nije počinilac krivičnog dijela koje mu se stavlja na teret, te da je unaprijed javno osuđen od strane svojih sugrađana i da mu se nepravedno blati ime i porodica, naročito na društvenim mrežama.

(BN TV)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Sia

14.02.2021 14:31

Samo narodni sud

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

14.02.2021 14:31

Imamo i Mi "Nevolju". Samo motka dobra i stub srama, kakvo pravosuđe, bolje da se zove krivosuđe.

ODGOVORITE
Name

Bileća

14.02.2021 14:36

Građani Bileće su pokazali da su izvor legitimiteta vlasti i pravosudja i kad te dvije poluge zakazu, on treba uzeti stvari u svoje ruke. Ovo je poslednja linija odbrane za svoju čast i pravdu protiv bahatih nasilnika.

ODGOVORITE
Name

Falcon

14.02.2021 14:55

Svaka čast Bilećani ! Konačno da progovorite i ustanete protiv bezvlašća i bahatosti lokalnih moćnika koji upravljaju sudstvom.

ODGOVORITE
Name

Astradamus

14.02.2021 14:57

Kod nas kada se desi neku teski kriminal tu niko nije kriv jer sudstvo radi po nalogu mafije.

ODGOVORITE
Name

Max

14.02.2021 15:46

Izgleda da je taj Marko Zvijer prava zvijer.I umjesto da ga stave u okove i osude oni ga pustili na slobodu.Korumpirano tuzilastvo i pravosudje je zaista dno dna i od njih se moze svasta ocekivati,osim da rade po pravdi i zakonu.

ODGOVORITE
Name

OPET NEKI NEVOLJA

14.02.2021 15:52

TE NASE SUDIJE TREBA HAPSITI ODREDA. SLJAM DODIKOV JE TO SVE.

ODGOVORITE
Name

Ljudi

14.02.2021 15:52

Ne odustajte od pravde.

ODGOVORITE
Name

Istina

14.02.2021 16:05

Pravosuđe, sudije su dno dna. Izgleda da se ništa neće riješiti dok narod to ne odluči. Zaista mi nisu jasne sudije mogu svjesno donositi protuzakonite presude, u ovom, ali i drugim slučajevima. Strašno! Oni su gori zločinci za ovaj napaćeni narod od bilo koga. Čast izuzetcima!

ODGOVORITE
Name

VSTV

14.02.2021 18:15

Hitno zatražiti od VSTV-a da se oglasi da li su za nastavak POTKIVANJA ili će sud i tužilaštvo da konačno rade po zakonu ! U sudu i tužilaštvu ne smije biti mjesta onima koji se nalaze u potkivanju i kovertama!

Name

Stanko

14.02.2021 20:05

Eto kakvi su nam sudovi samo kazniti i one koji su zloupotrijebili polozaj takodje i sudije moraju da odgovaraju a ne da primaju dobre plate plus korupciju i da donose odluke ko dobro plati sve sumnjive presude na reviziju

ODGOVORITE
Name

A kad je protest

15.02.2021 04:19

U Tesliću?? Tu je KRIMINAL,u sudu neviđenih Razmjera.Tu ne možeš proći.bez Dobrog Podkivanja.

ODGOVORITE
Name

BORO PRIKAZA

15.02.2021 11:23

Sve ovo što se dešava u Bileći je isključivo greška nas starijih generacija. Odgojili smo poslije rata generaciju momaka i sada već mladih ljudi, koji se uključuju i u politiku a u njihovom vaspitavanju kao idole nametnuli smo im naše vođe iz ratnih dana: Duku, Belog Ivkovića, Dragišu Trklju, pokojnog Radovića, Vojvodu Aleksića, pa i Sulavere. Treba stati, razmisliti i priznati sami sebi, jesu nas vodili i zavodili, ali svaki od pomenutih su bez izuzetaka bili drski, osioni i grubi ljudi a pod udar njihovih čizama i šaka su vrlo često bez ikakvih razloga dolazili mnogi nedužni Bilećani. Sve te priče o njihovim "junaštvima i sili" su naša djeca slušala i sada imamo osionu generaciju, koja u neko drugačije vrijeme pokušava da se ponaša u stilu "Idola" o kojima smo pričali.Daj bože da se završi na ovome, jer sjetite se da su većina pomenute gospode, znali samo zbog pogleda koji im se nije sviđao izvaditi i pištolje i pucati na pojedine sugrađane a sjetite se da je maltene bilo uobičajeno i svakodnevno da se nekom u kafani polome čizmama rebra a od nazovi vlasti i sudstva niko nije smijo ni pitati ko je to učinio. Dakle moji Bilećani kakvi smo, taki smo, sami smo krivi, nisu nam krive ni sudije niti bilo ko drugi. Izdržimo i daj Bože pameti našoj djeci kad je mi nijesmo imali.

ODGOVORITE