Не желимо бити саучесници борбе за фотеље!

Данашњем наставку конститутивне сједнице Скупштине општине Козарска Дубица нису присуствовали одборници Српске демократске странке јер сматрају нелегитимним све одлуке донесене од стране 14 одборника владајуће коалиције, без присуства опозиције, у нерегуларном наставку сјендице 28. јануара.

Република Српска 12.02.2021 | 19:41
Не желимо бити саучесници борбе за фотеље!

Иако је конститутивна сједница Скупштине општине Козарска Дубица прекинута 28. јануара, уз образложење да нису обављене консултације са политичким странкама, коалицијама и независним одборницима, у складу са чланом 54. Пословника о раду, одборници већине – СНСД, ДНС, СП и НДП, наставили су рад.

Изабрано је скупштинско руководство, замјеник начелника и вршиоци дужности начелника одјељења. Опозиција  избор скупштинског руководства и вршилаца дужности носилаца извршне власти, сматра незаконитим, без обзира на номинални кворум, јер је сједница прекинута од стране легитимног предсједавајућег, најстаријег одборника Душана Дрљића, уз навођење јасног разлога и у складу са одредбама Пословника о раду Скупштине.

Одборници СДС Козарска Дубица не присуствују данашњем наставку конститутивне сједнице Скупштине, јер нису добили одговор од Министарства управе и локалне самоуправе РС на њихов захтјев за оцјену регуларности рада, односно кршењу Статута Скупстине Козарска Дубица.

 – Не желимо бити мета раскусуривања СНСД -ог начелника Раденка Рељица и новонасталог “опозиционара” али само на локалном нивоу, Дарка Бањца. Једина права опозиција у Козарској Дубици је СДС, а чине је људи који не желе бити папци, истиче Татјана Обућина, шеф Клуба одборника СДС.

Она објашњава да је главни проблем борба око плијена, односно контроле јавних предузећа, због чега је и досло до сукоба међу странкама које чине владајућу коалицију на нивоз РС, а у Дубици су на супротним странама.

Наиме, насупрот владајућој већини у Козарској Дубици, коју чине СНСД (9 одборника), ДНС (4), СП (2)и НДП (1), стоје СДС (3), ПДП (3), САД (1) и новоформирана странка Дарка Бањца, Народна партија Српске (НПС) са 4 одборника који су освојили мандате на листи ДНС, а који је имао укупно 8 мандата.

Осим што је Бањчев НПС, који је саставни дио владајуће коалиције у РС, у Дубици постао опозиција, занимљиво је и да је локални ДНС стао уз СНСД и начелника Раденка Рељића.

Како тврде у дубичком СДС-у, ово је наставак бахате политике коју проводи локални СНСД и начелник из те странке Раденко Рељић, а која се базира на отимачини за директорке функције и пљачки јавних ресурса.

(Истинито)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Па немојте.

12.02.2021 18:49

Јб. Јесте ли ви политицари или говеда. Упуства. Сурадња би требала да постоји, а сто се тице негативе, то ко висе и квалитетније мозе одрадити посао којег му позиција и позициони системи прописују, а сви су у слузби цивилизације, укљуцив и опсте добро, бољу запосленост, боље односе. Дакле, рад и систематизовање на томе, политика је несто сто треба да нестане у склопу ресурсизације и разумног привременог дијеловања, али они који раде и познају све то, су најбољи, као такви су заокрузени и нису угрозени. Страх је вецински неоправдан, али и спектрални инстикт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

12.02.2021 19:54

Предсједник СО Мушема има редовно завршену основну школу

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС КОЗАРСКА ДУБИЦА

12.02.2021 19:55

Начелник Рељић нека прво објасни како је мазнуо 300.000 КМ када се реновирала зграда општине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

12.02.2021 19:58

Рељић и Брдар су покрали Дом Здравља заједно сада крећу да краду и општину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

13.02.2021 08:34

ГЛАВНИ РЕЗИСЕР СВИХ ДОГАДЈАЊА ЈЕ БУРЛЕ, КОЈИ НЕ БИРА НАЦИН ДА УНИСТИ И ОБЕСПРАВИ СВЕ ЦЕГА СЕ ДОТАКНЕ. НА НАРОДУ ЈЕ ИЗБОР, ХОЦЕ ЛИ ОСТАТИ НИЈЕМИ ПОСМАТРАЦ ВЛАСТИТЕ ПРОПАСТИ, ИЛИ УСТАТИ ДА РУСИ МАФИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.02.2021 09:31

Ста сте постигли тим цином? А плату це те уредно примити. Марс у клупе и борите се да се вас глас цује.

ОДГОВОРИТЕ