Ne želimo biti saučesnici borbe za fotelje!

Današnjem nastavku konstitutivne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica nisu prisustvovali odbornici Srpske demokratske stranke jer smatraju nelegitimnim sve odluke donesene od strane 14 odbornika vladajuće koalicije, bez prisustva opozicije, u neregularnom nastavku sjendice 28. januara.

Republika Srpska 12.02.2021 | 19:41
Ne želimo biti saučesnici borbe za fotelje!

Iako je konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica prekinuta 28. januara, uz obrazloženje da nisu obavljene konsultacije sa političkim strankama, koalicijama i nezavisnim odbornicima, u skladu sa članom 54. Poslovnika o radu, odbornici većine – SNSD, DNS, SP i NDP, nastavili su rad.

Izabrano je skupštinsko rukovodstvo, zamjenik načelnika i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja. Opozicija  izbor skupštinskog rukovodstva i vršilaca dužnosti nosilaca izvršne vlasti, smatra nezakonitim, bez obzira na nominalni kvorum, jer je sjednica prekinuta od strane legitimnog predsjedavajućeg, najstarijeg odbornika Dušana Drljića, uz navođenje jasnog razloga i u skladu sa odredbama Poslovnika o radu Skupštine.

Odbornici SDS Kozarska Dubica ne prisustvuju današnjem nastavku konstitutivne sjednice Skupštine, jer nisu dobili odgovor od Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS na njihov zahtjev za ocjenu regularnosti rada, odnosno kršenju Statuta Skupstine Kozarska Dubica.

 – Ne želimo biti meta raskusurivanja SNSD -og načelnika Radenka Reljica i novonastalog “opozicionara” ali samo na lokalnom nivou, Darka Banjca. Jedina prava opozicija u Kozarskoj Dubici je SDS, a čine je ljudi koji ne žele biti papci, ističe Tatjana Obućina, šef Kluba odbornika SDS.

Ona objašnjava da je glavni problem borba oko plijena, odnosno kontrole javnih preduzeća, zbog čega je i doslo do sukoba među strankama koje čine vladajuću koaliciju na nivoz RS, a u Dubici su na suprotnim stranama.

Naime, nasuprot vladajućoj većini u Kozarskoj Dubici, koju čine SNSD (9 odbornika), DNS (4), SP (2)i NDP (1), stoje SDS (3), PDP (3), SAD (1) i novoformirana stranka Darka Banjca, Narodna partija Srpske (NPS) sa 4 odbornika koji su osvojili mandate na listi DNS, a koji je imao ukupno 8 mandata.

Osim što je Banjčev NPS, koji je sastavni dio vladajuće koalicije u RS, u Dubici postao opozicija, zanimljivo je i da je lokalni DNS stao uz SNSD i načelnika Radenka Reljića.

Kako tvrde u dubičkom SDS-u, ovo je nastavak bahate politike koju provodi lokalni SNSD i načelnik iz te stranke Radenko Reljić, a koja se bazira na otimačini za direktorke funkcije i pljački javnih resursa.

(Istinito)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pa nemojte.

12.02.2021 18:49

Jb. Jeste li vi politicari ili goveda. Upustva. Suradnja bi trebala da postoji, a sto se tice negative, to ko vise i kvalitetnije moze odraditi posao kojeg mu pozicija i pozicioni sistemi propisuju, a svi su u sluzbi civilizacije, ukljuciv i opste dobro, bolju zaposlenost, bolje odnose. Dakle, rad i sistematizovanje na tome, politika je nesto sto treba da nestane u sklopu resursizacije i razumnog privremenog dijelovanja, ali oni koji rade i poznaju sve to, su najbolji, kao takvi su zaokruzeni i nisu ugrozeni. Strah je vecinski neopravdan, ali i spektralni instikt.

ODGOVORITE
Name

Jovica

12.02.2021 19:54

Predsjednik SO Mušema ima redovno završenu osnovnu školu

ODGOVORITE
Name

SDS KOZARSKA DUBICA

12.02.2021 19:55

Načelnik Reljić neka prvo objasni kako je maznuo 300.000 KM kada se renovirala zgrada opštine.

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.02.2021 19:58

Reljić i Brdar su pokrali Dom Zdravlja zajedno sada kreću da kradu i opštinu.

ODGOVORITE
Name

Zaga

13.02.2021 08:34

GLAVNI REZISER SVIH DOGADJANJA JE BURLE, KOJI NE BIRA NACIN DA UNISTI I OBESPRAVI SVE CEGA SE DOTAKNE. NA NARODU JE IZBOR, HOCE LI OSTATI NIJEMI POSMATRAC VLASTITE PROPASTI, ILI USTATI DA RUSI MAFIJU.

ODGOVORITE
Name

Pa

13.02.2021 09:31

Sta ste postigli tim cinom? A platu ce te uredno primiti. Mars u klupe i borite se da se vas glas cuje.

ODGOVORITE