Грађани траже правду за претученог младића из Билеће

Више десетина грађана окупило се данас испред Палате правде у Требињу како би исказали незадовољство одлуком Основног суда у Требињу да не буде одређен притвор за Марка Звијера из Билеће који се, заједно са Жељком Вујовићем и једним малољетником, сумњичи за кривично дјело "противправно лишавање слободе" младића Душана Милошевића из Билеће.

Република Српска 12.02.2021 | 15:59
Грађани траже правду за претученог младића из Билеће

Након протеста представници породице Милошевић састали су се кратко са секретарком суда Јелицом Ијачић од које су, како су казали новинарима, добили информацију да је суд запримио жалбу на одлуку те да ће нова одлука бити донесена у року од 48 сати.

"Углавном, у недјељу очекујемо да се или поништи ова првобитна одлука суда или да она буде потврђена. Ми ћемо свакако у недјељу изаћи да осудимо овај чин да се то не би дешавало више никад у Херцеговини”, рекао је Милентије Милошевић након кратког састанка са секретарком суда.

Породица, познаници, пријатељи Душана Милошевића те други грађани Требиња и Билеће поручили су да је одлука о пуштању Звијера срамна и додали да неће одустати од протеста све док правда не буде задовољена и починиоци адекватно кажњени.

“Полиција и тужилаштво су урадили свој посао и предложили притвор, али судиница то није прихватила. Занима нас на основу чега је и зашто донијела ту одлуку. Нећемо дозволити да се у Херцеговини догоде Давид и Џенан”, рекао је Милентије Милошевић.

“Није данас битно како се само ова породица осјећа, ако се не предузму неке мјере можда ће се сутра неко од вас осјећати овако”, додао је он.

Један од младића који је био у кафани са Душаном Милошевићем Бојан Грубачић посвједочио је да је до сукоба дошло након краће расправе у једној локалној кафани, након чега су их починиоци пратили аутом, пресјекли пут, Душана претукли, убацили у гепект и одвезли у непознатом правцу.

“Нису се јављали на телефон овом једном од саучесника. Послије одређеног времена Душана су довезли пред један магацин, избацили из аута и отишли у непознатом правцу. Нисмо тада звали полицију, јер су нам узели телефоне. Било је укупно петоро учесника, двојица у једном, тројица у другом ауту”, рекао је Грубачић.

Због свега, каже, не осјећа се више безбиједно у свом граду.

Вељко Спремо, начелник Окружног центра судске полиције Требиње рекао је да данашњи скуп грађана није пријављен у складу са законом, али да су се у консултацији са предсједницима судова и тужиоцем одлучили да грађанима омогуће несметано окупљање.

Наредни протест у Билећи је заказан за недјељу, 14. фебруара у 12 часова.

Душанови стриц Зоран Милошевић каже да Душан због задобијених повреда данас није могао да буде у Требињу.

“Питам судиницу како би се она осјећала да неко њено дијете само провоза у пртљажнику по свим тим мјестима”, запитао се Милошевић и рекао да не вјерује у правосуђе.

Он је устврдио како је Душан од починилаца добијао пријетње да ће му убити сестру и уништити породицу, те да због тога није желио да случај одмах пријави полицији.

(Директ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Име

12.02.2021 16:56

Име носи цовјека, цуј Звијер, па како це се онда понасати. Зато сваку звијер треба дрзати у кавезу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

13.02.2021 19:10

Покусајте спријечити на вријеме да се не деси нови Дзенан и нови Давид. Свака вам цаст!

Name

Све

12.02.2021 17:03

Редом све силеџије у тамницу и црвавим сиром хранити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

12.02.2021 17:42

Подрска за родитеље. Доста висе насиља и прикривања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

12.02.2021 17:53

Монструми раде ста и када хоће а постени народ треба да по закону пријави протесте и ако их не пријаве судски их гоне као да су они монструми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја ли, Власи

12.02.2021 18:40

...да нису мигранти, ха!? Проклетници, учешће вам било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСО БЛ

12.02.2021 19:20

Гдје је Вукан нарцис????

ОДГОВОРИТЕ