Građani traže pravdu za pretučenog mladića iz Bileće

Više desetina građana okupilo se danas ispred Palate pravde u Trebinju kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom Osnovnog suda u Trebinju da ne bude određen pritvor za Marka Zvijera iz Bileće koji se, zajedno sa Željkom Vujovićem i jednim maloljetnikom, sumnjiči za krivično djelo "protivpravno lišavanje slobode" mladića Dušana Miloševića iz Bileće.

Republika Srpska 12.02.2021 | 15:59
Građani traže pravdu za pretučenog mladića iz Bileće

Nakon protesta predstavnici porodice Milošević sastali su se kratko sa sekretarkom suda Jelicom Ijačić od koje su, kako su kazali novinarima, dobili informaciju da je sud zaprimio žalbu na odluku te da će nova odluka biti donesena u roku od 48 sati.

"Uglavnom, u nedjelju očekujemo da se ili poništi ova prvobitna odluka suda ili da ona bude potvrđena. Mi ćemo svakako u nedjelju izaći da osudimo ovaj čin da se to ne bi dešavalo više nikad u Hercegovini”, rekao je Milentije Milošević nakon kratkog sastanka sa sekretarkom suda.

Porodica, poznanici, prijatelji Dušana Miloševića te drugi građani Trebinja i Bileće poručili su da je odluka o puštanju Zvijera sramna i dodali da neće odustati od protesta sve dok pravda ne bude zadovoljena i počinioci adekvatno kažnjeni.

“Policija i tužilaštvo su uradili svoj posao i predložili pritvor, ali sudinica to nije prihvatila. Zanima nas na osnovu čega je i zašto donijela tu odluku. Nećemo dozvoliti da se u Hercegovini dogode David i Dženan”, rekao je Milentije Milošević.

“Nije danas bitno kako se samo ova porodica osjeća, ako se ne preduzmu neke mjere možda će se sutra neko od vas osjećati ovako”, dodao je on.

Jedan od mladića koji je bio u kafani sa Dušanom Miloševićem Bojan Grubačić posvjedočio je da je do sukoba došlo nakon kraće rasprave u jednoj lokalnoj kafani, nakon čega su ih počinioci pratili autom, presjekli put, Dušana pretukli, ubacili u gepekt i odvezli u nepoznatom pravcu.

“Nisu se javljali na telefon ovom jednom od saučesnika. Poslije određenog vremena Dušana su dovezli pred jedan magacin, izbacili iz auta i otišli u nepoznatom pravcu. Nismo tada zvali policiju, jer su nam uzeli telefone. Bilo je ukupno petoro učesnika, dvojica u jednom, trojica u drugom autu”, rekao je Grubačić.

Zbog svega, kaže, ne osjeća se više bezbijedno u svom gradu.

Veljko Spremo, načelnik Okružnog centra sudske policije Trebinje rekao je da današnji skup građana nije prijavljen u skladu sa zakonom, ali da su se u konsultaciji sa predsjednicima sudova i tužiocem odlučili da građanima omoguće nesmetano okupljanje.

Naredni protest u Bileći je zakazan za nedjelju, 14. februara u 12 časova.

Dušanovi stric Zoran Milošević kaže da Dušan zbog zadobijenih povreda danas nije mogao da bude u Trebinju.

“Pitam sudinicu kako bi se ona osjećala da neko njeno dijete samo provoza u prtljažniku po svim tim mjestima”, zapitao se Milošević i rekao da ne vjeruje u pravosuđe.

On je ustvrdio kako je Dušan od počinilaca dobijao prijetnje da će mu ubiti sestru i uništiti porodicu, te da zbog toga nije želio da slučaj odmah prijavi policiji.

(Direkt)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ime

12.02.2021 17:56

Ime nosi covjeka, cuj Zvijer, pa kako ce se onda ponasati. Zato svaku zvijer treba drzati u kavezu.

ODGOVORITE
Name

Pravda

13.02.2021 20:10

Pokusajte spriječiti na vrijeme da se ne desi novi Dzenan i novi David. Svaka vam cast!

Name

Sve

12.02.2021 18:03

Redom sve siledžije u tamnicu i crvavim sirom hraniti.

ODGOVORITE
Name

Borac

12.02.2021 18:42

Podrska za roditelje. Dosta vise nasilja i prikrivanja.

ODGOVORITE
Name

Voxpopuli

12.02.2021 18:53

Monstrumi rade sta i kada hoće a posteni narod treba da po zakonu prijavi proteste i ako ih ne prijave sudski ih gone kao da su oni monstrumi.

ODGOVORITE
Name

Ja li, Vlasi

12.02.2021 19:40

...da nisu migranti, ha!? Prokletnici, učešće vam bilo!

ODGOVORITE
Name

NESO BL

12.02.2021 20:20

Gdje je Vukan narcis????

ODGOVORITE