Вучић мисли и води рачуна о Републици Српској (ВИДЕО)

„Никада нећете чути од предсједника Вучића да одговори на било шта што дође из Републике Српске, чак и ако то може да звучи као критика, а посебно када је та критика неоснована. Александар Вучић никада није предузео ниједан политички потез, а да није мислио и водио рачуна како ће се то одразити на Републику Српску, рекао је Вулин у емисији "Пулс" БН ТВ.

Република Српска 11.02.2021 | 23:12
Вучић мисли и води рачуна о Републици Српској (ВИДЕО)

„Није могуће направити криминалну организацију, а да она нема подршку одређених државних структура“, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин у емисији "Пулс" БН телевизије. Вулин је нагласио да је циљ државе да се уђе у све структуре мафије и да се открије њена веза са системом.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин је рекао да је циљ сваке мафије да постане јача од државе и на крају да преузме државу.

„Нашли смо један снајпер, а на неколико се мјеста увјежбавало снајперско пуцање. То се не ради за обрачуне с мафијом. То се ради за обрачуне са државним функционерима високог ранга којима не можете баш да приђете, који имају обезбјеђење и о којима држава брине. Није могуће направити криминалну организацију већих размјера, а да немате подршку неких структура. Нама је у ситрази стало да дођемо баш до тих људи. Нема заштићених.“

Криминалну групу Вељка Беливука и Марка Миљковића памтићемо по невјероватној суровости и начинима на које су се обрачунавали, каже Вулин.

"То су мучења, то нису само убиства, макар и мафијашка. То су била дуготрајна убијања. Они су тиме слали поруку да су сурови и јаки, да су јачи од осталих и да им се нико не смије супротставити."

Вулин истиче да српски модел борбе против криминала може да преслика свака држава у региону.

„Морате да имате политички стабилну земљу, самим тим земљу чије су институције јаке. Институције које предводе политички јаки и независни људи. Најслабија држава је јача од најјаче мафије, само ако хоће да буде држава.“

Сарадњу полиције Србије и Српске, Вулин је оцијенио веома задовољавајућом, а за односе Српске и Србије је рекао да су довољно јаки да ништа не може да их уруши.

„Никада нећете чути од предсједника Вучића да одговори на било шта што дође из Републике Српске, чак и ако то може да звучи као критика, а посебно када је та критика неоснована. Александар Вучић никада није предузео ниједан политички потез, а да није мислио и водио рачуна како ће се то одразити на Републику Српску. Од 2014. до данас у виду бесповратне помоћи из Србије је у Републику Српску отишло 82 милиона евра, без условљавања и без питања. Реците шта треба, ми дамо“, рекао је Вулин.

Срби морају да буду јединствен политички народ, јасан је он.

„Да чувају једни друге, да бране једни друге, да буду ту једни за друге. Узнемиравање Српске је узнемиравање Србије, а угрожавање безбједности Републике Српске је угрожавање безбједности Србије. Како се односите према Србима са којима живите, тако се односите према Србији поред које живите. Република Српска може да буде мирна, сигурна, поуздана у своју Србију све док је Србија јака, док јача, док расте!“

Србија је направила одређене позитивне помаке на плану косовског питања, тврди Вулин.

„Србија је ту! И у Резолуцији 1244, и у томе што сваког мјесеца исплати 40 хиљада личних доходака, и у томе што пошаље вакцину, и у томе што финансира здрвствени систем, и у томе што финансира просвјетни систем. Уосталом, ако нисмо ту што нас тјерате? Што тражите да потпишемо признање ако нисмо ту“, пита министар Вулин.

Да се прилике мијењају доказује и изјава предсједника Турске који је Приштини поручио да је издала званичну Анкару, рекао је Вулин.

БН ТВ

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Српска

11.02.2021 22:49

Води он рацуна колико хоце али овај сто нас води неводи рацуна,покрадосе све зиво и покуповасе. Мисли цовјек да је то његова прција и да рскрцмава и прјебацује паре где он зели. Видјео је то Вуцко и цуо вјероватно,он се мора склонити са власти ако хоцемо да напредујемо као Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да али

12.02.2021 05:31

Морате имети политицки стабилну земљу за борби против банди...реци то насем баји који ради све обратно

Name

ЖИКА Ж

12.02.2021 06:39

Доста је нама више ТИТИ, имали смо једнога и шта, не треба други Друг ТИТО! Народу треба слободе, посла, а све друго може или не мора да буде.

Name

јоја цојот

12.02.2021 08:18

Питао бих министра, шта се догоди са оним тенковима и ракетним системима које сте обећали довести у РС на ремонт. ? пс. у наведеном питању је садржано све, читајте између редова.

Name

???

12.02.2021 08:47

Како га је само Сузана навукла.Изјавом да Лукач ради добар посао , све је рекао о себи и власти у Србији.

Name

Србин

11.02.2021 22:56

Не мозе се са овима напрједовати.мозе он помагати ста хоце кад овај Баја мисли да је он нај битнији. Људи у Србији њега готиве због реторике националистицке,он је тамо популарнији него овде а овде бједа зесца људи хлеба немају да једу. Подрска за Вулина и Вуцица сто се боре са овим олосем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ СРБИН

12.02.2021 05:39

АЈДЕ ВИСЕ С ТОМ РЕТОРИКОМ. ПРВО МИНИСТАР МОРА У КОМУНУ. НА ЛИЈЕЦЕЊЕ. ДРУГО, МА СТА НАМ САД НАПРИЦА. ПА КАКВА МУ ЈЕ ТО ДРЗАВА КАД НЕКА СПОДОБА ДИЈАНА ДРКАЛОВИЦ, АВАЈ ХРКАЛОВИЦ, ТРЕСЕ ТОМ ДРЗАВОМ. И ДА КАЗЕ ФУНО КО ГА ЈЕ СНИМИО ДА НОСА СТАБЉИКЕ ПО ЈОВАЊИЦИ. А СТО СЕ НАС ТИЦЕ, МИ ВАМА ТРЕБАМО ЗА КОСОВО. ДА НИЈЕ КОСОВА ТУСНУЛИ БИ ВИ НАС. И ДОСТА ВИСЕ ТОГ НАЦИОНАЛИСТИЦКОГ ЛУДАКЛУКА. БИО САМ 1993. НА ФРОНТУ. И ОДЕМ У БЕОГРАД. А ОНИ БРАЛЕ СВИ У КАФАНИ. ГЛЕДАМ ЈА ТО ПА МИ ПУКНЕ ФИЛМ И ПИТАМ ЈА ЊИХ- А ЈЕ ЛИ БРАЦО , СТО ВИ НИСТЕ У РОВУ, НА ЛИНИЈИ, ПА ДА ТАМО СРБУЈЕМО, МАМИЦУ ВАМ ХЕБЕМ. А ОНИ САМО ЦУТЕ. И ЈОС НАСЛИ СЕ КАО УВРИЈЕДЈЕНИ. ОНДА РУКНУ КОЈУ МАНАСТИРКУ. ЗАМЕЗЕ. ПА ОПЕТ УДРИ, СРБУЈУ. Е ПА ДОСТА БРАТЕ СРБИНЕ. ДОСТА ЈЕ ЛАЗИ.

Name

Клан

11.02.2021 23:07

Зна се ко је овдје клан,сви то знају,исто као сто клан функцијонисе тако овде дрзава функцијонисе. Не смје се нико јавити ни супроставити великом Возду он управља са зивотима других,ста је то него клан,као козаностра. Ко није у клану не мозе ни јести а камо ли да ради несто или негдје. Овдје је он и тата и мама и прецједник, премијер, Српски цлан прецједниства,министар,судија и кадија. Мислим да то није правна дрзава у којој неко хоце да зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

12.02.2021 06:06

Свему дође крај па ће и овом клану и вођама. Они су јаки и недодирљиви све док их неко не начне онда се сруше као кула од карата.

Name

Он о некој

12.02.2021 04:35

"Дрзави" и борби против криминала, а његова дрзава деценијама толики криминал има, мафија, кланови. Или су стварно немоцни или су они дио тога, они и јесу то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

12.02.2021 05:01

Ја помажем особе које немал' траже у зајам сваки мјесец а кад добију плату расипају се и слабо кад врате позајмљено . Просто немогу да их одбијем ,нису то веће паре.Тако и Република Српска ,сто каже Драшко,неодговоран брат,а Додик је тај што је наша срамота и зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

12.02.2021 05:10

Јао сто те тута бугарин не докраици.Ја Бозе спаси нас од оваквих сподоба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПББЛ

12.02.2021 06:10

Јадни ми са тобом и са њим... само нам слина неса фали!!! За 3 године овај блесави народ це да спозна сустину......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

12.02.2021 06:30

Немозе он лоповима надават нај боље би било да преузме републику србску да нас споје уз србију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

12.02.2021 08:40

Тако ће и бити убрзо. Само што ће мо мо сами преко Дрине. хахаха

Name

Боки

12.02.2021 06:46

Бурлино пролази. Готов је. Више нас је. Изгубио је Б.Луку и Бијељину изгубиће и Доброј. Сљедеће године губи на општина изборима. Народ га се не боји него дапаче презире лопова, лажова и тиранина. Можеш како хоћеш али не можеш докле хоћеш. Нико није побиједио народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

099

12.02.2021 06:58

вулине свакати ко његосева богте наградијо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

12.02.2021 07:09

Благо нома!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

12.02.2021 08:04

Ослободите ви нас од лоповлука и тираније врха власти,бићемо вам захвални. Ваша помоћ је добро дошла,само морате знати како се и коме дели

Name

Ајде

12.02.2021 08:10

Ау ,досао на БН,ово је директан шамар ,за СНСД....ста ли се сад ваља нека нам.је бог на помоћи

Name

Ђорђе

12.02.2021 07:58

Тако, значи.....????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као

12.02.2021 08:51

КАД БИ ВУЧИЋ наредио да се ухапсе криминалци који су убијали по РС - у то би била добра акција назови предсједника свих срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКО ЦЕ

12.02.2021 14:57

Наредити да ухапсе комплетну (власт крадјом избора)?!