Детаљи акције: На Јахорини спријечен обрачун два клана?

Тројица истакнутих чланова шкаљарског клана данас су ухапшени на Јахорини, а полиција је провјеравала због чега су боравили на овој планини и да ли су припремали нови обрачун.

Република Српска 11.02.2021 | 21:39
Детаљи акције: На Јахорини спријечен обрачун два клана?

Уакцији припадника Полицијске управе Источно Сарајево ухапшени су Милан Кршић, Филип Рогановић и Бобан Сјеклоћа, сви из Цетиња.

Према безбједносним информацијама, њих тројица су означени као високорангирани чланови шкаљарског клана.

Сумња

Међутим, оно што је изазвало посебну пажњу јавности, али и полицијских инспектора јесте боравак Тамаре Звицер на Јахорини. Тамара је супруга Радоја Звицера, којег су све безбједносне агенције у региону означиле као вођу супарничког кавачког клана.

Управо због те информације сумњало се да је можда поменута тројка дошла на Јахорину како би њу пратили и чекали долазак њеног супруга.

Према писању појединих медија из Србије, чланови шкаљараског клана су пратили Тамару и чекали долазак њеног супруга на Јахорину, како би га ликвидирали. Међутим, ова информација данас није потврђена из полиције, нити су постајали докази да је тако нешто планирано.

Хапшење

Извор Српскаинфо нам је до детаља објаснио како је текло хапшење припадника овог веома опасног криминалног клана.

– Полиција је дошла до информација да се три веома опасне особе налазе у једном хотелу на подручју Јахорине, а провјерама су те информације потврђене. Веома брзо је организована акција, послије које је услиједило хапшење поменуте тројке – истиче наш саговорник.

Он је појаснио да је полиција одлучила да сву тројицу заједно ухапсе због њихове могуће повезаности с кривичним дјелима око дроге и оружја, али и због тога што се ради о опасним особама повезаним с једним од најопаснијих кланова на овом подручју.

– Убрзо је полиција дошла до информације да су њих тројица у аутомобилима и организовано је хапшење. Након што су добили информације да су Кршић, Рогановић и Сјеклоћа у покрету, покренута је акција хапшења – открива наш саговорник.

Блокада

Полиција је затим блокирала путеве на Јахорини и зауставила „голф 5“, у којем је био Кршић, и „голф 7“, у којем су се налазили Рогановић и Сјеклоћа.

– Затим су они и возило претресени, као и апартман у једном хотелу у којем су боравили. Након претреса сви су ухапшени – истиче извор Српскаинфо.

У акцији хапшења шкаљараца учествовао је велики број полицајаца, али и оних који су били наоружани дугим цијевима.

 Иако је из Полицијске управе Источно Сарајево саопштено, наводећи иницијале, да се они доводе у везу с кривичним дјелима везаним за дрогу и оружје, приликом претреса код њих апсолутно ништа није пронађено.

Три потјернице

Извор Српскаинфо додаје да је најопаснији међу ухапшенима био Кршић, за којим су у једном тренутку биле расписане чак три црвене Интерполове потјернице због разбојништава и других кривичних дјела у Србији и Висбадену.

– Такође је утврђено да је ова особа одслужила и више затворских казни у разним европским земљама – додао је наш извор.

Ухапшени Рогановић повезиван је с Ристом Миљановићем, који је давно нестао. Миљановић је био високопозиционирани члан шкаљарског клана; једно вријеме је био шеф Рогановићу.

Ухапшени Сјеклоћа је сестрић убијеног Горана Радомана. Управо убиство Радомана 2015. године је означено као почетак рата два клана, који траје и данас.

Почетак рата

Ова два зараћена клана некада су дјеловала као један, познат као шкаљарски клан, са подручја Котора. Њихов успон почео је након пада криминалне групе коју је предводио Дарко Шарић и све до 2014. године њиме су заједно управљали Јован Вукотић, Игор Дедовић, Радоје Звицер и Слободан Кашћелан.

Према оперативним подацима полиције, њих четворица бавили су се организовањем кријумчарења великих пошиљки кокаина из Јужне Америке у Европу и даљом дистрибуцијом наркотика. За кратко вријеме, тада уједињени, шкаљарски клан стекао је огромно богатство, које се мјери у милијардама евра!

Током 2014. године неколико чланова шкаљарског клана организовало је транспорт 200 килограма кокаина из Јужне Америке у Европу. По до тада устаљеној пракси, дрогу је с брода у Валенсији отишао да преузме један од чланова клана близак Радоју Звицеру и Слободану Кашћелану.

Сукоб

Међутим, Горан Радоман, који је у клану имао улогу да води и организује даљу дистрибуцију кокаина, послао је други дио екипе како би брутално претукли тог сарадника, јер је мислио да је шверц кокаина организован у приватној режији појединих чланова. Овај потез изазвао је гњев Звицера и Кашћелана, који су одлучили да се одвоје од клана и формирају свој – кавачки клан.

Убрзо су почели да кују план за преузимање руковођења цијеле организације коју су, у том тренутку, наставили да предводе Јован Вукотић, Игор Дедовић и Горан Радоман.

Након сукоба у Валенсији, Радоману је уточиште пружила једна београдска криминална група. Међутим, у фебруару 2015. године “кавачки клан” га је лоцирао и ликвидирао на паркингу на Новом Београду. Ово убиство означило је почетак рата дојучерашњих пријатеља и сарадника.

(Српскаинфо)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Кратко и јасно

11.02.2021 20:50

Наса Полиција све мозе да ријеси ако хоце.Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзони

12.02.2021 06:04

Мозе друзе, али ово је "његова приватна" полиција. Похапсио их баја... па не мозете да радите на његовој територији а да нисте питали или дали пикслу!

Name

љубомир

13.02.2021 07:35

бас је полиција безобразна,па није се ни одморио они га одма хапсе

Name

Добој

13.02.2021 19:25

Нису то опасни кланови вец опасно покварена власт у овим насим назови дрзавама. Криминалци не постоје без дрзаве! То је одавно јасно

Name

Игор

11.02.2021 21:16

Да није залосно било би смијесно . Полиција ради "превентивно" а новинари све знају ста би било као да имају кристалну куглу . Убиства полицајаца у Сарајеву , Дзенана, Давида , Слависе Круница и многа друга "видовити" не рјесавају . Народ овца ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

12.02.2021 02:29

У том слуцају си само ти овца, новинари знају али немогу осудјивати, назалост, идиоте

Name

Пм

11.02.2021 21:51

Ма људи досли на Јахорину да се сликају са Додиком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.02.2021 22:44

Хахахаха

Name

Драган

11.02.2021 22:22

Уф које пресеравање од полиције, несто овде дебело смрди и сигурно разлог није био спрејцавање конфликта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

11.02.2021 22:56

А засто Полиција није протјерала господју Звицет,имам осјецај да МУП Србије штити Каваћки клан.Она као није потенцијално опасна особа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.02.2021 06:59

Господја досла по породицну икону стару 300 година

Name

ЕУ

11.02.2021 23:16

ДА ЛИ ТО ЗНАЧИ ДА ПОЛИЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СПАСИЛА ЗВИЦЕРА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.02.2021 00:02

Ал зато не знају ко је убио Давида.

Name

РЕ ЕУ

12.02.2021 05:29

ДА. НА НАГОВОР СТРАНАЦА. ОНИ УПРАВЈАЈУ ТИМ КЛАНОВИМА И ТРГОВИНОМ ДРОГОМ НА БАЛКАНУ. И ТО СУ РАДИЛИ И КОД КРАЉА АЛЕКСАНДРА. КАД ЈЕ ЈУГА БИЛА НАЈВЕЦИ ПРОИЗВОДЈАЦ ОПИЈУМА НА СВИЈЕТУ. ЦУЈ. КОТОР КАО НЕКИ ВАЗАН ГРАД. И ОНИ ТИ ДОДЈУ КАО НОВИ МЕДЕЛИН. ХА, ХА, ХА. АЈТЕ ДА СЕ НЕ ЗАХЕБАВАМО. СМИЈЕСНО.

Name

Досла Тамара

12.02.2021 04:41

Да се сретне са музем да измијене њезности, ста друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гог

12.02.2021 06:42

И шта сад сад ћете их пустити И опет Јово наново. Порока ће се на неком другом мјесту. Нек се само они рокај само да неко недужан не настрада..

ОДГОВОРИТЕ