Моззарт постао партнер “Партнеру”

Иво Матошевић: Захвални смо овој компанији на донацији за куповину возила које ће особама са инвалидитетом олакшати живот

Република Српска 11.02.2021 | 12:52
Моззарт постао партнер “Партнеру”

Живот особа са инвалидитетом често је препун изазова. Понекад им је кретање у инвалидским колицима отежано због бројних препрека на путу, али и недостатка адекватних прилаза. Одлазак на дуже релације готово је немогућ без намјенског возила са рампом за особе са инвалидитетом.

Оно је неопходно и члановима Хуманитарне организације “Партнер” из Бањалуке, а компанија Моззарт је донирала средства за набавку вриједног превозног средства.

-Веома смо захвални Моззарту на великодушној донацији за набавку комбија које је прилагођено особама са инвалидитетом. Возило које смо до сада користили више није у возном стању, а буквално смо зависни од њега. Ја станујем 20 километара од Бањалуке, а и великом броју наших чланова обављање свакодневних обавеза било би немогуће без овог специјалног возила- каже Иво Матошевић из Хуманитарне организације “Партнер”. 

“Партнер” окупља 150 особа са инвалидитетом, међу којима је велики број дјеце са посебним потребама, а већина за кретање користи искључиво инвалидска колица. Ова организација помаже им при свакодневним одласцима у школу или на факултет, код љекара, на посао и у набавку.

Старијим члановима 35 персоналних асистената свакодневно доставља храну и помаже у кућним пословима. Све то било би немогуће без возила са рампом за инвалидска колица. 

(БН)