Mozzart postao partner “Partneru”

Ivo Matošević: Zahvalni smo ovoj kompaniji na donaciji za kupovinu vozila koje će osobama sa invaliditetom olakšati život

Republika Srpska 11.02.2021 | 12:52
Mozzart postao partner “Partneru”

Život osoba sa invaliditetom često je prepun izazova. Ponekad im je kretanje u invalidskim kolicima otežano zbog brojnih prepreka na putu, ali i nedostatka adekvatnih prilaza. Odlazak na duže relacije gotovo je nemoguć bez namjenskog vozila sa rampom za osobe sa invaliditetom.

Ono je neophodno i članovima Humanitarne organizacije “Partner” iz Banjaluke, a kompanija Mozzart je donirala sredstva za nabavku vrijednog prevoznog sredstva.

-Veoma smo zahvalni Mozzartu na velikodušnoj donaciji za nabavku kombija koje je prilagođeno osobama sa invaliditetom. Vozilo koje smo do sada koristili više nije u voznom stanju, a bukvalno smo zavisni od njega. Ja stanujem 20 kilometara od Banjaluke, a i velikom broju naših članova obavljanje svakodnevnih obaveza bilo bi nemoguće bez ovog specijalnog vozila- kaže Ivo Matošević iz Humanitarne organizacije “Partner”. 

“Partner” okuplja 150 osoba sa invaliditetom, među kojima je veliki broj djece sa posebnim potrebama, a većina za kretanje koristi isključivo invalidska kolica. Ova organizacija pomaže im pri svakodnevnim odlascima u školu ili na fakultet, kod ljekara, na posao i u nabavku.

Starijim članovima 35 personalnih asistenata svakodnevno dostavlja hranu i pomaže u kućnim poslovima. Sve to bilo bi nemoguće bez vozila sa rampom za invalidska kolica. 

(BN)