Петровић: Младим предузетницима по 5.000 марака

У оквиру „Програма подршке развоју занатства кроз самозапошљавање незапослених лица са евиденције бироа Бијељина" у Градској управи данас су потписани уговори између представника Градске управе Бијељине, Завода за запошљавање и осам предузетника чије ће пословне идеје бити подржане са по 5.000 конвертибилних марака.

Република Српска 10.02.2021 | 11:51
Петровић: Младим предузетницима по 5.000 марака

Градоначелник Љубиша Петровић појаснио је да су средства за бијељинске предузетнике обезбиједили Завод за запошљавање Републике Српске и Градска управа Бијељине, издвојивши по 20.000 КМ.

- За суфинансирање је било заинтересовано 13 предузетника, а њих осам је задовољило критеријуме конкурса. Број регистрованих предузетника у Бијељини у претходној години износио је 1.886 и зато имамо обавезу да посредством градског Одјељења за привреду унапређујемо њихово пословање – каже Петровић.

Директор бијељинске филијале Завода за запошљавање Синиша Кајмаковић истакао је да је ријеч о посебном програму за самозапошљавање, који Завод спроводи први пут.

- Циљ је да удружимо средства са локалним самоуправама и финансирамо иницијативе за нова запослења у занатском сектору. Програм, нажалост, није наишао на велику подршку општина и градова у Републици Српској, те је Бијељина једна од ријетких која учествује у њему. Од укупно 200.000 КМ, колико је издвојено за ову намјену, искоришћено је тек 60 одсто средстава – нагласио је Кајмаковић.

Власник Козметичког салона „Релакс медик" Николина Вељовић једна је од осморо предузетника који ће добити 5.000 КМ за унапређење свог пословања.

- Вријеме пандемије тешко је за покретање било каквог посла и зато сам захвална градоначелнику и Заводу за запошљавање на овој субвенцији. Новац ћу искористити за куповину опреме, а надам се да ћу запослити бар још једног радника – додала је Вељовићева.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РеРелакс

10.02.2021 12:57

Е бас права дјелатност за улагање, бас нам је до третмана а ни за хљеба немамо. И по којој сте линији бирали дјелатнике, изгледа да је настављена стара пракса- све је исто само њега нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлицно

10.02.2021 13:35

Нека трља, треба политицари да се релаксирају! Ово вам је пун погодак, ал СХАИМСЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеРеРа

10.02.2021 13:49

Кад цете се побринути за незапослене, мислим на оне који и прије короне нису имали посао..или моземо поцркати јер оцигледно нас нема ни у једној категорији!?

ОДГОВОРИТЕ