Petrović: Mladim preduzetnicima po 5.000 maraka

U okviru „Programa podrške razvoju zanatstva kroz samozapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije biroa Bijeljina" u Gradskoj upravi danas su potpisani ugovori između predstavnika Gradske uprave Bijeljine, Zavoda za zapošljavanje i osam preduzetnika čije će poslovne ideje biti podržane sa po 5.000 konvertibilnih maraka.

Republika Srpska 10.02.2021 | 11:51
Petrović: Mladim preduzetnicima po 5.000 maraka

Gradonačelnik Ljubiša Petrović pojasnio je da su sredstva za bijeljinske preduzetnike obezbijedili Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i Gradska uprava Bijeljine, izdvojivši po 20.000 КM.

- Za sufinansiranje je bilo zainteresovano 13 preduzetnika, a njih osam je zadovoljilo kriterijume konkursa. Broj registrovanih preduzetnika u Bijeljini u prethodnoj godini iznosio je 1.886 i zato imamo obavezu da posredstvom gradskog Odjeljenja za privredu unapređujemo njihovo poslovanje – kaže Petrović.

Direktor bijeljinske filijale Zavoda za zapošljavanje Siniša Кajmaković istakao je da je riječ o posebnom programu za samozapošljavanje, koji Zavod sprovodi prvi put.

- Cilj je da udružimo sredstva sa lokalnim samoupravama i finansiramo inicijative za nova zaposlenja u zanatskom sektoru. Program, nažalost, nije naišao na veliku podršku opština i gradova u Republici Srpskoj, te je Bijeljina jedna od rijetkih koja učestvuje u njemu. Od ukupno 200.000 КM, koliko je izdvojeno za ovu namjenu, iskorišćeno je tek 60 odsto sredstava – naglasio je Кajmaković.

Vlasnik Кozmetičkog salona „Relaks medik" Nikolina Veljović jedna je od osmoro preduzetnika koji će dobiti 5.000 КM za unapređenje svog poslovanja.

- Vrijeme pandemije teško je za pokretanje bilo kakvog posla i zato sam zahvalna gradonačelniku i Zavodu za zapošljavanje na ovoj subvenciji. Novac ću iskoristiti za kupovinu opreme, a nadam se da ću zaposliti bar još jednog radnika – dodala je Veljovićeva.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ReRelaks

10.02.2021 11:57

E bas prava djelatnost za ulaganje, bas nam je do tretmana a ni za hljeba nemamo. I po kojoj ste liniji birali djelatnike, izgleda da je nastavljena stara praksa- sve je isto samo njega nema!

ODGOVORITE
Name

Odlicno

10.02.2021 12:35

Neka trlja, treba politicari da se relaksiraju! Ovo vam je pun pogodak, al SHAIMSE!

ODGOVORITE
Name

ReReRa

10.02.2021 12:49

Kad cete se pobrinuti za nezaposlene, mislim na one koji i prije korone nisu imali posao..ili mozemo pocrkati jer ocigledno nas nema ni u jednoj kategoriji!?

ODGOVORITE