Пукла Ланчаница на Дрини изнад ХЕ „Вишеград“(ФОТО)

Ланчаница на ријеци Дрини и акумулационом језеру ХЕ „Вишеград“ која се налази на километар од  хидроелектране пукла је  ноћас под налетом водене стихије тако да је пут плутајућем отпаду отворен према круни преградне бране .

Република Српска 09.02.2021 | 12:31
Пукла Ланчаница на Дрини изнад ХЕ „Вишеград“(ФОТО)

Доток воде на вишеградску хидроелектрану био је ноћас 1.300 метара у секунди што се не сматра податком за узбуну.

Директор предузећа „ХЕ на Дрини“ Недељко Перишић је у телефонском разговору рекао да су предузете све мјере како би се ланчаница што прије саставила и оспособила за своју намјену.

Почетком јануара притоке Дрине посебно ријека Лим су нанијеле  огромне количине плутајућег отпада  у акумулацију ХЕ „Вишеград“ па је ланчаница пукла и смеће се зауставило на прегради бране.

Ланчаница је поправљена а управе предузећа „ХЕ на Дрини“ организовала је чишћење смећа које још није у потпуности уклоњено.

Затражена је помоћ и од  „Дринских хидроелектрана“ из Србије у чишћењу плутајућег отпада.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

рембрант

09.02.2021 11:50

БУРЛЕ ти и ГВИДО под хитно издајте наредбу килавом РАДОВАНУ...нови кредит ммф од 50 милиона за ланцаницу одма.хммм мало је 50 бар 75 да трази.БУРЛЕ спасиоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВО ЗБОРИ

09.02.2021 11:55

МАЛА МОЈА И ТВОЈА ЈЕ ПУКЛА ...Е КУКАЛА НАМ МАЈКА ..У СВОМ СМРАДУ И СМЕЦУ ЦЕМО СЕ СВИ ОТРОВАТИ И ОНДА ПРИЦАТИ КАКАО НАС ЈЕ НАТО ОТРОВАО, А И БАКИР ЦЕ БИТИ КРИВ , ОНАКО ИЗ НАВИКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКАВ

09.02.2021 13:01

Какав директор,какаву је школу завршио тако нам је и та ланчаница стара десет година без озбиљније реконструкције или замјеном нечег новог или куповином брода за ћишћење смећа,спас за производњу.Срамота,срамота,срамота.Ал ето,смеће су пустили у други по величини кањон на свијету,кроз лук моста под заштитом УНЕСЦА,у град који се бави туризомом као једном од основних грана.Перишићу бруко Вишеграда,ти са купљеном диплом,твој предсједник Петрови са купљеном соколачком дипломом,сте брука ове регије коју трујете годинама.

Name

Б.Башта

09.02.2021 13:02

Пустилу су смеће на ХЕ Перућац,ово смотани директор ради већ годинама,од када је директор.Срамота.Гледала сам његове изјаве неколико пута,он је једна тета перса без трунке инцијативе и знања коју је неко поставио да би мога да са њим командује и краде.

Name

Обећа

09.02.2021 13:05

Обећа овај глупи поглед од директора да је на трагу ријешења,и од тада прође мјесец дана,ХЕ Потпећ у Прибоју своје све ријеши,а овај наш глупави поглед директор Перишић не зна ни буре на ланчаници промијенити а кмо ли нешто више.Његов именовању за директора са фаскултетом поред пијаце у ВГ се смије цијела регија.

Name

Скептик

09.02.2021 12:25

Једино су поуздати у оне ДАБРОВЕ да ће их прикупити за градњу своје бране...

ОДГОВОРИТЕ