Pukla Lančanica na Drini iznad HE „Višegrad“(FOTO)

Lančanica na rijeci Drini i akumulacionom jezeru HE „Višegrad“ koja se nalazi na kilometar od  hidroelektrane pukla je  noćas pod naletom vodene stihije tako da je put plutajućem otpadu otvoren prema kruni pregradne brane .

Republika Srpska 09.02.2021 | 12:31
Pukla Lančanica na Drini iznad HE „Višegrad“(FOTO)

Dotok vode na višegradsku hidroelektranu bio je noćas 1.300 metara u sekundi što se ne smatra podatkom za uzbunu.

Direktor preduzeća „HE na Drini“ Nedeljko Perišić je u telefonskom razgovoru rekao da su preduzete sve mjere kako bi se lančanica što prije sastavila i osposobila za svoju namjenu.

Početkom januara pritoke Drine posebno rijeka Lim su nanijele  ogromne količine plutajućeg otpada  u akumulaciju HE „Višegrad“ pa je lančanica pukla i smeće se zaustavilo na pregradi brane.

Lančanica je popravljena a uprave preduzeća „HE na Drini“ organizovala je čišćenje smeća koje još nije u potpunosti uklonjeno.

Zatražena je pomoć i od  „Drinskih hidroelektrana“ iz Srbije u čišćenju plutajućeg otpada.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

rembrant

09.02.2021 11:50

BURLE ti i GVIDO pod hitno izdajte naredbu kilavom RADOVANU...novi kredit mmf od 50 miliona za lancanicu odma.hmmm malo je 50 bar 75 da trazi.BURLE spasioce.

ODGOVORITE
Name

PRAVO ZBORI

09.02.2021 11:55

MALA MOJA I TVOJA JE PUKLA ...E KUKALA NAM MAJKA ..U SVOM SMRADU I SMECU CEMO SE SVI OTROVATI I ONDA PRICATI KAKAO NAS JE NATO OTROVAO, A I BAKIR CE BITI KRIV , ONAKO IZ NAVIKE

ODGOVORITE
Name

KAKAV

09.02.2021 13:01

Kakav direktor,kakavu je školu završio tako nam je i ta lančanica stara deset godina bez ozbiljnije rekonstrukcije ili zamjenom nečeg novog ili kupovinom broda za ćišćenje smeća,spas za proizvodnju.Sramota,sramota,sramota.Al eto,smeće su pustili u drugi po veličini kanjon na svijetu,kroz luk mosta pod zaštitom UNESCA,u grad koji se bavi turizomom kao jednom od osnovnih grana.Perišiću bruko Višegrada,ti sa kupljenom diplom,tvoj predsjednik Petrovi sa kupljenom sokolačkom diplomom,ste bruka ove regije koju trujete godinama.

Name

B.Bašta

09.02.2021 13:02

Pustilu su smeće na HE Perućac,ovo smotani direktor radi već godinama,od kada je direktor.Sramota.Gledala sam njegove izjave nekoliko puta,on je jedna teta persa bez trunke incijative i znanja koju je neko postavio da bi moga da sa njim komanduje i krade.

Name

Obeća

09.02.2021 13:05

Obeća ovaj glupi pogled od direktora da je na tragu riješenja,i od tada prođe mjesec dana,HE Potpeć u Priboju svoje sve riješi,a ovaj naš glupavi pogled direktor Perišić ne zna ni bure na lančanici promijeniti a kmo li nešto više.Njegov imenovanju za direktora sa faskultetom pored pijace u VG se smije cijela regija.

Name

Skeptik

09.02.2021 12:25

Jedino su pouzdati u one DABROVE da će ih prikupiti za gradnju svoje brane...

ODGOVORITE