Филмска потјера: Бјежећи аутом закачио полицајце

Полиција у Приједору ухапсила је Еснафа Б. (48) из Санског Моста након што је у два наврата аутомобилом ударио полицајце који су га покушали зауставити те им слупао службени аутомобил Голф 7, потврђено је за "Независне".

Република Српска 08.02.2021 | 20:57
Филмска потјера: Бјежећи аутом закачио полицајце

Овај инцидент десио се у суботу, када га је полиција покушала контролисати у Козарцу након информација да посједује наркотике, али је затим услиједила права филмска потјера, јер умјесто да стане, осумњичени је почео да бјежи од полиције.

Како је рекао извор "Независних новина" близак истрази, Еснаф Б. притом је својим аутом закачио двојицу полицајаца и оштетио њихово службено возило Голф 7.

Осумњичени је побјегао у правцу Новог Града, а полиција је кренула за њим. Током потјере покушали су га зауставити у мјесту Петковац, на магистралном путу Приједор - Нови Град, али се бјегунац поново оглушио на полицијске знакове.

Они су га јурили користећи ротацију, покушали су му возилом блокирати пут, али је он поново аутом ударио двојицу полицијских службеника, оштетио им возило и кренуо даље.

"Једног од полицајаца заправо је ударио два пута, први пут у Козарцу и други пут у Петковцу, али на сву срећу, полицајац је задобио лакше тјелесне повреде", рекао је извор.

Како је рекао споменути извор, полиција се упутила за насилним возачем те његов бијели Мерцедес пронашла напуштен недалеко од локације на којој је други пут ударио полицајце.

"Осумњичени је изашао из возила и почео бјежати кроз шуму поред пута, али га је полиција брзо пронашла и ухапсила", наводи извор. Код њега је пронађен кокаин, који је одузет.

Како су навели из Полицијске управе Приједор, након хапшења, над Е. Б. извршена је криминалистичка обрада.

"Против њега ће Окружном јавном тужилаштву Приједор бити достављен извјештај за почињено кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње, док ће надлежном суду бити достављен захтјев за покретање прекршајног поступка по Закону о производњи и промету опојних дрога", наводе из полиције. Полицајцима су констатоване лакше повреде, а како се сазнаје, споменути мушкарац полицији је одраније познат по чињењу кривичних дјела.

Још један напад на полицајце десио се у недјељу у Требињу, а у овом случају Милан Ш. (22) осумњичен је да је вербално, а потом и физички напао припадника Жандармерије у Требињу.

Како је саопћено из требињске Полицијске управе, М. Ш. је припаднику Жандармерије потргао еполете с чиновима с униформе, а потом га ударио. О случају је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу.

(Независне)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мурга Дрот

08.02.2021 20:09

Против свих Полицајаца треба покренути дициплински поступак, зато што су ризиковали своје животе и зато што нису употребили ватрено оружје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Играц

09.02.2021 08:49

Ста ти знас о томе.

Name

Неправда

08.02.2021 20:22

Ако судство буде и даље радило као сто ради.. овај ретардирани идиот добице неку увјетну казну..Није битно гдје и на ком мјесту полиција је задузена да контролисе сваког и да обавља свој посао али у овој насој дрзави људи све висе се баве дрогом и неким другим криминалом јер од нецега морају да зиве власт је у расулу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

08.02.2021 21:18

У Требиња је дивљи запад. Пале возила полицајаца и чак им забрањују улазак у кафиће да попију кафу..... Шефови су им још гори јер не стају иза њих. Пре пар година су чак морали у слободно време да Григоријз окопавају виноград.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кад цујем

08.02.2021 21:39

раније познат--- па потрудите се да буде само једном познат и да му небуде опет дата прилика да га опет упознајете. сасвим кратко и јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

09.02.2021 05:18

Нај битнији су радари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

р.кад цујем

09.02.2021 11:54

Ста ти то знаци сасвим кратко и јасно.

Name

Трн

09.02.2021 08:00

Запад је чудо!Пендрек је изашао из раја.

ОДГОВОРИТЕ