Filmska potjera: Bježeći autom zakačio policajce

Policija u Prijedoru uhapsila je Esnafa B. (48) iz Sanskog Mosta nakon što je u dva navrata automobilom udario policajce koji su ga pokušali zaustaviti te im slupao službeni automobil Golf 7, potvrđeno je za "Nezavisne".

Republika Srpska 08.02.2021 | 20:57
Filmska potjera: Bježeći autom zakačio policajce

Ovaj incident desio se u subotu, kada ga je policija pokušala kontrolisati u Kozarcu nakon informacija da posjeduje narkotike, ali je zatim uslijedila prava filmska potjera, jer umjesto da stane, osumnjičeni je počeo da bježi od policije.

Kako je rekao izvor "Nezavisnih novina" blizak istrazi, Esnaf B. pritom je svojim autom zakačio dvojicu policajaca i oštetio njihovo službeno vozilo Golf 7.

Osumnjičeni je pobjegao u pravcu Novog Grada, a policija je krenula za njim. Tokom potjere pokušali su ga zaustaviti u mjestu Petkovac, na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad, ali se bjegunac ponovo oglušio na policijske znakove.

Oni su ga jurili koristeći rotaciju, pokušali su mu vozilom blokirati put, ali je on ponovo autom udario dvojicu policijskih službenika, oštetio im vozilo i krenuo dalje.

"Jednog od policajaca zapravo je udario dva puta, prvi put u Kozarcu i drugi put u Petkovcu, ali na svu sreću, policajac je zadobio lakše tjelesne povrede", rekao je izvor.

Kako je rekao spomenuti izvor, policija se uputila za nasilnim vozačem te njegov bijeli Mercedes pronašla napušten nedaleko od lokacije na kojoj je drugi put udario policajce.

"Osumnjičeni je izašao iz vozila i počeo bježati kroz šumu pored puta, ali ga je policija brzo pronašla i uhapsila", navodi izvor. Kod njega je pronađen kokain, koji je oduzet.

Kako su naveli iz Policijske uprave Prijedor, nakon hapšenja, nad E. B. izvršena je kriminalistička obrada.

"Protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dok će nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga", navode iz policije. Policajcima su konstatovane lakše povrede, a kako se saznaje, spomenuti muškarac policiji je odranije poznat po činjenju krivičnih djela.

Još jedan napad na policajce desio se u nedjelju u Trebinju, a u ovom slučaju Milan Š. (22) osumnjičen je da je verbalno, a potom i fizički napao pripadnika Žandarmerije u Trebinju.

Kako je saopćeno iz trebinjske Policijske uprave, M. Š. je pripadniku Žandarmerije potrgao epolete s činovima s uniforme, a potom ga udario. O slučaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju.

(Nezavisne)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Murga Drot

08.02.2021 20:09

Protiv svih Policajaca treba pokrenuti diciplinski postupak, zato što su rizikovali svoje živote i zato što nisu upotrebili vatreno oružje.

ODGOVORITE
Name

Igrac

09.02.2021 08:49

Sta ti znas o tome.

Name

Nepravda

08.02.2021 20:22

Ako sudstvo bude i dalje radilo kao sto radi.. ovaj retardirani idiot dobice neku uvjetnu kaznu..Nije bitno gdje i na kom mjestu policija je zaduzena da kontrolise svakog i da obavlja svoj posao ali u ovoj nasoj drzavi ljudi sve vise se bave drogom i nekim drugim kriminalom jer od necega moraju da zive vlast je u rasulu..

ODGOVORITE
Name

Laki

08.02.2021 21:18

U Trebinja je divlji zapad. Pale vozila policajaca i čak im zabranjuju ulazak u kafiće da popiju kafu..... Šefovi su im još gori jer ne staju iza njih. Pre par godina su čak morali u slobodno vreme da Grigorijz okopavaju vinograd.

ODGOVORITE
Name

kad cujem

08.02.2021 21:39

ranije poznat--- pa potrudite se da bude samo jednom poznat i da mu nebude opet data prilika da ga opet upoznajete. sasvim kratko i jasno

ODGOVORITE
Name

Q

09.02.2021 05:18

Naj bitniji su radari.

ODGOVORITE
Name

r.kad cujem

09.02.2021 11:54

Sta ti to znaci sasvim kratko i jasno.

Name

Trn

09.02.2021 08:00

Zapad je čudo!Pendrek je izašao iz raja.

ODGOVORITE