Петровић: Један од најхуманијих позива је просвјета

„Просвјета је један од најхуманијих позива, јер младе људе усмјерава на прави пут", истакао је градоначелник Љубиша Петровић на пријему за добитнике Светосавске награде из Бијељине.

Република Српска 08.02.2021 | 13:37
Петровић: Један од најхуманијих позива је просвјета

„Просвјетни радници са великом енергијом и ентузијазмом приступају свом послу и пријем је само мали гест Градске управе да кроз разговор укажемо на проблеме са којима се они суочавају, те да их кроз партнерски однос рјешавамо", рекао је Петровић.

Међу 40 овогодишњих добитника Светосавске награде у Републици Српској, из Бијељине је шест истакнутих васпитача и наставника основних и средњих школа.

У области средњег образовања и васпитања добитник Светосавске награде је професор математике и програмирања Нада Васиљевић из Техничке школе „Михајло Пупин" у Бијељини, која се градоначелнику Петровићу захвалила на пријему.

„Срећна сам због награде, која се не може поредити ни са једном претходном, а имам их много. Овом приликом, желим да укажем и локалној заједници и цијелој Републици на проблем недостатка рачунара, јер се та област сваке године модернизује, а ми немамо средства да то сами урадимо. Замолила бих све људе добре воље да нам помогну у томе, да би дјеца имала што квалитетнију наставу", поручила је Васиљевићева.

Добитници у области предшколског васпитања и образовања су Биљана Арсеновић и Десанка Пандиловски, васпитачице у Дјечијем вртићу "Чика Јова Змај" и Горан Гашић, васпитач у Вртићу "Драган и Зоран". Гашић је нагласио да је Светосавска награда врхунац онога што је један просвјетни радник може да доживи и додатна обавеза да буде настављен квалитетан рад.

„Од  шест награда за предшколско образовање, три су стигле у Бијељину,  што је ставља изнад осталих градова и општина у Републици Српској  по развоју предшколског васпитања и образовања. Захвалан сам што је наше локално руководство то препознало. Добили смо увјеравања од градоначелника да ће и убудуће Градска управа водити рачуна о образовању", рекао је Гашић.

Добитници Светосавске награде у области основног васпитања и образовања су наставник разредне наставе Бранислав Милановић и наставник енглеског језика Љиљана Ђокић из Основне школе „Меша Селимовић" у Јањи.

Градоначелник Петровић најавио је да ће од наредне године на Светосавској академији, коју ће организовати Градска управа, бити додјељиване награде просвјетним радницима са подручја Бијељине.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

08.02.2021 14:59

ЗАТО ПАМЕТНА ДИЈЕЦА ОДЛАЗЕ ОДАВДЕ ТАМО ГДЈЕ СЕ ПАМЕТ И ЗНАЊЕ ЦИЈЕНЕ. ОВДЈЕ СУ НА ЦИЈЕНИ ПОДОБНИ У СИСТЕМУ ВЛАСТИ КОЈИ И ТАКО НЕЗНАЈУ НИШТА А НЕМОРЈУ НИШТА НИ ЗНАТИ. ДА НИЈЕ ДОШЛА МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА НА ОВЕ ПРОСТОРЕ ДРЖАЛИ БИ НАС ОВДЈЕ КАО У РЕЗЕРВАТУ. ОВАКО МОЖЕ КУДА КО ПОЖЕЛИ А ПОДОБНИ НЕКА ГРАДЕ УТОПИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јест

08.02.2021 16:18

Морамо знати како да је оцувамо. Академија неце сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

08.02.2021 17:03

НЕКАД БИЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОСВЕТАР

08.02.2021 19:12

СВЕ БИ БИЛО У РЕДУ ДА СЕ НАГРАДЈЕНИ НЕ БИРАЈУ ПОЛИТИЦКИМ ПУТЕМ. УЦЕНИЦИ РОДИТЕЉИ И ПРОСВЕТНИ РАДНИЦИ ТО ТРЕБА ДА РАДЕ.

ОДГОВОРИТЕ