Petrović: Jedan od najhumanijih poziva je prosvjeta

„Prosvjeta je jedan od najhumanijih poziva, jer mlade ljude usmjerava na pravi put", istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović na prijemu za dobitnike Svetosavske nagrade iz Bijeljine.

Republika Srpska 08.02.2021 | 13:37
Petrović: Jedan od najhumanijih poziva je prosvjeta

„Prosvjetni radnici sa velikom energijom i entuzijazmom pristupaju svom poslu i prijem je samo mali gest Gradske uprave da kroz razgovor ukažemo na probleme sa kojima se oni suočavaju, te da ih kroz partnerski odnos rješavamo", rekao je Petrović.

Među 40 ovogodišnjih dobitnika Svetosavske nagrade u Republici Srpskoj, iz Bijeljine je šest istaknutih vaspitača i nastavnika osnovnih i srednjih škola.

U oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja dobitnik Svetosavske nagrade je profesor matematike i programiranja Nada Vasiljević iz Tehničke škole „Mihajlo Pupin" u Bijeljini, koja se gradonačelniku Petroviću zahvalila na prijemu.

„Srećna sam zbog nagrade, koja se ne može porediti ni sa jednom prethodnom, a imam ih mnogo. Ovom prilikom, želim da ukažem i lokalnoj zajednici i cijeloj Republici na problem nedostatka računara, jer se ta oblast svake godine modernizuje, a mi nemamo sredstva da to sami uradimo. Zamolila bih sve ljude dobre volje da nam pomognu u tome, da bi djeca imala što kvalitetniju nastavu", poručila je Vasiljevićeva.

Dobitnici u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja su Biljana Arsenović i Desanka Pandilovski, vaspitačice u Dječijem vrtiću "Čika Jova Zmaj" i Goran Gašić, vaspitač u Vrtiću "Dragan i Zoran". Gašić je naglasio da je Svetosavska nagrada vrhunac onoga što je jedan prosvjetni radnik može da doživi i dodatna obaveza da bude nastavljen kvalitetan rad.

„Od  šest nagrada za predškolsko obrazovanje, tri su stigle u Bijeljinu,  što je stavlja iznad ostalih gradova i opština u Republici Srpskoj  po razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Zahvalan sam što je naše lokalno rukovodstvo to prepoznalo. Dobili smo uvjeravanja od gradonačelnika da će i ubuduće Gradska uprava voditi računa o obrazovanju", rekao je Gašić.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja su nastavnik razredne nastave Branislav Milanović i nastavnik engleskog jezika Ljiljana Đokić iz Osnovne škole „Meša Selimović" u Janji.

Gradonačelnik Petrović najavio je da će od naredne godine na Svetosavskoj akademiji, koju će organizovati Gradska uprava, biti dodjeljivane nagrade prosvjetnim radnicima sa područja Bijeljine.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

TEŠKO NAMA

08.02.2021 13:59

ZATO PAMETNA DIJECA ODLAZE ODAVDE TAMO GDJE SE PAMET I ZNANJE CIJENE. OVDJE SU NA CIJENI PODOBNI U SISTEMU VLASTI KOJI I TAKO NEZNAJU NIŠTA A NEMORJU NIŠTA NI ZNATI. DA NIJE DOŠLA MEĐUNARODNA ZAJEDNICA NA OVE PROSTORE DRŽALI BI NAS OVDJE KAO U REZERVATU. OVAKO MOŽE KUDA KO POŽELI A PODOBNI NEKA GRADE UTOPIJU.

ODGOVORITE
Name

Jest

08.02.2021 15:18

Moramo znati kako da je ocuvamo. Akademija nece sigurno.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

08.02.2021 16:03

NEKAD BILA.

ODGOVORITE
Name

PROSVETAR

08.02.2021 18:12

SVE BI BILO U REDU DA SE NAGRADJENI NE BIRAJU POLITICKIM PUTEM. UCENICI RODITELJI I PROSVETNI RADNICI TO TREBA DA RADE.

ODGOVORITE