Биће хапшења, наставља се борба против криминала

Министар одбране Небојша Стефановић рекао је послије састанка Савјета за националну безбједност да је безбједносна ситуација на Косову и Метохији све сложенија. Нагласио је да није крај борби против организованог криминала.

Србија 08.02.2021 | 10:03
Биће хапшења, наставља се борба против криминала

На Андрићевом вијенцу одржан је састанак Савета за националну безбједност, којим је предсједавао предсједник Александар Вучић. Министар одбране Небојша Стефановић рекао је у обраћању медијима после сједнице да је разговарано о сложеној ситуацији за нас, у политичком и безбједносном смислу.

Такође, додао је да је разговарано и о томе шта преудзимају наши државни органи да очувају безбједност и стабилност на територији јужне покрајине.

"Анализирамо све изазове које српско становништво има, а та ситуација на Косову и Метохији је све сложенија, има и нових ситуација, попут појединих честитки за Дан државности којима се радују поједини политичари у јужној покрајини а нико у централној Србији", навео је министар.

Додао је да Србија жели да, у сарадњи са КФОР-ом, настави да штити и безбједност и стабилност нашег становништва на Косову и Метохији.

"Желимо да пошаљемо поруку да смо озбиљни партнери, да пошаљемо поруку да никакав погром, протјеривање српског становништва неће бити дозвољен", наглашава Стефановић.

Друга тема састанка је, према Стефановићевим речима, била и набавка и потребе наших полицијски и војних снага, као и набавка новог савременог наоружања.

"Да наши припадници буду добро опремљени, да буду снажни и да могу да се суоче, и у смислу електронске борбе, борбе против пожара. Оно што могу да кажем је да прије свега желимо да уложимо у нашу копнену војску и опрему, али и хеликоптере неопходне МУП-у против пожара, као и нову техничку опрему БИА за ефикасније супротстављање борби против оргнизаованог криминала", истиче министар одбране.

Трећа тема састанка је, истиче, борба против организованог криминала и хапшења која су се догодила у претходним недељама.

"То није крај, анализирали смо где су везе организованог криминала са државним органима", рекао је Стефановић додајући да ће они који су у државним органима помагали криминалцима бити санкционисани.

"Разговарали смо и шта је потребно да се оснаже и државни органи и тужилаштва у наредном периоду и да грађани Србије имају потпуну безбједност и сигурност. Државни органи су задужени да пажљиво прате и наставиће да штите интересе Републике Србије у сваком тренутку", напоменуо је министар одбране.

(РТС) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дјуро

08.02.2021 10:18

А кад је додиг на реду??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

08.02.2021 11:47

Вуцицу би било најбоље да уапси овог брунду из рс као криминалца. Народ рс неби ни протестовао против апшења јер више вјерују вуцицу него овом криминалцу и тако би га се лакше ријешили.

Name

босанац и херцеговац

08.02.2021 12:37

Ста тебе брига каква је ситуација у другој дрзави гледај каква је у твојој.

Name

ре

08.02.2021 13:18

Бурле је борцима РС сје..о живот у свом другом мандату и до дан данас је тако лош због његове пљачке свега живог са хоботницом у РС.

Name

Добој

08.02.2021 17:20

Смијурија од власти иста као и ова наса. Ма кад сте задњи пут ухапсили некога и осудили?

Name

Дусман

08.02.2021 11:18

Питај Дјиласа....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису чиста посла

08.02.2021 13:17

Корупцију нико и не помену. Ни 'абера једнога. Значи, стање непромијењено. Идемо даље. Само чиме ће пред ОЛАФ-а. А стићи ће, уколико не одустану од ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрија

08.02.2021 16:00

Кад ова "доктор" прица о криминалу јел мисли на себе и свог тату или на Данила и његове другаре из Кавацког клана? Вељи ипак пресуди самарање младјаног Вуцица.

ОДГОВОРИТЕ