Biće hapšenja, nastavlja se borba protiv kriminala

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je poslije sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost da je bezbjednosna situacija na Kosovu i Metohiji sve složenija. Naglasio je da nije kraj borbi protiv organizovanog kriminala.

Srbija 08.02.2021 | 10:03
Biće hapšenja, nastavlja se borba protiv kriminala

Na Andrićevom vijencu održan je sastanak Saveta za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Aleksandar Vučić. Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je u obraćanju medijima posle sjednice da je razgovarano o složenoj situaciji za nas, u političkom i bezbjednosnom smislu.

Takođe, dodao je da je razgovarano i o tome šta preudzimaju naši državni organi da očuvaju bezbjednost i stabilnost na teritoriji južne pokrajine.

"Analiziramo sve izazove koje srpsko stanovništvo ima, a ta situacija na Kosovu i Metohiji je sve složenija, ima i novih situacija, poput pojedinih čestitki za Dan državnosti kojima se raduju pojedini političari u južnoj pokrajini a niko u centralnoj Srbiji", naveo je ministar.

Dodao je da Srbija želi da, u saradnji sa KFOR-om, nastavi da štiti i bezbjednost i stabilnost našeg stanovništva na Kosovu i Metohiji.

"Želimo da pošaljemo poruku da smo ozbiljni partneri, da pošaljemo poruku da nikakav pogrom, protjerivanje srpskog stanovništva neće biti dozvoljen", naglašava Stefanović.

Druga tema sastanka je, prema Stefanovićevim rečima, bila i nabavka i potrebe naših policijski i vojnih snaga, kao i nabavka novog savremenog naoružanja.

"Da naši pripadnici budu dobro opremljeni, da budu snažni i da mogu da se suoče, i u smislu elektronske borbe, borbe protiv požara. Ono što mogu da kažem je da prije svega želimo da uložimo u našu kopnenu vojsku i opremu, ali i helikoptere neophodne MUP-u protiv požara, kao i novu tehničku opremu BIA za efikasnije suprotstavljanje borbi protiv orgnizaovanog kriminala", ističe ministar odbrane.

Treća tema sastanka je, ističe, borba protiv organizovanog kriminala i hapšenja koja su se dogodila u prethodnim nedeljama.

"To nije kraj, analizirali smo gde su veze organizovanog kriminala sa državnim organima", rekao je Stefanović dodajući da će oni koji su u državnim organima pomagali kriminalcima biti sankcionisani.

"Razgovarali smo i šta je potrebno da se osnaže i državni organi i tužilaštva u narednom periodu i da građani Srbije imaju potpunu bezbjednost i sigurnost. Državni organi su zaduženi da pažljivo prate i nastaviće da štite interese Republike Srbije u svakom trenutku", napomenuo je ministar odbrane.

(RTS) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Djuro

08.02.2021 10:18

A kad je dodig na redu??

ODGOVORITE
Name

Perica

08.02.2021 11:47

Vucicu bi bilo najbolje da uapsi ovog brundu iz rs kao kriminalca. Narod rs nebi ni protestovao protiv apšenja jer više vjeruju vucicu nego ovom kriminalcu i tako bi ga se lakše riješili.

Name

bosanac i hercegovac

08.02.2021 12:37

Sta tebe briga kakva je situacija u drugoj drzavi gledaj kakva je u tvojoj.

Name

re

08.02.2021 13:18

Burle je borcima RS sje..o život u svom drugom mandatu i do dan danas je tako loš zbog njegove pljačke svega živog sa hobotnicom u RS.

Name

Doboj

08.02.2021 17:20

Smijurija od vlasti ista kao i ova nasa. Ma kad ste zadnji put uhapsili nekoga i osudili?

Name

Dusman

08.02.2021 11:18

Pitaj Djilasa....

ODGOVORITE
Name

Nisu čista posla

08.02.2021 13:17

Korupciju niko i ne pomenu. Ni 'abera jednoga. Znači, stanje nepromijenjeno. Idemo dalje. Samo čime će pred OLAF-a. A stići će, ukoliko ne odustanu od EU.

ODGOVORITE
Name

Andrija

08.02.2021 16:00

Kad ova "doktor" prica o kriminalu jel misli na sebe i svog tatu ili na Danila i njegove drugare iz Kavackog klana? Velji ipak presudi samaranje mladjanog Vucica.

ODGOVORITE