Апел за помоћ: У породицу Зекановић да дођу бољи дани

Стојанка Зекановић са мајком Јелом, из села Балатун код Бијељине, прошле су кроз животно трње и многе недаће. Данас, у позним годинама потребна им је помоћ добрих људи.

Република Српска 07.02.2021 | 20:19
Апел за помоћ: У породицу Зекановић да дођу бољи дани

Живот скучен у двије собице, и слика жене која на  прагу погледа руку помоћи…
Стари кућерак, озидан пуном циглом, поред њега оронули темељ за нову кућу,  којег  је зуб времена већ начео, уредно двориште ограђено помало накривљеним пердикама, све то чини породично огњиште Зекановића у Балатуну.

За Стојанку Зекановић и њену мајку Јелу дани промичу у оскудици, болести и борби за голи живот…
Навикле на немаштину, на чекање помоћ добрих људи, и даље су скромне у жељама.

 “Само да ми је купатило, да имам и ја се окупати и мајка! То ми је најпотребније”, прича Стојанка Зекановић из села Балатун.

У међувремену, за њихов тежак живот,  сазнало се захваљући емисији "Рука спаса" на програму БН ТВ…. Поједини нису много чекали да покажу хуманост…

“Кућа ми је покривена, захваљајући свештенику из Батковића”, каже Стојанка И додаје  да живи живот сиротињски.

Од  некада велике, срећне породице на окупу, домаћинство Зекановића свело се на двије нејаке жене, без мушке руке која би им се нашла у невољи...

“Имала сам брата који је настрадао након што се повредио на терену у Бољевцима. Повреда се потом искомпликовала и преминуо је од тровања”, присјећа се Стојанка Зекановић.

Земљу што су имале дале су на добош, како би се могле лијечити… За Стојанкин жуч и постоји лијек, али за мајку Јелу и њену старачку болест ни вријеме више није љековито… Жал за рано изгубљеним сином не попушта је, а већ пар година везана је за кревет….

“Била је она и покретна, посљедњих година више уз помоћ штапа, а сада је пала у кревет и није покретна”, објашњава њена кћерка Стојанка. 

За свако лонче воде, за веш и суђе које чека да се опере… Стојанка мора залити пумпу и кантама приносити воду у свој кућерак… 
Дрва је још мало остало, а зимски дани још трају… Ове двије жене не одустају од живота, али не могу саме.. Да би имале достојанствен живот, потребно им је купатило и редовна новчана примања за лијечење и храну. 

Контакт телефон за помоћ: 

Стојанка Зекановић
+387/ 066 – 498 - 930

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Стварно

07.02.2021 20:02

Залосно.Ста је само оваквих слуцајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола озрен

07.02.2021 21:14

Хуманитарни број људи дајте то је најбоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадија

07.02.2021 23:46

Само не чекати политичаре него им помоћи на све могуће начине што прије. Муке су тешке ко за овакве породице зна. Дајте да гасимо једну по једну муку. Чекајући трули систем, комшије нестају, најближи су распјевани негдје за воланом по васцијелој планети .... Оде вријеме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР

08.02.2021 03:47

Жалосно је да влада не брине о њима колико толико, њима је битно да на тв причају како нема “кризе” за нас да напресујемо у сваком погледу, види се како, стам да их буде!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

08.02.2021 07:06

У мом селу је таква ситуација са сваким другим домаћинством. Стари, изнемогли, болесни, сами, без купатила, без воде у кући, без вц и тако живе читав живот. Еј, зачудо опет су сви увелико превалили 70- ту. Има их и по 90

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

08.02.2021 10:39

Центар за социјални рад има буџетска средства за ту намјену. Једино ако их нису потрошили за куповину аутомобила, гласова или асфалтирање њивских путеву у Доњем Броцу!

ОДГОВОРИТЕ