Амерички магазин: Србија постаје глобални шампион

Србија и друге земље које су показале сувереност у набавци вакцина постају глобални шампиони вакцинације, наводи се у америчком магазину "Форбс".

Србија 06.02.2021 | 10:04
Амерички магазин: Србија постаје глобални шампион

Они пишу о порецесу имунизације становништва које спроводи Србија која се убраја међу најуспешније државе света када је реч о вакцинацији својих грађана против коронавируса.

"Србија представља савршен пример спровођења вакцинације. Грађани ове земље могу да бирају, не само врсту вакцине, већ и место у коме желе да се вакцинишу. Имунизације се спроводи широм Србије на 410 станица и вакцине су доступне свим грађанима, у свим градовима широм земље", пише "Форбс".

Магазин хвали и стратегију вакцинације коју спроводи Влада Србије.

"Штавише, Влада је такође применила нову модерну платформу за испоруку и заказивање вакцина, названу „Систем за управљање имунизацијом Републике Србије“, наводи се у тексту.

Интернет дигитална платформа је такође позитивно коментарисана у тексту.

"Ова платформа пружа конкурентску предност у коришћењу алгоритама вештачке интелигенције. Грађани се могу брзо пријавити за имунизацију путем овог система управљања, који у реалном времену даје обавештења о напретку, праћењу и распореду вакцинација. Сви грађани имају приступ Националном порталу еУправе, што значи да ниједан део становништва не остаје у мраку", пише Форбс.

Наводи се и да не само да се чини да је влада задовољна, већ да и грађани Србије на друштвеним мрежама изражавају задовољство због дигиталне владине иницијативе и укупног искуства са вакцинацијом.

"Стотине центара примарне здравствене заштите, места за масовну вакцинацију на Београдском сајму, Национални институт за јавно здравље, заједно са регионалним огранцима, неколико владиних агенција, Национални портал е-управе и неколико позивних центара - олакшавају размену информација, интероперабилност и управљање - сви су интегрисани у систем", наводи се.

(Б92)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Залосно

06.02.2021 09:19

Сампион у глобалистицкој депопулацији властитог народа. Цега се паметан стиди тиме се морон поноси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

06.02.2021 09:35

Ово се зове добро лобирање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.02.2021 09:39

Ако је тако онда це мо видјети резултате за коју годину ..Јел народ био покусни куниц или није ? Мада ни један вирус не мозес унистит . Јер мутира.. А вакцина стити 3 мјесеца након тога опет под иглу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т38129100

06.02.2021 09:51

Народе, србијо, овце једне, зар сте толико наивни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис332уи

06.02.2021 11:28

Гдје си докторе нисам те препознао :)))

Name

И овде ће то моћи

06.02.2021 10:08

И овде ће то моћи ако ПРОИНТЕР добије монопол над платформом за управљање вакцинацијом, а сека буде овлаштени и једини дистрибутер вакцина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избори

06.02.2021 10:32

Иду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старина

06.02.2021 12:38

А шта је Република Српска и које мјеста заузима

ОДГОВОРИТЕ
Name

момо јово

06.02.2021 13:17

Као слуцајно је тако,све је испланирано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

06.02.2021 14:40

Какав идиот морас бити да се вакцинисес са овим отровима кад су многи науцници и струцњаци медицине и нобеловци медицине казали да су ове вакцине опасне по зивот.Надам се да це БН портал имати храбрости да објави коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мирко

06.02.2021 16:01

У ком науцном цасопису си процитао да је вакцина отров? Гдје су ти нобеловци радили истразивања па су открили да је вакцина отров? Мој Мирко, науцне цињенице не добијају се на YоуТубе-у и у таблоидима, и никоме се не мозе вјеровати макар био нобеловац ако нема документовано истразивање. Много ми је зао да смо толико функционално неписмени да нас будале зељне публицитета убједе у глупости.

Name

Ех

06.02.2021 17:45

Е Мирко науцне цасописе плаца фармакомафија зато у њима нецес наци истину о вакцинама уопсте, а особито не о овим мрнк пландемијским. Поцни истрагу са Др. Wолфганг Wодаргом, Др. Андреw Кауфман, Др. Расхид Буттар, процитај ста је Нобеловац и творац пцр теста Каррy Муллинс рекао о тесту, даље код нас имас Др. Срецка Сладољева, Др. Јовану Стојковиц, Др Алека Рацица, имас и другог Нобеловца који је против мрнк вакцине који је тврдио на поцетку да цовид садрзи фрагменте хив заборавих му име, имас француску струју познатих науцника које мозес пратити преко Др. Миле Алецковиц она их цесто цитира познатог вирусолога Дидиера и остале, наиме у року је тузба у њемацкој и француској за цовидгате злоцин против цовјецности и списак са око 3000 науцника и љекара потписника. Претрази материјале и немој бити овца за сисање. Док је оваца бице и вуне...

Name

Хахаха

06.02.2021 17:48

А гдје је теби документовано истразивање за нове пландемијске вакцине??? Одобравају се тако сто корумпирани плаценици фармакомафије исцитавају на папиру писанија која добију од производјаца тј фармакомафијаса. Папир сваста трпи и ту сакрију све сто је битно о нуспојавама које и неце да истразују. Само овце у то вјерују а зна се куд се овце гоне одвајкада.

Name

@Обојица

06.02.2021 22:21

Не знам засто покусавам да објасним необјасњиво, али хајде. Рецимо Wодарг је докторирао психијатрију и не бави се науком вец је политицар - нема никакав аргумент (у науцном смислу) за ствари које тврди. Мозда има сумње, мозда су те сумње и оправдане, али ни један озбиљан науцник не разбацује около мисљење без аргумената. Науцна заједница у Њемацкој се оградила од њега јер ни за једну тврдњу није могао дати цињеницне изворе. Он дефинитивно није вјеродостојан извор информација. То сто неко има докторат или нобелову награду не цини га комперентим о апсолутно свакој теми. Нисам љекар нити вирусолог, али сам науцни радник и одговорно тврдим да не постоји нацин да се купи истразивање. Неки могу бити (многи и јесу) плацени да истразују теме које интересују фармацеутску индустрију али ако резултат није по вољи финансијерима рад неце бити објављен - зато сто је немогуце лазирати прави пеер ревиеwед науцни рад. А за особу која се смије - отворите било који, али било који, медицински науцни цасопис и наци цете неописиво велики број истразивања везаних за цовид 19 и вакцине. Има их до сада небројено много. Ако знате цитати енглески, многи имају опен аццесс и мозете сами процитати резултате. Ја не браним вакцине, нити сам против вакцина, вец сам цовјек који сматра да је опасно и глупо вјеровати некоме на ријец, без цињеница. Када се васи доктори наука и нобеловци врате у лабораторије и ураде експерименте и буду имали цињенице на располагању, ја цу их радо саслусати.

Name

Тачно је

06.02.2021 16:53

Све иде по плану и програму, колико је добро за народ е то се још незна,, а било добро или не, народ је свакако престао да постоји, стим шта год и да се деси биће добро,стока се одувјек редовно морала вакцинисат, зато ништа ново, све је ок.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

06.02.2021 17:50

Па ста вам је људи ...????? Дај мало радујте се за насу матицу. Па бар несто позитивно . Па не вакцинисемо се само ми срби , него цитав свијет . Увјек нека негатива, сваста. Ко би вама угодио ?? Браво Вицицу , Браво Србија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неверни Тома

07.02.2021 07:48

Ту мени несто заудара. Наводно Србија прва у Свету успева да набави и вакцинисе "застити" своје градјане. А друге дрзаве далеко напредније економски и политицки јаце, нису у стању?

ОДГОВОРИТЕ