Američki magazin: Srbija postaje globalni šampion

Srbija i druge zemlje koje su pokazale suverenost u nabavci vakcina postaju globalni šampioni vakcinacije, navodi se u američkom magazinu "Forbs".

Srbija 06.02.2021 | 10:04
Američki magazin: Srbija postaje globalni šampion

Oni pišu o porecesu imunizacije stanovništva koje sprovodi Srbija koja se ubraja među najuspešnije države sveta kada je reč o vakcinaciji svojih građana protiv koronavirusa.

"Srbija predstavlja savršen primer sprovođenja vakcinacije. Građani ove zemlje mogu da biraju, ne samo vrstu vakcine, već i mesto u kome žele da se vakcinišu. Imunizacije se sprovodi širom Srbije na 410 stanica i vakcine su dostupne svim građanima, u svim gradovima širom zemlje", piše "Forbs".

Magazin hvali i strategiju vakcinacije koju sprovodi Vlada Srbije.

"Štaviše, Vlada je takođe primenila novu modernu platformu za isporuku i zakazivanje vakcina, nazvanu „Sistem za upravljanje imunizacijom Republike Srbije“, navodi se u tekstu.

Internet digitalna platforma je takođe pozitivno komentarisana u tekstu.

"Ova platforma pruža konkurentsku prednost u korišćenju algoritama veštačke inteligencije. Građani se mogu brzo prijaviti za imunizaciju putem ovog sistema upravljanja, koji u realnom vremenu daje obaveštenja o napretku, praćenju i rasporedu vakcinacija. Svi građani imaju pristup Nacionalnom portalu eUprave, što znači da nijedan deo stanovništva ne ostaje u mraku", piše Forbs.

Navodi se i da ne samo da se čini da je vlada zadovoljna, već da i građani Srbije na društvenim mrežama izražavaju zadovoljstvo zbog digitalne vladine inicijative i ukupnog iskustva sa vakcinacijom.

"Stotine centara primarne zdravstvene zaštite, mesta za masovnu vakcinaciju na Beogradskom sajmu, Nacionalni institut za javno zdravlje, zajedno sa regionalnim ograncima, nekoliko vladinih agencija, Nacionalni portal e-uprave i nekoliko pozivnih centara - olakšavaju razmenu informacija, interoperabilnost i upravljanje - svi su integrisani u sistem", navodi se.

(B92)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Zalosno

06.02.2021 09:19

Sampion u globalistickoj depopulaciji vlastitog naroda. Cega se pametan stidi time se moron ponosi.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

06.02.2021 09:35

Ovo se zove dobro lobiranje.

ODGOVORITE
Name

Re

06.02.2021 09:39

Ako je tako onda ce mo vidjeti rezultate za koju godinu ..Jel narod bio pokusni kunic ili nije ? Mada ni jedan virus ne mozes unistit . Jer mutira.. A vakcina stiti 3 mjeseca nakon toga opet pod iglu.

ODGOVORITE
Name

T38129100

06.02.2021 09:51

Narode, srbijo, ovce jedne, zar ste toliko naivni

ODGOVORITE
Name

Denis332ui

06.02.2021 11:28

Gdje si doktore nisam te prepoznao :)))

Name

I ovde će to moći

06.02.2021 10:08

I ovde će to moći ako PROINTER dobije monopol nad platformom za upravljanje vakcinacijom, a seka bude ovlašteni i jedini distributer vakcina

ODGOVORITE
Name

Izbori

06.02.2021 10:32

Idu...

ODGOVORITE
Name

Starina

06.02.2021 12:38

A šta je Republika Srpska i koje mjesta zauzima

ODGOVORITE
Name

momo jovo

06.02.2021 13:17

Kao slucajno je tako,sve je isplanirano.

ODGOVORITE
Name

Mirko

06.02.2021 14:40

Kakav idiot moras biti da se vakcinises sa ovim otrovima kad su mnogi naucnici i strucnjaci medicine i nobelovci medicine kazali da su ove vakcine opasne po zivot.Nadam se da ce BN portal imati hrabrosti da objavi komentar.

ODGOVORITE
Name

Re Mirko

06.02.2021 16:01

U kom naucnom casopisu si procitao da je vakcina otrov? Gdje su ti nobelovci radili istrazivanja pa su otkrili da je vakcina otrov? Moj Mirko, naucne cinjenice ne dobijaju se na YouTube-u i u tabloidima, i nikome se ne moze vjerovati makar bio nobelovac ako nema dokumentovano istrazivanje. Mnogo mi je zao da smo toliko funkcionalno nepismeni da nas budale zeljne publiciteta ubjede u gluposti.

Name

Eh

06.02.2021 17:45

E Mirko naucne casopise placa farmakomafija zato u njima neces naci istinu o vakcinama uopste, a osobito ne o ovim mrnk plandemijskim. Pocni istragu sa Dr. Wolfgang Wodargom, Dr. Andrew Kaufman, Dr. Rashid Buttar, procitaj sta je Nobelovac i tvorac pcr testa Karry Mullins rekao o testu, dalje kod nas imas Dr. Srecka Sladoljeva, Dr. Jovanu Stojkovic, Dr Aleka Racica, imas i drugog Nobelovca koji je protiv mrnk vakcine koji je tvrdio na pocetku da covid sadrzi fragmente hiv zaboravih mu ime, imas francusku struju poznatih naucnika koje mozes pratiti preko Dr. Mile Aleckovic ona ih cesto citira poznatog virusologa Didiera i ostale, naime u roku je tuzba u njemackoj i francuskoj za covidgate zlocin protiv covjecnosti i spisak sa oko 3000 naucnika i ljekara potpisnika. Pretrazi materijale i nemoj biti ovca za sisanje. Dok je ovaca bice i vune...

Name

Hahaha

06.02.2021 17:48

A gdje je tebi dokumentovano istrazivanje za nove plandemijske vakcine??? Odobravaju se tako sto korumpirani placenici farmakomafije iscitavaju na papiru pisanija koja dobiju od proizvodjaca tj farmakomafijasa. Papir svasta trpi i tu sakriju sve sto je bitno o nuspojavama koje i nece da istrazuju. Samo ovce u to vjeruju a zna se kud se ovce gone odvajkada.

Name

@Obojica

06.02.2021 22:21

Ne znam zasto pokusavam da objasnim neobjasnjivo, ali hajde. Recimo Wodarg je doktorirao psihijatriju i ne bavi se naukom vec je politicar - nema nikakav argument (u naucnom smislu) za stvari koje tvrdi. Mozda ima sumnje, mozda su te sumnje i opravdane, ali ni jedan ozbiljan naucnik ne razbacuje okolo misljenje bez argumenata. Naucna zajednica u Njemackoj se ogradila od njega jer ni za jednu tvrdnju nije mogao dati cinjenicne izvore. On definitivno nije vjerodostojan izvor informacija. To sto neko ima doktorat ili nobelovu nagradu ne cini ga komperentim o apsolutno svakoj temi. Nisam ljekar niti virusolog, ali sam naucni radnik i odgovorno tvrdim da ne postoji nacin da se kupi istrazivanje. Neki mogu biti (mnogi i jesu) placeni da istrazuju teme koje interesuju farmaceutsku industriju ali ako rezultat nije po volji finansijerima rad nece biti objavljen - zato sto je nemoguce lazirati pravi peer reviewed naucni rad. A za osobu koja se smije - otvorite bilo koji, ali bilo koji, medicinski naucni casopis i naci cete neopisivo veliki broj istrazivanja vezanih za covid 19 i vakcine. Ima ih do sada nebrojeno mnogo. Ako znate citati engleski, mnogi imaju open access i mozete sami procitati rezultate. Ja ne branim vakcine, niti sam protiv vakcina, vec sam covjek koji smatra da je opasno i glupo vjerovati nekome na rijec, bez cinjenica. Kada se vasi doktori nauka i nobelovci vrate u laboratorije i urade eksperimente i budu imali cinjenice na raspolaganju, ja cu ih rado saslusati.

Name

Tačno je

06.02.2021 16:53

Sve ide po planu i programu, koliko je dobro za narod e to se još nezna,, a bilo dobro ili ne, narod je svakako prestao da postoji, stim šta god i da se desi biće dobro,stoka se oduvjek redovno morala vakcinisat, zato ništa novo, sve je ok.!!!

ODGOVORITE
Name

Laktasi

06.02.2021 17:50

Pa sta vam je ljudi ...????? Daj malo radujte se za nasu maticu. Pa bar nesto pozitivno . Pa ne vakcinisemo se samo mi srbi , nego citav svijet . Uvjek neka negativa, svasta. Ko bi vama ugodio ?? Bravo Vicicu , Bravo Srbija

ODGOVORITE
Name

Neverni Toma

07.02.2021 07:48

Tu meni nesto zaudara. Navodno Srbija prva u Svetu uspeva da nabavi i vakcinise "zastiti" svoje gradjane. A druge drzave daleko naprednije ekonomski i politicki jace, nisu u stanju?

ODGOVORITE