Укинута пресуда за "државни удар" у Црној Гори

Предмет "државни удар" је враћен Вишем суду у Подгорици, на поновно суђење пред потпуно измијењеним вијећем

Регион 05.02.2021 | 15:25
Укинута пресуда за "државни удар" у Црној Гори

Апелациони суд је укинуо првостепену пресуду у случају "државни удар", потврђено је "Вијестима".

Бивши генерал Жандармерије Србије, Братислав Дикић данас ће изаћи из затвора у Спужу, рекао је његов адвокат Душан Јововић.

Предмет "државни удар" је враћен Вишем суду у Подгорици, на поновно суђење пред потпуно измијењеним вијећем.

"Вијеће је укинуло првостепену пресуду јер су у поступку њеног доношења и у самој пресуди почињене битне повреде одредаба кривичног поступка, а због којих се нијесу могли прихватити ни чињенични ни правни закључци у првостепеној пресуди, како у доносу на постојање кривичних дјела за које су оптужени оглашени кривим, тако и у односу на постојање њихове кривице за та дјела", наводи се у саопштењу Апелационог суда.

Првостепеном пресудом у овом случају, лидери Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени су 9. маја прошле године на по пет година затвора.

Возач Демократског фронта Михаило Чађеновић је тада осуђен на годину и шест мјесеци затвора.

Едуард Шишмаков осуђен је тада на јединствену казну затвора од 15 година за кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају, а Владимир Попов на јединствену казну затвора од 12 година за иста кривична дјела.

Оптужени Братислав Дикић осуђен је тада на јединствену казну од осам година за кривична дјела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације, а Педраг Богићевић за иста кјривична дјела осуђен је седам година.

Немања Ристић осуђен је тада на јединствену казну затвора од седам година за кривична дјела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације, Србољуб Ђорђевић и Милан Душић на по годину и по затвора, Бранка Милић на три године затвора, Драган Максић на годину и девет мјесеци затвора. Кристина Христић осуђена је на условну казну затвора.

(Вијести.ме)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

А шта ће

05.02.2021 16:29

Пада влада изненада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рокер

05.02.2021 17:14

За идеале гину будале

Name

Неђо-05.02.2021

05.02.2021 17:36

Милогорац да није тако радијо неби осто толико година на власти.Све то што он радито инпонује западњацима.Јер и запад ради и врши лажну пропаганду да може да ради ово штосе догађа на свеској сцени.Америка је досада све радила на лажној пропаганди даби могла вршити пртисак и ратну реторику на суверене државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко В

06.02.2021 01:23

Слазем се Америка и Евеопа спроводе демократију ... Тако да нам људски стандарди непостоје и својом реториком годинама хоце да нам доказу да су они у праву засто су нас унистили и од нас праве лосу нацију ... Дали ми као једна мала балканска земља стварно сметамо тим добрим БОМБАРДЕРИМА ...

Name

ре

06.02.2021 21:37

Ниста не брините...! Нема висе бомбардовања,само запрасивање и вакцинисање...! Ми смо први у свету,благо нама....!?