Ukinuta presuda za "državni udar" u Crnoj Gori

Predmet "državni udar" je vraćen Višem sudu u Podgorici, na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim vijećem

Region 05.02.2021 | 15:25
Ukinuta presuda za "državni udar" u Crnoj Gori

Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu u slučaju "državni udar", potvrđeno je "Vijestima".

Bivši general Žandarmerije Srbije, Bratislav Dikić danas će izaći iz zatvora u Spužu, rekao je njegov advokat Dušan Jovović.

Predmet "državni udar" je vraćen Višem sudu u Podgorici, na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim vijećem.

"Vijeće je ukinulo prvostepenu presudu jer su u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a zbog kojih se nijesu mogli prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci u prvostepenoj presudi, kako u donosu na postojanje krivičnih djela za koje su optuženi oglašeni krivim, tako i u odnosu na postojanje njihove krivice za ta djela", navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Prvostepenom presudom u ovom slučaju, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su 9. maja prošle godine na po pet godina zatvora.

Vozač Demokratskog fronta Mihailo Čađenović je tada osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora.

Eduard Šišmakov osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična djela.

Optuženi Bratislav Dikić osuđen je tada na jedinstvenu kaznu od osam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, a Pedrag Bogićević za ista kjrivična djela osuđen je sedam godina.

Nemanja Ristić osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

(Vijesti.me)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

A šta će

05.02.2021 16:29

Pada vlada iznenada

ODGOVORITE
Name

Roker

05.02.2021 17:14

Za ideale ginu budale

Name

Neđo-05.02.2021

05.02.2021 17:36

Milogorac da nije tako radijo nebi osto toliko godina na vlasti.Sve to što on radito inponuje zapadnjacima.Jer i zapad radi i vrši lažnu propagandu da može da radi ovo štose događa na sveskoj sceni.Amerika je dosada sve radila na lažnoj propagandi dabi mogla vršiti prtisak i ratnu retoriku na suverene države.

ODGOVORITE
Name

Marko V

06.02.2021 01:23

Slazem se Amerika i Eveopa sprovode demokratiju ... Tako da nam ljudski standardi nepostoje i svojom retorikom godinama hoce da nam dokazu da su oni u pravu zasto su nas unistili i od nas prave losu naciju ... Dali mi kao jedna mala balkanska zemlja stvarno smetamo tim dobrim BOMBARDERIMA ...

Name

re

06.02.2021 21:37

Nista ne brinite...! Nema vise bombardovanja,samo zaprasivanje i vakcinisanje...! Mi smo prvi u svetu,blago nama....!?