Почело са радом Градско вијеће у Мостару

 У Мостару је почела конститутивна сједница Градског вијећа на којој ће бити верификовани мандати одборницима и положене заклетве, а на дневном реду је и избор руководства вијећа, те градоначелника Мостара.

Босна и Херцеговина 05.02.2021 | 13:40
Почело са радом Градско вијеће у Мостару

На првој сједници биће формирани и клубови народа.

Првом сједницом предсједава најстарији одборник Томислав Приморац из ХДЗ-а.

Он је нагласио да сви чланови Вијећа треба да буду на истој позицији и за обнову града.

Приморац је рекао да не вјерује да ће данас бити изабран градоначелник, али да би се то могло догодити у наредних седам дана.

Одборник листе "Остајте овдје" Велибор Миливојевић изразио је наду да ће данас бити изабрано и руководство Градског вијећа и градоначелник и да ће се коначно почети радити у Мостару.

На састанку странака које учествују у Градском вијећу прошле седмице договорено је да на првој сједници буде изабрано руководство Градског вијећа.

Предсједника и два замјеника предлажу клубови народа, а гласа се за сву тројицу заједно. Онај ко добије највише гласова је предсједник, а остала два замјеници.

Кандидати за градоначелника су Марио Кордић из ХДЗ-а, Златко Гузин из Коалиције за Мостар /СДА, СББ, ДФ/ и Ирма Баралија из БХ блока /СДП, Наша странка/.

За избор градоначелника потребна је двотрећинска већина.

Уколико градоначелник не буде тако изабран у два круга гласања, за трећи круг је довољна проста већина присутних чланова Вијећа.

У Градском вијећу ХДЗ има 13 одборника, Коалиција за Мостар 11, БХ блок шест, ХРС три, "Остајте овдје" једног и Прва мостарска партија једног. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈБТ

05.02.2021 12:47

Пази док трепти као да земља гори, десава се земљотрес.

ОДГОВОРИТЕ