"ЕУ ће се суочити са новим препрекама за вакцину"

Европска унија, критикована због спорости у вакцинацији против коронавируса, сигурно ц́е се суочити с новим "препрекама" и "проблемима у производњи".

Свијет 04.02.2021 | 22:06
"ЕУ ће се суочити са новим препрекама за вакцину"

То је данас оценла председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.

Како је рекла, може доћи и до "несташице" неких састојака за вакцину.

"У Европи имамо амбицију да 70 одсто одрасле популације буде вакцинисано пре краја лета. То није ништа", рекла је председница у интервејуу за неколико медија, међу којима француски лист "Кроа".

Она је додала да ће "сигурно бити и других препрека, других проблема у производњи" и упозорила да ЕУ треба да буде спремна и на евентуалну несташицу сировине и одређених састојака вакцине.

Европска комисија, која је преговарала о поруџбинама у име чланица ЕУ, критикована је због кашњења испоруке одобрених вакцина против коронавируса, јер су настали проблеми с производњом у Европи.

Урсула фон дер Лајен је одбацила свако поређење с Великом Британијом и Израелом, где је вакцинација грађана увелико одмакла.

"Велика Британија је изабрала пут хитног одобрења за стављање вакцине у промет. Ми смо изабрали други пут: да се омогући темељна контрола вакцине", рекла је она.

Израел, рекла је председница Европске комисије, "веома је дигитализован" и предузећима се дају лични здравствени подаци, а "то не бисмо желели да радимо у ЕУ", рекла је она.

(Б92)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Фурај мли

04.02.2021 21:36

ФУРАЈ МАЛИ САМ СРЕДИНОМ ПА ШТА БУДЕ НЕКА БУДЕ !! САД СИ МАЛИ ТИ НА РАСКРШЋУ СВИ ГОВОРЕ СВИ ШАПУЋУ !! ФУРАЈЈЈ МАЛИИИИ САМ СРЕДИНОМ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР

04.02.2021 22:34

То они раде намјерно само да виде како ће “вакцинисани” срби проћи хахахахаааа то вучко само боди, најбољи си хахахахахааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

05.02.2021 08:38

Неби се слозио мада, цијеним мисљење. Мени је овде симболика способности Српског народа кроз вјекове. Срби су дали највеце науцнике свијета а сад се виде ти моменти кад нас неугњетавају други. Мада просло је вец 50 година а Германи нису насрнули на Србе. Да ли је то Еуропеан Уније?

Name

ре Тата

05.02.2021 19:33

Браво! Ни сам ниси свјестан доклем се срозао Српски ум...!Само узми у обзир срби у Америци. Знаци од Дјордја Сагица,Тесле,Пупина....па до Цавица сто плива.Задњем је преостало да стисне дугме кад стигне на циљ.Ко зна,разумјеце...!

Name

Лични подаци

05.02.2021 05:23

...компанијама!!?!? Ау, па значи, теорија завјере је пракса. То се ради свугдје. Хвала Урсула! Разни протоколи раних мудрих глава нису лажи - већ истина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

05.02.2021 10:14

јел то она сто је рекла да има пуно пензионера и да несто треба уцинити по том питању?! питам се само ста ли јој те то на ум пало како се ресити пензионера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.02.2021 12:15

Јесте. И она је у годинама за пензију. Сад јој фале 2,3 за пуну старосну, а хоће да суди нашим родитељима. Она је прва тражила и после карантина да старији људе не излазе. Бабу.цара.

Name

А сада трците Путину

05.02.2021 16:46

На раме за плакање....

ОДГОВОРИТЕ