"EU će se suočiti sa novim preprekama za vakcinu"

Evropska unija, kritikovana zbog sporosti u vakcinaciji protiv koronavirusa, sigurno će se suočiti s novim "preprekama" i "problemima u proizvodnji".

Svijet 04.02.2021 | 22:06
"EU će se suočiti sa novim preprekama za vakcinu"

To je danas ocenla predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Kako je rekla, može doći i do "nestašice" nekih sastojaka za vakcinu.

"U Evropi imamo ambiciju da 70 odsto odrasle populacije bude vakcinisano pre kraja leta. To nije ništa", rekla je predsednica u intervejuu za nekoliko medija, među kojima francuski list "Kroa".

Ona je dodala da će "sigurno biti i drugih prepreka, drugih problema u proizvodnji" i upozorila da EU treba da bude spremna i na eventualnu nestašicu sirovine i određenih sastojaka vakcine.

Evropska komisija, koja je pregovarala o porudžbinama u ime članica EU, kritikovana je zbog kašnjenja isporuke odobrenih vakcina protiv koronavirusa, jer su nastali problemi s proizvodnjom u Evropi.

Ursula fon der Lajen je odbacila svako poređenje s Velikom Britanijom i Izraelom, gde je vakcinacija građana uveliko odmakla.

"Velika Britanija je izabrala put hitnog odobrenja za stavljanje vakcine u promet. Mi smo izabrali drugi put: da se omogući temeljna kontrola vakcine", rekla je ona.

Izrael, rekla je predsednica Evropske komisije, "veoma je digitalizovan" i preduzećima se daju lični zdravstveni podaci, a "to ne bismo želeli da radimo u EU", rekla je ona.

(B92)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Furaj mli

04.02.2021 21:36

FURAJ MALI SAM SREDINOM PA ŠTA BUDE NEKA BUDE !! SAD SI MALI TI NA RASKRŠĆU SVI GOVORE SVI ŠAPUĆU !! FURAJJJ MALIIII SAM SREDINOM!!

ODGOVORITE
Name

DOKTOR

04.02.2021 22:34

To oni rade namjerno samo da vide kako će “vakcinisani” srbi proći hahahahaaaa to vučko samo bodi, najbolji si hahahahahaaaaa

ODGOVORITE
Name

Tata

05.02.2021 08:38

Nebi se slozio mada, cijenim misljenje. Meni je ovde simbolika sposobnosti Srpskog naroda kroz vjekove. Srbi su dali najvece naucnike svijeta a sad se vide ti momenti kad nas neugnjetavaju drugi. Mada proslo je vec 50 godina a Germani nisu nasrnuli na Srbe. Da li je to European Unije?

Name

re Tata

05.02.2021 19:33

Bravo! Ni sam nisi svjestan doklem se srozao Srpski um...!Samo uzmi u obzir srbi u Americi. Znaci od Djordja Sagica,Tesle,Pupina....pa do Cavica sto pliva.Zadnjem je preostalo da stisne dugme kad stigne na cilj.Ko zna,razumjece...!

Name

Lični podaci

05.02.2021 05:23

...kompanijama!!?!? Au, pa znači, teorija zavjere je praksa. To se radi svugdje. Hvala Ursula! Razni protokoli ranih mudrih glava nisu laži - već istina!

ODGOVORITE
Name

nikola

05.02.2021 10:14

jel to ona sto je rekla da ima puno penzionera i da nesto treba uciniti po tom pitanju?! pitam se samo sta li joj te to na um palo kako se resiti penzionera.

ODGOVORITE
Name

Re

06.02.2021 12:15

Jeste. I ona je u godinama za penziju. Sad joj fale 2,3 za punu starosnu, a hoće da sudi našim roditeljima. Ona je prva tražila i posle karantina da stariji ljude ne izlaze. Babu.cara.

Name

A sada trcite Putinu

05.02.2021 16:46

Na rame za plakanje....

ODGOVORITE