Бијељина: 140.000 КМ из градске касе за предузетнике

Ниво комуникације између Привредног савјета града Бијељина и Градске управе мора бити подигнут на виши ниво, а приједлог који је изнијет на данашњој сједници Савјета је да један од представника овог тијела присуствује сједницама Скупштине града, односно расправама о тачкама које се тичу привреде и предузетништва, изјавио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Република Српска 04.02.2021 | 18:56
Бијељина: 140.000 КМ из градске касе за предузетнике

- Ово је мој први сусрет са привредницима након што сам преузео дужност градоначелника и могу да поручим да ће Градска управа током 2021. године инсистирати на јачој подршци пројектима самозапошљавања који су се показали као добар модалитет за смањење незапослености.

Предузетници су покретачи развоја сваке локалне заједнице и зато ћемо се трудити да имамо што бољу комуникацију посредством градског Одјељења за привреду – истакао је Петровић.

Предсједник Привредног савјета Града Бијељина Миленко Стевановић каже да су чланови Савјета данас предочили градоначелнику да Бијељина има веома добре привреднике и успјешна предузећа.

- Посебну пажњу заслужују предузећа која су успјела да оснују озбиљне погоне и да понуде Европи и свијету финалне производе. Градоначелник нам је обећао да ћемо се заједнички залагати за развој предузетништва, смањење фискалних и парафискалних намета – нагласио је Стевановић.

Занатлија из Чађавице Радосав Савић, који је и представник Занатско-предузетничког удружења „Предузетник" из Бијељине, каже да је овом удружењу захваљујући Привредном савјету и Градској управи одобрено 140.000 конвертибилних марака помоћи.

- Овај новац ће бити употријебљен за запошљавање нових радника и помоћ предузетницима који су због пандемије дошли на ивицу егзистенције – додао је Савић.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Беен

04.02.2021 18:08

Има ли и један из фамилије Савић да није добио средства из буџета града?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

04.02.2021 18:14

Хоце ли бити конкурс споведен као и за пистицаје за пољопривреду? Средста це добити само подобни Петровицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

04.02.2021 20:24

Пратим сваки дан ста ради овај градонацелник и могу да видим да је са свима у дијалигу. Није се забио у златни кавез као досадасња гарнитура. Резултати це бити видљиви касније али за сад је на добром путу. Свака цаст градонацелнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димњачар

04.02.2021 20:39

Не могу да верујем да опет привредницима иде лова, многи од њих су смотали плате радницима од короне, нон стоп од владе узимају подстицаје, држе раднике на црно, плаћају минимално, граде виле какве нема у Дубаију, купују станове и још поврх свега дај им још 140000, ово је пресло сваку меру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

04.02.2021 21:18

Био сам скептицан за новог градонацелника, али ме вец разувјерио. Ево примјера, у цркви медју последњим прима нафору, пристојан, ненаметљив, културан, млад и оцито постен. Да це са овом скупстинском вецином несто налравити - неце, али хоце много јер неце узимати са стране - красти ко вецина на његовом мјесту

ОДГОВОРИТЕ