Bijeljina: 140.000 KM iz gradske kase za preduzetnike

Nivo komunikacije između Privrednog savjeta grada Bijeljina i Gradske uprave mora biti podignut na viši nivo, a prijedlog koji je iznijet na današnjoj sjednici Savjeta je da jedan od predstavnika ovog tijela prisustvuje sjednicama Skupštine grada, odnosno raspravama o tačkama koje se tiču privrede i preduzetništva, izjavio je gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović.

Republika Srpska 04.02.2021 | 18:56
Bijeljina: 140.000 KM iz gradske kase za preduzetnike

- Ovo je moj prvi susret sa privrednicima nakon što sam preuzeo dužnost gradonačelnika i mogu da poručim da će Gradska uprava tokom 2021. godine insistirati na jačoj podršci projektima samozapošljavanja koji su se pokazali kao dobar modalitet za smanjenje nezaposlenosti.

Preduzetnici su pokretači razvoja svake lokalne zajednice i zato ćemo se truditi da imamo što bolju komunikaciju posredstvom gradskog Odjeljenja za privredu – istakao je Petrović.

Predsjednik Privrednog savjeta Grada Bijeljina Milenko Stevanović kaže da su članovi Savjeta danas predočili gradonačelniku da Bijeljina ima veoma dobre privrednike i uspješna preduzeća.

- Posebnu pažnju zaslužuju preduzeća koja su uspjela da osnuju ozbiljne pogone i da ponude Evropi i svijetu finalne proizvode. Gradonačelnik nam je obećao da ćemo se zajednički zalagati za razvoj preduzetništva, smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta – naglasio je Stevanović.

Zanatlija iz Čađavice Radosav Savić, koji je i predstavnik Zanatsko-preduzetničkog udruženja „Preduzetnik" iz Bijeljine, kaže da je ovom udruženju zahvaljujući Privrednom savjetu i Gradskoj upravi odobreno 140.000 konvertibilnih maraka pomoći.

- Ovaj novac će biti upotrijebljen za zapošljavanje novih radnika i pomoć preduzetnicima koji su zbog pandemije došli na ivicu egzistencije – dodao je Savić.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Been

04.02.2021 18:08

Ima li i jedan iz familije Savić da nije dobio sredstva iz budžeta grada?

ODGOVORITE
Name

BN

04.02.2021 18:14

Hoce li biti konkurs spoveden kao i za pisticaje za poljoprivredu? Sredsta ce dobiti samo podobni Petrovicu.

ODGOVORITE
Name

Roki

04.02.2021 20:24

Pratim svaki dan sta radi ovaj gradonacelnik i mogu da vidim da je sa svima u dijaligu. Nije se zabio u zlatni kavez kao dosadasnja garnitura. Rezultati ce biti vidljivi kasnije ali za sad je na dobrom putu. Svaka cast gradonacelnice

ODGOVORITE
Name

Dimnjačar

04.02.2021 20:39

Ne mogu da verujem da opet privrednicima ide lova, mnogi od njih su smotali plate radnicima od korone, non stop od vlade uzimaju podsticaje, drže radnike na crno, plaćaju minimalno, grade vile kakve nema u Dubaiju, kupuju stanove i još povrh svega daj im još 140000, ovo je preslo svaku meru

ODGOVORITE
Name

Vlado

04.02.2021 21:18

Bio sam skeptican za novog gradonacelnika, ali me vec razuvjerio. Evo primjera, u crkvi medju poslednjim prima naforu, pristojan, nenametljiv, kulturan, mlad i ocito posten. Da ce sa ovom skupstinskom vecinom nesto nalraviti - nece, ali hoce mnogo jer nece uzimati sa strane - krasti ko vecina na njegovom mjestu

ODGOVORITE