Суд одредио притвор Хасану Дуповцу и Зијаду Мутапу

Судија за претходни поступак Суда Босне и Херцеговине донијела је одлуку којом је прихваћен приједлог Тужилаштва БиХ, те одређен притвор Хасану Дуповцу, некадашњем шефу јединице за саобраћај МУП-а КС и Зијаду Мутапу, оцу Алисе Мутап, који се сумњиче за ометање истраге у случају Џенан Мемић.

Босна и Херцеговина 03.02.2021 | 17:42
Суд одредио притвор Хасану Дуповцу и Зијаду Мутапу

Како је саопштено из Суда БиХ, притвор је одређен због опасности да би боравком на слободи осуумњичени могли ометати истрагу, односно прикривати доказе или утјецати на свједоке или саучеснике, као и због опасности да би њихово пуштање на слободу могло резултирати узнемирењем јавности.

Тиме је Суд у цијелости прихватио приједлог Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ Дуповцу и Мутапу на терет ставља кривично дјело организирани криминал, а у вези са кривичним дјелима помоћ учиниоцу након кривичног дјела и протузаконито посредовање.

Конкретно, терети их да су постали "чланови организоване криминалне групе којом је руководило НН лице, а која група је организована ради пркривања доказа о начину смрти Џенана Мемића".

Хасан Дуповац, бивши шеф Одјела за саобраћајне истраге Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУП КС) и Зијад Мутап, отац Алисе, дјевојке која је била са Џенаном Мемићем у ноћи када је он настрадао, ухапшени су 1. фебруара.

Из Тужилаштва БиХ је тада саопштено да се активности проводе у предмету на којем раде дужи временски период, а односи се на "кривична дјела организованог криминала, а у вези ометања истраге и прикривања доказа о страдању Џенана Мемића, у фебруару 2016. године".

Двадесетједногодишњи Џенан Мемић преминуо је 15. фебруара 2016., након тешких повреда које је задобио 8. фебруара исте године, док је с дјевојком Алисом Мутап шетао Великом алејом на Илиџи.

Љубо и Бекрија Сеферовић су оптужени да су скривили саобраћајну несрећу у којој је Мемић тешко повријеђен, али их је Кантонални суд у Сарајеву ослободио кривице. Врховни суд Федерације БиХ још није донио одлуку по жалби Тужилаштва КС на ту пресуду.

Породица Џенана Мемића од почетка истраге тврди да он није страдао у саобраћајној несрећи, већ да је убијен, преноси Фактор.ба.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ПРАВДА

03.02.2021 17:02

АЈМО САД ЛУКАЧ ВРЕЋО ИЛИЋ КРЕМЕНОВИЋ И РЕДОМ СВА БАГРА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.02.2021 19:55

Ниста од тога све док је кокосар Цулум на позицији, видис да се хапси само по федерацији

Name

Моћни

04.02.2021 09:09

Мислим да Ћулум Лукач и багра око њих неће бити вечно на власти. Правда долази лагано и треба имати стрпљења.

Name

Радован

03.02.2021 17:03

Можеш замислити убити дијете и прикривати смртна казна вјешање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

03.02.2021 17:07

Зар је могуце да тајкунско-режимска АТВ нити једне ријечи ових дана о овом случају не каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

03.02.2021 17:20

Кренуло је.

ОДГОВОРИТЕ