Александар Фулурија сахрањен на градском гробљу

Након комеморативног скупа парастос је одржан у храму Светог Цара Лазара у Вишеграду а Фулурија је сахрањен на градском гобљу у Косову пољу.

Република Српска 03.02.2021 | 15:52
Александар Фулурија сахрањен на градском гробљу

На Њагошевом тргу, испред храма Цара Лазара у комплексу Андрићграда у Вишеграду данас је одржан комеморативни скуп преминулом љекару и посланику НДП у Народној скупштини Републике Српске Александру Фулурији.

„Кажу да је прави човјек у животу онај који сагради кућу, оснује породицу , ишколује дјецу и буде поштен међу људима и тако сачува образ себи, својим прецима и својим потомцима а он се наставио у својим успјешним синовима,“ рекао је на комеморацији професор Славко Топаловић, који је био друг и пријатељ Александра Фулурије.

Министар привреде и предузетништва у Влади Републике Српске Вјекослав Петричевић (НДП) је рекао да је Александра упамтио као умјереног, стрпљивог и изузетног човјека у сваком смислу те ријечи.

"Предано је радио на позицији члана Предсједништва НДП и врло стручно на пословима за који су га грађани изабрали а то је народни посланик", додао је Петричевић.

У име породице од Александра се опростио млађи син Бранко који истакао да се величина једног човјека огледа у броју других живота којих се он дотакао и промијенио на боље.

"Нама његовој дјеци је у аманет оставио изузетно тежак задатак да покушамо да достигнемо људске величине до којих је он досегао и да са достојанством и поштовањем носимо његово презиме", казао је Бранко Фулурија.

Након комеморативног скупа парастос је одржан у храму Светог Цара Лазара у Вишеграду а Фулурија је сахрањен на градском гробљу у Косову пољу.

Фулурија је био признати љекар, спортски радник, одборник у Скупштини општине Вишеград, посланик у Народној скупштини Републике Српске и успјешан привредник и туристички радник.

Комеморацији су присуствовали и посланици у Народној  скупштини РС Миладин Станић, Љубиша Крунић, Алкесандра Главаш, Небојша Вукановић и многи други.

БН ТВ) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Туга

03.02.2021 17:58

Нека му је лака црна земља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фулурија???

03.02.2021 22:52

Требао је бити сахрањен као муслиман!

ОДГОВОРИТЕ