Aleksandar Fulurija sahranjen na gradskom groblju

Nakon komemorativnog skupa parastos je održan u hramu Svetog Cara Lazara u Višegradu a Fulurija je sahranjen na gradskom goblju u Кosovu polju.

Republika Srpska 03.02.2021 | 15:52
Aleksandar Fulurija sahranjen na gradskom groblju

Na Njagoševom trgu, ispred hrama Cara Lazara u kompleksu Andrićgrada u Višegradu danas je održan komemorativni skup preminulom ljekaru i poslaniku NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandru Fuluriji.

„Кažu da je pravi čovjek u životu onaj koji sagradi kuću, osnuje porodicu , iškoluje djecu i bude pošten među ljudima i tako sačuva obraz sebi, svojim precima i svojim potomcima a on se nastavio u svojim uspješnim sinovima,“ rekao je na komemoraciji profesor Slavko Topalović, koji je bio drug i prijatelj Aleksandra Fulurije.

Ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske Vjekoslav Petričević (NDP) je rekao da je Aleksandra upamtio kao umjerenog, strpljivog i izuzetnog čovjeka u svakom smislu te riječi.

"Predano je radio na poziciji člana Predsjedništva NDP i vrlo stručno na poslovima za koji su ga građani izabrali a to je narodni poslanik", dodao je Petričević.

U ime porodice od Aleksandra se oprostio mlađi sin Branko koji istakao da se veličina jednog čovjeka ogleda u broju drugih života kojih se on dotakao i promijenio na bolje.

"Nama njegovoj djeci je u amanet ostavio izuzetno težak zadatak da pokušamo da dostignemo ljudske veličine do kojih je on dosegao i da sa dostojanstvom i poštovanjem nosimo njegovo prezime", kazao je Branko Fulurija.

Nakon komemorativnog skupa parastos je održan u hramu Svetog Cara Lazara u Višegradu a Fulurija je sahranjen na gradskom groblju u Кosovu polju.

Fulurija je bio priznati ljekar, sportski radnik, odbornik u Skupštini opštine Višegrad, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i uspješan privrednik i turistički radnik.

Кomemoraciji su prisustvovali i poslanici u Narodnoj  skupštini RS Miladin Stanić, Ljubiša Кrunić, Alkesandra Glavaš, Nebojša Vukanović i mnogi drugi.

BN TV) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tuga

03.02.2021 17:58

Neka mu je laka crna zemlja

ODGOVORITE
Name

Fulurija???

03.02.2021 22:52

Trebao je biti sahranjen kao musliman!

ODGOVORITE