У коми био 10 месеци о пандемији не зна ништа а два пута прележао ковид!

Тинејџер Џозеф Флавил пробудио се из десетомесечне коме и уопште не зна за пандемију ковида 19, којим се током лежања у болници заразио два пута.

Занимљивости 03.02.2021 | 16:44
У коми био 10 месеци о пандемији не зна ништа а два пута прележао ковид!

Флавил који се после 10 месеци пробудио из коме, почео је да комуницира с породицом осмесима и трептањем.

1 марта 2020.године три недеље пре него што је у Великој Британији први пут уведен карантин – Џоа су ударила су кола недалеко од његове куће у Татберију (Стафордшир).

Џозеф је у то време спремао завршне испите на Академији “Ферерс” у Бартону и био кадет Корпуса за обуку омладине Британског ратног ваздухопловства, хитно је превезен у Општу болницу у Лестеру, где је шест месеци лежао у коми, а затим је премештен у Центар за неуролошку рехабилитацију "Адерли Грин" у Стоуку на Тренту.

За то време је два пута имао ковид-19: једном док је још био у коми и једном након што се пробудио. Осим што отвара очи, последњих неколико недеља може да помера руке и ноге.

Његова ујна Сали Флавил Смит рекла је за британске медије да Џозеф не зна ништа о пандемији, пошто је "спавао" готово 10 месеци.

"Не знам одакле да почнем. Да ми је неко пре годину дана рекао шта ће се све десити прошле године, мислим да му не бих веровала. Не знам да ли ће Џозеф схватити шта се све десило“, каже она.

Џозефова породица је покушала да му путем видео-позива објасни да због мера против ширења ковида 19 не може да буде поред њега.

"Када је будан, покушавамо да му објаснимо да бисмо желели да будемо ту и држимо га за руку, али једноставно не можемо. Још увек не схвата размере пандемије", наводи Сали Флавил Смит.

Тинејџер, који је лечен у општој болници у Лестеру пребачен је у специјализовани центар за опоравак у Стоуку на Тренту. Почео је да вољно помера удове, а са породицом и пријатељима комуницира трепћући и смешећи се

Пре несреће, Џо је био у одличној физичкој и здравственој форми, страствено је играо хокеј и крикет, једрио на дасци и скијао. Требало је да добије награду “Златни војвода од Единбурга” за достигнућа у спорту у Бакингемској палати.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја онако

06.02.2021 10:31

Питам се само, ако је био у коми (био на апаратима) одакле онда цовид и то два пута?

ОДГОВОРИТЕ