Радници брзе поште присвојили и подијелили новац

Против пет радника брзе поште из Приједора полиција је поднијела извјештај због сумње да су починили више кривичних дјела.

Република Српска 03.02.2021 | 11:05
Радници брзе поште присвојили и подијелили новац

Извјештај је поднесен против  Д.Г., З.Г. и С.Д. из Приједора, Н.М. из Добоја и Д.Б. из Градишке, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела злоупотреба положаја одговорног лица, повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање и утаја.

– Осумњичени Г.Д. се терети да је као шеф пословне јединице Приједор друштва ограничене одговорности са регистрованом дјелатношћу доставе брзом поштом, починио кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица, на начин да је, искориштавањем свог положаја, наложио осумњиченом З.Г. да као благајник предузећа, кроз пословне књиге, не изврши књижење и раздуживање 5.877 марака, чиме је З.Г. починио кривично дјело повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање – рекли су у полицији.

Наведени износ новца потиче од услуга пружених клијентима-комитентима током маја 2020. године, чију наплату су извршили курири предузећа, односно осумњичени Н.М., Д.Б. и С.Д., који су починили кривично дјело утаја.

– Наплаћени износ новца осумњичени су предали шефу пословне јединице, односно  Д.Г., који је новац подјелио наведеним осумњиченим и другим радницима запосленим у предузећу.  Током пословања пословне јединице друштва ограничене одговорности у Приједору, предузећу је причињена материјална штета у износу око 11.450 марака  – додали су у полицији.

(Српскаинфо)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

На крају крајева

03.02.2021 10:14

Да не постоје закони и да новац овако функционисе, овакве ствари утицале би на конвертибилност валута. Нико неце валуту ван свог круга, а сумљиве валуте нико не би признавао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

03.02.2021 13:02

Какав домацин такви укуцани

Name

здравразум

03.02.2021 10:19

присвајају они сваста несто и од пакета из кине до пензија,е свака вам цаст, сад це бити сумње и на све посте због пар левата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

03.02.2021 10:22

У Добојској пошти све лопов до лопова! Глупе гуске раде на шалтерима незнају срачунати колико кошта отпрема коверте тежине 70 грама за Чешку чак и главна тзв шефица а све пише на колико шта кошта на интернет срраници тзв пропалих пошта Српске! Већих глупача у животу нисам видио! Србин сам никад више нећу ући у пошту Српске у Добоју све пакете које шаљем вани већ одавно шаљем из БиХ Поште у Добој Југу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Греска

03.02.2021 11:08

Погресно сте протумацили, овдје се не ради о запосленима из предузеца Посте Српске, вец запосленима у приватним компанијама Брзе посте. С тога је неосновано да се прица о крадји запослених у постама И да радници Поста Српске буду неправедно прозивани за несто сто поцинили нису. А вјерујем да је ово сто се десило из разлога сто им је власник приватне компаније остао дузан па су се радници сами намирили.

Name

Ти

03.02.2021 12:35

Добој Србине под хитно се пресели у Добој југ. Није за тебе ни Добој, ни Р Српска. Тако ћеш најлакше избјећи све Српске поште.

Name

Матхиас

03.02.2021 22:32

Не би сигурно неко у дрзавној фирми прикривао финансијску добит. Ово нема везе са Постама Српске. Ово је нека приватна фирма.

Name

ТЕШКО НАМА

03.02.2021 12:47

ТРЕБА ИХ КАЗНИТИ. ЗА 5000 КМ. АЛ ШТА ЋЕТЕ СА ОНИМА ШТО ПОКРАДОШЕ ДЕСЕТИНЕ И СТОТИНЕ МИЛИОНА МАРАКА ОД ОВОГ НАПАЋЕНОГ НАРОДА. ЈАДНИ СТЕ И ВИ И ВАША ПРАВДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

03.02.2021 15:29

Има гуски и у другим фирмама, непримају се по знању , звању него којој странци припадају и из много других разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Довла

03.02.2021 21:02

Да не буде заблуде, овдје се не ради о Предузећу Пошта Српске већ о приватној фирми.

ОДГОВОРИТЕ