Radnici brze pošte prisvojili i podijelili novac

Protiv pet radnika brze pošte iz Prijedora policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Republika Srpska 03.02.2021 | 11:05
Radnici brze pošte prisvojili i podijelili novac

Izvještaj je podnesen protiv  D.G., Z.G. i S.D. iz Prijedora, N.M. iz Doboja i D.B. iz Gradiške, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica, povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje i utaja.

– Osumnjičeni G.D. se tereti da je kao šef poslovne jedinice Prijedor društva ograničene odgovornosti sa registrovanom djelatnošću dostave brzom poštom, počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, na način da je, iskorištavanjem svog položaja, naložio osumnjičenom Z.G. da kao blagajnik preduzeća, kroz poslovne knjige, ne izvrši knjiženje i razduživanje 5.877 maraka, čime je Z.G. počinio krivično djelo povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje – rekli su u policiji.

Navedeni iznos novca potiče od usluga pruženih klijentima-komitentima tokom maja 2020. godine, čiju naplatu su izvršili kuriri preduzeća, odnosno osumnjičeni N.M., D.B. i S.D., koji su počinili krivično djelo utaja.

– Naplaćeni iznos novca osumnjičeni su predali šefu poslovne jedinice, odnosno  D.G., koji je novac podjelio navedenim osumnjičenim i drugim radnicima zaposlenim u preduzeću.  Tokom poslovanja poslovne jedinice društva ograničene odgovornosti u Prijedoru, preduzeću je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 11.450 maraka  – dodali su u policiji.

(Srpskainfo)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Na kraju krajeva

03.02.2021 10:14

Da ne postoje zakoni i da novac ovako funkcionise, ovakve stvari uticale bi na konvertibilnost valuta. Niko nece valutu van svog kruga, a sumljive valute niko ne bi priznavao.

ODGOVORITE
Name

Da da

03.02.2021 13:02

Kakav domacin takvi ukucani

Name

zdravrazum

03.02.2021 10:19

prisvajaju oni svasta nesto i od paketa iz kine do penzija,e svaka vam cast, sad ce biti sumnje i na sve poste zbog par levata

ODGOVORITE
Name

Doboj

03.02.2021 10:22

U Dobojskoj pošti sve lopov do lopova! Glupe guske rade na šalterima neznaju sračunati koliko košta otprema koverte težine 70 grama za Češku čak i glavna tzv šefica a sve piše na koliko šta košta na internet srranici tzv propalih pošta Srpske! Većih glupača u životu nisam vidio! Srbin sam nikad više neću ući u poštu Srpske u Doboju sve pakete koje šaljem vani već odavno šaljem iz BiH Pošte u Doboj Jugu!

ODGOVORITE
Name

Greska

03.02.2021 11:08

Pogresno ste protumacili, ovdje se ne radi o zaposlenima iz preduzeca Poste Srpske, vec zaposlenima u privatnim kompanijama Brze poste. S toga je neosnovano da se prica o kradji zaposlenih u postama I da radnici Posta Srpske budu nepravedno prozivani za nesto sto pocinili nisu. A vjerujem da je ovo sto se desilo iz razloga sto im je vlasnik privatne kompanije ostao duzan pa su se radnici sami namirili.

Name

Ти

03.02.2021 12:35

Добој Србине под хитно се пресели у Добој југ. Није за тебе ни Добој, ни Р Српска. Тако ћеш најлакше избјећи све Српске поште.

Name

Mathias

03.02.2021 22:32

Ne bi sigurno neko u drzavnoj firmi prikrivao finansijsku dobit. Ovo nema veze sa Postama Srpske. Ovo je neka privatna firma.

Name

TEŠKO NAMA

03.02.2021 12:47

TREBA IH KAZNITI. ZA 5000 KM. AL ŠTA ĆETE SA ONIMA ŠTO POKRADOŠE DESETINE I STOTINE MILIONA MARAKA OD OVOG NAPAĆENOG NARODA. JADNI STE I VI I VAŠA PRAVDA.

ODGOVORITE
Name

Rade

03.02.2021 15:29

Ima guski i u drugim firmama, neprimaju se po znanju , zvanju nego kojoj stranci pripadaju i iz mnogo drugih razloga.

ODGOVORITE
Name

Dovla

03.02.2021 21:02

Da ne bude zablude, ovdje se ne radi o Preduzeću Pošta Srpske već o privatnoj firmi.

ODGOVORITE