У СНСД-у као у гротлу вулкана - Кува са свих страна!

Додик губи контролу и над СНСД-ом, након што га је Вучић прецртао, а на Истоку и Западу оцијењен као “непоуздан сарадник”: Антонићев напад на Шулића и Новаковићеву је Лукачев напад на Додика

Република Српска 02.02.2021 | 23:04
У СНСД-у као у гротлу вулкана - Кува са свих страна!

 Пише: Слободан Васковић

1.

Милорад Додик је, током своје каријере, често падао и дизао се, али свему дође крај, па и његовом камелеонском, конвертитском начину политичког преживљавања.

2.

Додик није на заласку каријере, већ је она готова, а једино још није прецизирано вријеме када ће бити политички уклоњен као ником потребан и од свих презрен, на начин на који је он презрео народ који га је изабрао. 

3.

Посљедњи у низу Додикових суноврата је пропаст његовог удара на предсједника Србије Александра Вучића, који се није манифестовао само учествовањем његових паравојних снага у јулском нападу на Скупштину Србије (2020. године), отвореном подршком бискупу Григорију, лицемјеру над лицемјерима, са којим је заједно опљачкао Херцеговину, већ још цијелим низом подземних активности којима је покушао да подрије позицију предсједника Србије.

4.

Успио је једино да подрије сам себе и то до агрегатног стања потпуног Одрона; Вучић, који је потпуно обавијештен о свим Додиковим подлим и ниским ударцима га је прецртао и рекао му то у лице, након што га је, послије коначно примио 27.01.2021. 

Вучић је, хладнокрвно, Додику "под нос" ставио доказе о његовом подземном раду против предсједника Србије, а Додик је преблиједио од страха.

Два дана прије тога, Додик је узалуд “обијао прагове” високих функционера Србије, али нигдје није наишао на отворена врата. Посебно не на добродошлицу.

5.

Вучић је ветеран политичких обрачуна; истина и Додик је, али много мањег интензитета и обима од оних кроз које је прошао и пролази Вучић.

Вучић неће јавно сатрати Додика још увијек, али ће га политички декапитовати; До тада, поиграва се са њим, пуштајући га да хода као суманут бесциљно београдским улицама, стављајући у први ред званица, приликом откривања споменика Стефану Немањи, и градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, што је пар тона соли на Додикове бањалучке изборне ране, позивом на вакцинацију здравствених радника РС у Србију…

6.

Врло, врло мало ћемо од тог тешког сукоба видјети “на радару” - тек покоју секвенцу, као потврду да сукоб постоји и да је, како ствари сада стоје непомирљив; Ломљење Додика ићи ће, већ иде, испод радара, натенане. Све док Вучић не одлучи да је вријеме да га јавно пусти низ воду.

Додикове шансе да се одбрани од удара и избјегне потпуни Одрон су никакве, иако ће он наставити са подземним нападима на Вучића, надајући се да ће га тако присилити да га поново прихвати.

7. 

Осим Вучића, Додик је прецртан и од Русије, коју је издао потписивањем АНП-а (децембра 2019.), иако им је чврсто обећао да то неће учинити, за шта је добио снажну подршку Кремља.

Кремљ не опрашта, изазвали су му политичку тешку фрактуру лобање акцијом “Гвоздена њушка”, коју су осмислили и спровели, током посјете шефа дипломатије Сергеја Лаврова.

У средишту “Гвоздене њушке” је украдена икона Светог Николе из Луганска, која припада Украјини и не потиче никако из нацистичке пљачке свега вриједног током Другог светског рата, што је посљедња теза којом покушавају извући Додика из “живог блата”. То је погрешан траг, како би се цијела прича релативизовала и покушала спријечити Додикова кривична одговорност што је посједовао украдену Реликвију, а потом је и даровао Лаврову, који га је елегантно смождио.

8. 

Додик, некадашњи миљеник Запада, већ дуже од деценију то није, јер је “пепливао” на страну Русије. Запад му то није опростио, али ће, као и Русија, у политичком времену које му је преостало исциједити из њега све што се још може исциједити. 

Неће им то бити тешко (а није нешто пуно ни остало), јер је Додик потпуно дезоријентисан, склон маничним и нападима неконтрлолисаног бијеса и тешке депресије која га директно гура у политичку провалију.

Своју огромну нервозу рефлектује као “преужарена рингла”.

9.

Задње Додиково упориште био је СНСД, његова приватна странка-секта, али и у њој рапидно губи контролу.

Директно је нападнут од фракције коју чине Жељка Цвијановић, Зоран Тегелтија и Драган Лукач.

10. 

Додик је толико пао у СНСД-у да га се више не плаше ни страначки нациштакори са маргине попут Момчила Антонића, ретардираног изданка Злочиначке Породице Антонић, коју штити Лукач.

Ајхман Антонић који је Ивана Бегића, одборника ПДП-а, окарактерисао као “усташу… доминантно усташке крви”, учинио је то, све је јасније, по задатку Трија који жели да уклони Додика - Цвијановићеве, Лукача и Тегелтије.

11. 

Након што су се од његове изјаве оградиле страначке колеге Снежана Новаковић Бурсаћ и Денис Шулић, Ајхман Антонић наставио је са “кризирањем”: Отворено им је запријетио на свом ФБ да ће остати без функција.

12.

Страначки маргиналац Антонић је дословно попљувао колеге и запријетио им отворено.

"Можда они раде само шта им се каже и можда толико коштају компензациони мандати, али ако не буду враћали противницима истом мјером, већ искључиво гледали како осуђивати своје, мислим да ће остати без све три функције које имају," написао је Ајхман Антонић на свом ФБ профилу.

13.

Шулић је потпредсједник Народне скупштине РС и предсједник Младих СНСД, а Бурсаћ-Новаковић је предсједница Клуба посланика СНСД-а у парламентарној скупштини БиХ.

Објективно, за њих је Антонић у страначкој хијерархији једва нешто више од Нуле. 0,0001!

14.

Антонић јесте доста брзо скинуо тај пријетећи пост упућен страначким колегама са ФБ профила, али га је држао довољно дуго да новинари дођу до њега и објаве “његове” ставове.

15.

Јасно је да Антонић нема ставова, јер са таквим менталним склопом то је и теоретски немогуће - он је само написао оно што му је наредио Лукач.

Антонићев удар на Шулића и Новаковићеву је, суштински, удар Лукача на Додика. Односно, фракције Цвијановић, Тегелтија, Лукач, која жели да уклони Додика и преузме странку. У свим овим дешавањима они виде своју огромну прилику, што и није без основа.

16.

Када се све сагледа, уопште не би било изненађујуће да је, већ, Одметнути Трио наложио Антонићу нацистички напад на Бегића, како би Додика додатно гурнули у каљугу у којој се налази, а потом и оне који су на његовој линији, као што су Шулић и Новаковићева, који су осудили Антонићев идиотски иступ и доживјели отворене пријетње по политичку будућност.

17.

Ако се наведеном дода и чињеница да Сребенка Голић већ одавно “не плови” уз Додика, него “одстријељеног” Игора Радојичића (који, такође, чека шансу да преко својих “спавача” преузме СНСД), нема дилеме да је унутар СНСД-а хаос, који ће тек да добије на интензитету, како се буде наставило Додиково политичко труљење, које је незаустављиво.

18.

У тексту “Три Фактора као процеси који ће у својој укупности довести до пада бруталног режима Милорада Додика; Радојичић рачуна на себи одане Спаваче унутар СНСД-а”, објављеном  08.01.2021. године, детаљно сам појаснио интересно-политичку везу Голићеве са Радојичићем.

19.

Да подсјетим, Додик је лично забранио Милимиру Говедарици (Правобранилац РС) да у Правобранилаштво врати Николу Алексића, који је био савјетник за правна питања Игора Радојичића. Алексића је Додик оцијенио као једним од главних криваца за губитак избора. 

Алексић је десетак дана лебдио у зони евиденције незапослених лица, након чега је незаконито слетио у министарство на чијем се челу налази Голићка. 

20. 

Моји извори из тог министарства тврде да је Радојичић лично тражио од Голићке да запосли Алексића у то министарство. За Радојичића је било врло важно питање запошљавања тог криминалца, јер се плашио да би Алексић могао „пропричати“ након што тужилаштва започну испитивати незаконите радње бившег градоначелника. 

Радојичић се водио логиком: „Ако је Алексић, спашавајући своју кожу, могао стрпати у затвор вјенчаног кума Борислава Јеличића, зашто не би и њега“. 

Битно је нагласити да је Алексић без јавног конкурса прекомандован у министарство које води Голићка у периоду док се Додик налазио у болници. 

21.

Моји извори, блиски Додику, тврде да је Додик буквално полудио сазнавши да је Голићка поступила противно његовој наредби; Праве провале неконтролисаног Бијеса имао је због чињенице да је то учињено док је он на болничком кревету. 

Епилог његовог Бијеса са Продуженим Дејством од тада гледамо у континуитету, а тек долазе најјачи изливи Додикове трулежи. 

хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/?м=1

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

Милос

02.02.2021 22:47

Све је то ок сто писе у тексту али људи моји он је накрао толико новца да његових 5 генерација мозе да се бахати да прстом не мрдне! О њему це се прицати 7-8 дана највисе и појео вук магарца! Све у свему он је свој зивот остварио као сто неце нико, у овом свијету само су паре битне и на основу њих се гледас, какво цојство и постење, кога то занима ако си кокуз?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

03.02.2021 01:36

Милоше у праву си свака част.

Name

Не ритесе шеви

03.02.2021 04:24

Све и да је истина у овом твом писарању да је све тацно од ријеци до ријеци теби висе нико ниста не вјерује јер си толико глупости и неистина да не казем бљувотина написао и да апсолутно ниста није било тацно то тебе сврстава у круг тралалалала новинара.

Name

Митар 2

03.02.2021 05:37

Овај љигави Антониц је стварно мало ментакно заостао дјецак коме треба је...а мамицу..

Name

ПУНО КРОКОДИЛА

03.02.2021 06:20

ПУНО КРОКОДИЛА, А МАЛО ПАРА. ШТО СЕ ПОКРАЛО ПОКРАЛО СЕ. НЕМА ВИШЕ ПАРА. А КАД НЕМА ШТА КРАСТИ, Е КО БИ И БИО У СТРАНЦИ НЕЗАЈАЖЉИВО СЛУДЈЕНИХ ДИЛЕРА / СНСД/. ЈЕР ЗАКЛИЊАЊЕ У СРПСТВО, БЕЗ ПАРА И ЛОПОВЛУКА, ТО БАШ И НЕ ПРИЛИЧИ ПРАВИМ СЉЕДБЕНИЦИМА КЛЕПТОМАН ПОЛИТИКЕ.

Name

ИСТИНА

03.02.2021 09:26

---------------------------------------------------------------------------------------------МИЛОСЕ,КАДА СЕ ИЗГУБИ ИМУНИТЕТ,ОНДА СИ РАЊИВ,ТАДА ДОЛАЗИ НАПЛАТА ЗА ЛОПОВЛУК.НИЈЕДНА ДИКТАТУРА НИЈЕ МОГЛА ВЈЕЦНО ТРАЈАТИ----------------------------------------------------------------------------------------СМРТ ФАСИЗМУ-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Name

Кум

03.02.2021 09:50

"Милоше, у праву си, свака част!" Која част? А ко су људи којима је част смисао живота?!11

Name

Презбетеријанац

03.02.2021 11:39

МОНАКО нова дестинација...?????

Name

Клебетрија

03.02.2021 11:46

Код Додикацсу нноги у странци само из свог интереса да краду и отимају многи из Тескицавсе хвале какосу у снсд само да краду суму и баве се орљавим играма.

Name

Васковиц је легенда

03.02.2021 13:39

Саврсена анализа. Браво

Name

Ха ха

03.02.2021 14:00

На снимку баја као на обтузеницкоју клупи

Name

Мика

02.02.2021 22:54

Људи моји овдје нема поштеног човјека .

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

03.02.2021 05:26

Све кланови и мафијаске групе.

Name

Ре

03.02.2021 06:32

И опет имају довољно гласача?

Name

Стане

03.02.2021 06:38

Појма ти немас кокузе!!!! Украсти било ста у зивоту макар то вриједило једну марку постеног цовјека прогони цијели зивот. За моралног цовјека висе вриједи упаљац за цигарете Слободана Васковица него све богатство М. Додика. Украсти новац па сјести у БМW_а и возати се????? Не мозе нормалан цовјек.

Name

ре

03.02.2021 07:00

Да хоће да у том свом гротлу Вулкана експлодирају, да их се ријешимо за сва времена у РС.

Name

Црни

03.02.2021 07:27

Има, само нису у политици, тренутно.

Name

Рајка

02.02.2021 22:57

Е Додо видис како те твоја непостена багра издаде.Требао си се рјесити хијена давно и имати постене и цасне људе око себе а не птице грабљивице кое имају висе него ти ал на тудем имену.Тегелтија ,Спуриц Радмановиц ,Голицка итд сви ти они подапесе добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неправда

03.02.2021 05:38

Миле омрзао си и богу и народу засто се не склонес видис да те нико не воли а ти демонстрирас силу не иде то тако ..медо...

Name

Анас

03.02.2021 06:05

Хе...хе...а коме то Додик није подапео - цитај узео паре ако је икако могао...

Name

Ре рајка

03.02.2021 07:31

Додик и част. Госпођо Рајка, ви сте спојили неспојиво

Name

Митар 2

03.02.2021 16:39

Бајина највеца пропас је то сто је сваки олос и крадљивац уцлани се у снсд и одма послије краду и отимају и користе полозај..Многи Додикови цланови у Теслицу само су у странци дабих покрали суму ,има ту гиганата мало јаци који са Сдсовцима пеку прасице и јагњице и сваки дан једу само због полозаја у скупстини и због крадје.е ту Додо пуцас и трпис срамоту и ти и снсд.

Name

ДОДИК ЦИРКУС 234

02.02.2021 23:42

СКУПИНА БИЈЕДНИХ ГАНГСТЕРА И НИСТА ДРУГО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

02.02.2021 23:50

Црвени сектаси це се измеду себе похватати за вратове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фамилија

03.02.2021 03:04

Тоне црвена ладја,пацове ухватила паника,кормилар нема идеју како да напусти брод !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

03.02.2021 03:52

Све трули криминалци народе Хапси то оде све до дјавола

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иииии

03.02.2021 04:57

Организована криминална група коју нема ко да похапси и одузме све оно заста нрмогу доказат одакле им

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

03.02.2021 05:36

Миле, врати икону што си украо и пакуј торбу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

03.02.2021 05:48

Ови сви набројани су од 22 прослост ,млади долазе Висе нас је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

03.02.2021 06:46

Не вјерујем у ту причу. То није прелет странка,то је интересна група у којој је Додик фантастично посложио коцкице што функцијом што парама што батинама. Ништа од тога,нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

додици талијано

03.02.2021 06:51

психопата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитицар

03.02.2021 06:55

Васковицу, рука ти се позлатила. Све и једна ти је "ка Његосева"..... Дивим ти се на способносцу добијања оваквих информација "испод радара" Ових доста информација могло се добити само од његових "сарадника" који му раде о глави. Одајем ти признање за храброст. Мислим да да ти и Вукан послије Коцица имате "најострије перо". Зив и здрав био овом народу којем "отварас оци"

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

03.02.2021 08:54

Фантазија није ни теби забрањена. Пробај да се мало активираш можда и ти успијеш. Није то тешко.

Name

Стицкман

03.02.2021 09:11

Само се ретард може дивити наркоману! Што не прочиташ шта пише Бећковић? Глупане

Name

Радован

03.02.2021 06:57

Живио Васке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

03.02.2021 08:08

Вјерујеш што овај "блебеће". Зар ниси упратио да се још никад нишња његово оствсрило није.

Name

Светац

03.02.2021 16:42

Додик пуца само због људи који су усли у СНСД ради интереса или да не олате неки порез или да смувају несто или да покраду суму или да се изивљавају над неким..е ту је његова пропаст и ове секте..досао крај багри..

Name

Зоки

03.02.2021 07:02

Бара се врло брзо суши, а крокодили порасли--

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

03.02.2021 07:07

Вријеме је да се та лоповска секта коначно расканта као што су они радили другима сада је ред дошао на њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

03.02.2021 07:27

ГОТОВ ЈЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

03.02.2021 07:30

Ко се мача ( издаје ) хвати, од мача. ( издаје ) ће и погинути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаха

03.02.2021 07:52

Нема ста готово је, опозиција преузима власт, Додик пада. Иста прица задњих 15 година, а он на сваким изборима осваја све висе гласова. Никад јаци није био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

03.02.2021 09:14

Не осваја он на сваким изборима више гласова, него све више краде гласова. Е сад су га у Добоју прећерали преко свих граница. Нека је то једном јасно, нема више масовне крађе на изборима. Док се још мало уреди то са гласовима из инострансрва путем поште, биће то сасвим друга прича.

Name

Не осваја

03.02.2021 09:30

Већ опстаје папкарењем од 2014. Накарадан изборни закон му је омогућио. Поштенији су избори у Зимбабвеу и Бурундију него у БиХ.

Name

Будимо људи

03.02.2021 07:57

Вратити новац покренути све могуће истраге против њега и његових блиских тајкуна и све вратит народу и Републици !Једино рјешење !

ОДГОВОРИТЕ
Name

кк

03.02.2021 08:55

Тачно, само нико на то и не помишља, зато ће нас нестати,а са нама и њих , а мисле да ће се извући.

Name

Будимо људи

03.02.2021 11:20

Бас тако и овима су такодје прљаве и руке и образ.

Name

з

03.02.2021 08:35

Ајд' не лапрдај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

03.02.2021 09:56

Сто је баби мило то јој се и снило.....ЗИВИО НАС МИЛЕ...нисте му ни до кољена

Name

Хе Хе

03.02.2021 09:29

Превише текста за тако једноставно објашњење, "сељадији се посрећило", и ништа више од тога а сад је дошао крај свему томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

03.02.2021 09:33

Тражили сте гледајте, он је заслужио доживотну затворску казну и да му се одузме сва покрадена имовина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

03.02.2021 10:04

Само три тачке висе од Солакових твз аналитичара,ово смо могли цути у јутарњем програму на једној опозиционој ТВ,а васковиц одатле црпи информације,зато ниста Јос није погодио,глупост је ово коментарисати,имацес њега паметан игнорисе,цак је и Цанак рекао,ма такав опозициони аналитичар мозе наскодити опозицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудоња

03.02.2021 10:13

А ТИ БОГА ВИДИ РУДОЊИНЕ СЛИКЕ КАКО ЈЕ СЛОЖИО ФАЦУ КАО ДА ЈЕ НА КОРИДИ ХОЋЕ УБОСТИ ХАХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Београд

03.02.2021 10:15

Бурке, проклетниче, невјерниче и лопове, враћај икону. Видиш шта ти ради Св. Никола. Уништити ће и тебе и твоју породицу, а о отетом и проклетом да и не говорим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

03.02.2021 11:52

Е мој Васковићу ти за једно страначко дериште говориш како по налогу Лукача напада страначке полтроне, а Додик и Лукач никада јаснији око подјеле утицаја у МУП. Рекао Кострешевићу да не дира Лукачеве људе, а заузврат од Лукача добио утицај у МУП преко још једног свог човека. Лукачу је дао одријешене руке и дозволу да убија криминалце. Радојичић је буквално Ђетић. Нема од цијепања СНСД ништа. И срећом и нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.02.2021 16:48

Хахахахахахахахахаха....Васковићу,шифро позната,превазишао си сам себе хахаха...друже,пиши бајке за дјецу,ем ти је исплативије,ем ти лежи хахахаха.

ОДГОВОРИТЕ