U SNSD-u kao u grotlu vulkana - Kuva sa svih strana!

Dodik gubi kontrolu i nad SNSD-om, nakon što ga je Vučić precrtao, a na Istoku i Zapadu ocijenjen kao “nepouzdan saradnik”: Antonićev napad na Šulića i Novakovićevu je Lukačev napad na Dodika

Republika Srpska 02.02.2021 | 23:04
U SNSD-u kao u grotlu vulkana - Kuva sa svih strana!

 Piše: Slobodan Vasković

1.

Milorad Dodik je, tokom svoje karijere, često padao i dizao se, ali svemu dođe kraj, pa i njegovom kameleonskom, konvertitskom načinu političkog preživljavanja.

2.

Dodik nije na zalasku karijere, već je ona gotova, a jedino još nije precizirano vrijeme kada će biti politički uklonjen kao nikom potreban i od svih prezren, na način na koji je on prezreo narod koji ga je izabrao. 

3.

Posljednji u nizu Dodikovih sunovrata je propast njegovog udara na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se nije manifestovao samo učestvovanjem njegovih paravojnih snaga u julskom napadu na Skupštinu Srbije (2020. godine), otvorenom podrškom biskupu Grigoriju, licemjeru nad licemjerima, sa kojim je zajedno opljačkao Hercegovinu, već još cijelim nizom podzemnih aktivnosti kojima je pokušao da podrije poziciju predsjednika Srbije.

4.

Uspio je jedino da podrije sam sebe i to do agregatnog stanja potpunog Odrona; Vučić, koji je potpuno obaviješten o svim Dodikovim podlim i niskim udarcima ga je precrtao i rekao mu to u lice, nakon što ga je, poslije konačno primio 27.01.2021. 

Vučić je, hladnokrvno, Dodiku "pod nos" stavio dokaze o njegovom podzemnom radu protiv predsjednika Srbije, a Dodik je preblijedio od straha.

Dva dana prije toga, Dodik je uzalud “obijao pragove” visokih funkcionera Srbije, ali nigdje nije naišao na otvorena vrata. Posebno ne na dobrodošlicu.

5.

Vučić je veteran političkih obračuna; istina i Dodik je, ali mnogo manjeg intenziteta i obima od onih kroz koje je prošao i prolazi Vučić.

Vučić neće javno satrati Dodika još uvijek, ali će ga politički dekapitovati; Do tada, poigrava se sa njim, puštajući ga da hoda kao sumanut besciljno beogradskim ulicama, stavljajući u prvi red zvanica, prilikom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, što je par tona soli na Dodikove banjalučke izborne rane, pozivom na vakcinaciju zdravstvenih radnika RS u Srbiju…

6.

Vrlo, vrlo malo ćemo od tog teškog sukoba vidjeti “na radaru” - tek pokoju sekvencu, kao potvrdu da sukob postoji i da je, kako stvari sada stoje nepomirljiv; Lomljenje Dodika ići će, već ide, ispod radara, natenane. Sve dok Vučić ne odluči da je vrijeme da ga javno pusti niz vodu.

Dodikove šanse da se odbrani od udara i izbjegne potpuni Odron su nikakve, iako će on nastaviti sa podzemnim napadima na Vučića, nadajući se da će ga tako prisiliti da ga ponovo prihvati.

7. 

Osim Vučića, Dodik je precrtan i od Rusije, koju je izdao potpisivanjem ANP-a (decembra 2019.), iako im je čvrsto obećao da to neće učiniti, za šta je dobio snažnu podršku Kremlja.

Kremlj ne oprašta, izazvali su mu političku tešku frakturu lobanje akcijom “Gvozdena njuška”, koju su osmislili i sproveli, tokom posjete šefa diplomatije Sergeja Lavrova.

U središtu “Gvozdene njuške” je ukradena ikona Svetog Nikole iz Luganska, koja pripada Ukrajini i ne potiče nikako iz nacističke pljačke svega vrijednog tokom Drugog svetskog rata, što je posljednja teza kojom pokušavaju izvući Dodika iz “živog blata”. To je pogrešan trag, kako bi se cijela priča relativizovala i pokušala spriječiti Dodikova krivična odgovornost što je posjedovao ukradenu Relikviju, a potom je i darovao Lavrovu, koji ga je elegantno smoždio.

8. 

Dodik, nekadašnji miljenik Zapada, već duže od deceniju to nije, jer je “peplivao” na stranu Rusije. Zapad mu to nije oprostio, ali će, kao i Rusija, u političkom vremenu koje mu je preostalo iscijediti iz njega sve što se još može iscijediti. 

Neće im to biti teško (a nije nešto puno ni ostalo), jer je Dodik potpuno dezorijentisan, sklon maničnim i napadima nekontrlolisanog bijesa i teške depresije koja ga direktno gura u političku provaliju.

Svoju ogromnu nervozu reflektuje kao “preužarena ringla”.

9.

Zadnje Dodikovo uporište bio je SNSD, njegova privatna stranka-sekta, ali i u njoj rapidno gubi kontrolu.

Direktno je napadnut od frakcije koju čine Željka Cvijanović, Zoran Tegeltija i Dragan Lukač.

10. 

Dodik je toliko pao u SNSD-u da ga se više ne plaše ni stranački nacištakori sa margine poput Momčila Antonića, retardiranog izdanka Zločinačke Porodice Antonić, koju štiti Lukač.

Ajhman Antonić koji je Ivana Begića, odbornika PDP-a, okarakterisao kao “ustašu… dominantno ustaške krvi”, učinio je to, sve je jasnije, po zadatku Trija koji želi da ukloni Dodika - Cvijanovićeve, Lukača i Tegeltije.

11. 

Nakon što su se od njegove izjave ogradile stranačke kolege Snežana Novaković Bursać i Denis Šulić, Ajhman Antonić nastavio je sa “kriziranjem”: Otvoreno im je zaprijetio na svom FB da će ostati bez funkcija.

12.

Stranački marginalac Antonić je doslovno popljuvao kolege i zaprijetio im otvoreno.

"Možda oni rade samo šta im se kaže i možda toliko koštaju kompenzacioni mandati, ali ako ne budu vraćali protivnicima istom mjerom, već isključivo gledali kako osuđivati svoje, mislim da će ostati bez sve tri funkcije koje imaju," napisao je Ajhman Antonić na svom FB profilu.

13.

Šulić je potpredsjednik Narodne skupštine RS i predsjednik Mladih SNSD, a Bursać-Novaković je predsjednica Kluba poslanika SNSD-a u parlamentarnoj skupštini BiH.

Objektivno, za njih je Antonić u stranačkoj hijerarhiji jedva nešto više od Nule. 0,0001!

14.

Antonić jeste dosta brzo skinuo taj prijeteći post upućen stranačkim kolegama sa FB profila, ali ga je držao dovoljno dugo da novinari dođu do njega i objave “njegove” stavove.

15.

Jasno je da Antonić nema stavova, jer sa takvim mentalnim sklopom to je i teoretski nemoguće - on je samo napisao ono što mu je naredio Lukač.

Antonićev udar na Šulića i Novakovićevu je, suštinski, udar Lukača na Dodika. Odnosno, frakcije Cvijanović, Tegeltija, Lukač, koja želi da ukloni Dodika i preuzme stranku. U svim ovim dešavanjima oni vide svoju ogromnu priliku, što i nije bez osnova.

16.

Kada se sve sagleda, uopšte ne bi bilo iznenađujuće da je, već, Odmetnuti Trio naložio Antoniću nacistički napad na Begića, kako bi Dodika dodatno gurnuli u kaljugu u kojoj se nalazi, a potom i one koji su na njegovoj liniji, kao što su Šulić i Novakovićeva, koji su osudili Antonićev idiotski istup i doživjeli otvorene prijetnje po političku budućnost.

17.

Ako se navedenom doda i činjenica da Srebenka Golić već odavno “ne plovi” uz Dodika, nego “odstrijeljenog” Igora Radojičića (koji, takođe, čeka šansu da preko svojih “spavača” preuzme SNSD), nema dileme da je unutar SNSD-a haos, koji će tek da dobije na intenzitetu, kako se bude nastavilo Dodikovo političko truljenje, koje je nezaustavljivo.

18.

U tekstu “Tri Faktora kao procesi koji će u svojoj ukupnosti dovesti do pada brutalnog režima Milorada Dodika; Radojičić računa na sebi odane Spavače unutar SNSD-a”, objavljenom  08.01.2021. godine, detaljno sam pojasnio interesno-političku vezu Golićeve sa Radojičićem.

19.

Da podsjetim, Dodik je lično zabranio Milimiru Govedarici (Pravobranilac RS) da u Pravobranilaštvo vrati Nikolu Aleksića, koji je bio savjetnik za pravna pitanja Igora Radojičića. Aleksića je Dodik ocijenio kao jednim od glavnih krivaca za gubitak izbora. 

Aleksić je desetak dana lebdio u zoni evidencije nezaposlenih lica, nakon čega je nezakonito sletio u ministarstvo na čijem se čelu nalazi Golićka. 

20. 

Moji izvori iz tog ministarstva tvrde da je Radojičić lično tražio od Golićke da zaposli Aleksića u to ministarstvo. Za Radojičića je bilo vrlo važno pitanje zapošljavanja tog kriminalca, jer se plašio da bi Aleksić mogao „propričati“ nakon što tužilaštva započnu ispitivati nezakonite radnje bivšeg gradonačelnika. 

Radojičić se vodio logikom: „Ako je Aleksić, spašavajući svoju kožu, mogao strpati u zatvor vjenčanog kuma Borislava Jeličića, zašto ne bi i njega“. 

Bitno je naglasiti da je Aleksić bez javnog konkursa prekomandovan u ministarstvo koje vodi Golićka u periodu dok se Dodik nalazio u bolnici. 

21.

Moji izvori, bliski Dodiku, tvrde da je Dodik bukvalno poludio saznavši da je Golićka postupila protivno njegovoj naredbi; Prave provale nekontrolisanog Bijesa imao je zbog činjenice da je to učinjeno dok je on na bolničkom krevetu. 

Epilog njegovog Bijesa sa Produženim Dejstvom od tada gledamo u kontinuitetu, a tek dolaze najjači izlivi Dodikove truleži. 

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/?m=1

Komentari / 56

Ostavite komentar
Name

Milos

02.02.2021 23:47

Sve je to ok sto pise u tekstu ali ljudi moji on je nakrao toliko novca da njegovih 5 generacija moze da se bahati da prstom ne mrdne! O njemu ce se pricati 7-8 dana najvise i pojeo vuk magarca! Sve u svemu on je svoj zivot ostvario kao sto nece niko, u ovom svijetu samo su pare bitne i na osnovu njih se gledas, kakvo cojstvo i postenje, koga to zanima ako si kokuz?

ODGOVORITE
Name

Luka

03.02.2021 02:36

Miloše u pravu si svaka čast.

Name

Ne ritese ševi

03.02.2021 05:24

Sve i da je istina u ovom tvom pisaranju da je sve tacno od rijeci do rijeci tebi vise niko nista ne vjeruje jer si toliko gluposti i neistina da ne kazem bljuvotina napisao i da apsolutno nista nije bilo tacno to tebe svrstava u krug tralalalala novinara.

Name

Mitar 2

03.02.2021 06:37

Ovaj ljigavi Antonic je stvarno malo mentakno zaostao djecak kome treba je...a mamicu..

Name

PUNO KROKODILA

03.02.2021 07:20

PUNO KROKODILA, A MALO PARA. ŠTO SE POKRALO POKRALO SE. NEMA VIŠE PARA. A KAD NEMA ŠTA KRASTI, E KO BI I BIO U STRANCI NEZAJAŽLJIVO SLUDJENIH DILERA / SNSD/. JER ZAKLINJANJE U SRPSTVO, BEZ PARA I LOPOVLUKA, TO BAŠ I NE PRILIČI PRAVIM SLJEDBENICIMA KLEPTOMAN POLITIKE.

Name

ISTINA

03.02.2021 10:26

---------------------------------------------------------------------------------------------MILOSE,KADA SE IZGUBI IMUNITET,ONDA SI RANJIV,TADA DOLAZI NAPLATA ZA LOPOVLUK.NIJEDNA DIKTATURA NIJE MOGLA VJECNO TRAJATI----------------------------------------------------------------------------------------SMRT FASIZMU-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Name

Kum

03.02.2021 10:50

"Miloše, u pravu si, svaka čast!" Koja čast? A ko su ljudi kojima je čast smisao života?!11

Name

Prezbeterijanac

03.02.2021 12:39

MONAKO nova destinacija...😁😁😁😁😁

Name

Klebetrija

03.02.2021 12:46

Kod Dodikacsu nnogi u stranci samo iz svog interesa da kradu i otimaju mnogi iz Teskicavse hvale kakosu u snsd samo da kradu sumu i bave se orljavim igrama.

Name

Vaskovic je legenda

03.02.2021 14:39

Savrsena analiza. Bravo

Name

Ha ha

03.02.2021 15:00

Na snimku baja kao na obtuzenickoju klupi

Name

Mika

02.02.2021 23:54

Ljudi moji ovdje nema poštenog čovjeka .

ODGOVORITE
Name

borac

03.02.2021 06:26

Sve klanovi i mafijaske grupe.

Name

Re

03.02.2021 07:32

I opet imaju dovoljno glasača?

Name

Stane

03.02.2021 07:38

Pojma ti nemas kokuze!!!! Ukrasti bilo sta u zivotu makar to vrijedilo jednu marku postenog covjeka progoni cijeli zivot. Za moralnog covjeka vise vrijedi upaljac za cigarete Slobodana Vaskovica nego sve bogatstvo M. Dodika. Ukrasti novac pa sjesti u BMW_a i vozati se????? Ne moze normalan covjek.

Name

re

03.02.2021 08:00

Da hoće da u tom svom grotlu Vulkana eksplodiraju, da ih se riješimo za sva vremena u RS.

Name

Crni

03.02.2021 08:27

Ima, samo nisu u politici, trenutno.

Name

Rajka

02.02.2021 23:57

E Dodo vidis kako te tvoja nepostena bagra izdade.Trebao si se rjesiti hijena davno i imati postene i casne ljude oko sebe a ne ptice grabljivice koe imaju vise nego ti al na tudem imenu.Tegeltija ,Spuric Radmanovic ,Golicka itd svi ti oni podapese dobro

ODGOVORITE
Name

Nepravda

03.02.2021 06:38

Mile omrzao si i bogu i narodu zasto se ne sklones vidis da te niko ne voli a ti demonstriras silu ne ide to tako ..medo...

Name

Anas

03.02.2021 07:05

He...he...a kome to Dodik nije podapeo - citaj uzeo pare ako je ikako mogao...

Name

Re rajka

03.02.2021 08:31

Dodik i čast. Gospođo Rajka, vi ste spojili nespojivo

Name

Mitar 2

03.02.2021 17:39

Bajina najveca propas je to sto je svaki olos i kradljivac uclani se u snsd i odma poslije kradu i otimaju i koriste polozaj..Mnogi Dodikovi clanovi u Teslicu samo su u stranci dabih pokrali sumu ,ima tu giganata malo jaci koji sa Sdsovcima peku prasice i jagnjice i svaki dan jedu samo zbog polozaja u skupstini i zbog kradje.e tu Dodo pucas i trpis sramotu i ti i snsd.

Name

DODIK CIRKUS 234

03.02.2021 00:42

SKUPINA BIJEDNIH GANGSTERA I NISTA DRUGO.

ODGOVORITE
Name

Pop jovica

03.02.2021 00:50

Crveni sektasi ce se izmedu sebe pohvatati za vratove!

ODGOVORITE
Name

Familija

03.02.2021 04:04

Tone crvena ladja,pacove uhvatila panika,kormilar nema ideju kako da napusti brod !!!

ODGOVORITE
Name

Galeb

03.02.2021 04:52

Sve truli kriminalci narode Hapsi to ode sve do djavola

ODGOVORITE
Name

Iiiii

03.02.2021 05:57

Organizovana kriminalna grupa koju nema ko da pohapsi i oduzme sve ono zasta nrmogu dokazat odakle im

ODGOVORITE
Name

Petar

03.02.2021 06:36

Mile, vrati ikonu što si ukrao i pakuj torbu.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

03.02.2021 06:48

Ovi svi nabrojani su od 22 proslost ,mladi dolaze Vise nas je

ODGOVORITE
Name

Mirkan

03.02.2021 07:46

Ne vjerujem u tu priču. To nije prelet stranka,to je interesna grupa u kojoj je Dodik fantastično posložio kockice što funkcijom što parama što batinama. Ništa od toga,nažalost.

ODGOVORITE
Name

dodici talijano

03.02.2021 07:51

psihopata

ODGOVORITE
Name

Analiticar

03.02.2021 07:55

Vaskovicu, ruka ti se pozlatila. Sve i jedna ti je "ka Njegoseva"..... Divim ti se na sposobnoscu dobijanja ovakvih informacija "ispod radara" Ovih dosta informacija moglo se dobiti samo od njegovih "saradnika" koji mu rade o glavi. Odajem ti priznanje za hrabrost. Mislim da da ti i Vukan poslije Kocica imate "najostrije pero". Ziv i zdrav bio ovom narodu kojem "otvaras oci"

ODGOVORITE
Name

А

03.02.2021 09:54

Фантазија није ни теби забрањена. Пробај да се мало активираш можда и ти успијеш. Није то тешко.

Name

Stickman

03.02.2021 10:11

Samo se retard može diviti narkomanu! Što ne pročitaš šta piše Bećković? Glupane

Name

Radovan

03.02.2021 07:57

Živio Vaske.

ODGOVORITE
Name

Ти

03.02.2021 09:08

Вјерујеш што овај "блебеће". Зар ниси упратио да се још никад нишња његово оствсрило није.

Name

Svetac

03.02.2021 17:42

Dodik puca samo zbog ljudi koji su usli u SNSD radi interesa ili da ne olate neki porez ili da smuvaju nesto ili da pokradu sumu ili da se izivljavaju nad nekim..e tu je njegova propast i ove sekte..dosao kraj bagri..

Name

Zoki

03.02.2021 08:02

Bara se vrlo brzo suši, a krokodili porasli--

ODGOVORITE
Name

Boki

03.02.2021 08:07

Vrijeme je da se ta lopovska sekta konačno raskanta kao što su oni radili drugima sada je red došao na njih.

ODGOVORITE
Name

Crni

03.02.2021 08:27

GOTOV JE!!!!

ODGOVORITE
Name

Boris

03.02.2021 08:30

Ko se mača ( izdaje ) hvati, od mača. ( izdaje ) će i poginuti

ODGOVORITE
Name

Hahahaha

03.02.2021 08:52

Nema sta gotovo je, opozicija preuzima vlast, Dodik pada. Ista prica zadnjih 15 godina, a on na svakim izborima osvaja sve vise glasova. Nikad jaci nije bio.

ODGOVORITE
Name

Idealno

03.02.2021 10:14

Ne osvaja on na svakim izborima više glasova, nego sve više krade glasova. E sad su ga u Doboju prećerali preko svih granica. Neka je to jednom jasno, nema više masovne krađe na izborima. Dok se još malo uredi to sa glasovima iz inostransrva putem pošte, biće to sasvim druga priča.

Name

Ne osvaja

03.02.2021 10:30

Već opstaje papkarenjem od 2014. Nakaradan izborni zakon mu je omogućio. Pošteniji su izbori u Zimbabveu i Burundiju nego u BiH.

Name

Budimo ljudi

03.02.2021 08:57

Vratiti novac pokrenuti sve moguće istrage protiv njega i njegovih bliskih tajkuna i sve vratit narodu i Republici !Jedino rješenje !

ODGOVORITE
Name

kk

03.02.2021 09:55

Tačno, samo niko na to i ne pomišlja, zato će nas nestati,a sa nama i njih , a misle da će se izvući.

Name

Budimo ljudi

03.02.2021 12:20

Bas tako i ovima su takodje prljave i ruke i obraz.

Name

з

03.02.2021 09:35

Ајд' не лапрдај!

ODGOVORITE
Name

Aha

03.02.2021 10:56

Sto je babi milo to joj se i snilo.....ZIVIO NAS MILE...niste mu ni do koljena

Name

He He

03.02.2021 10:29

Previše teksta za tako jednostavno objašnjenje, "seljadiji se posrećilo", i ništa više od toga a sad je došao kraj svemu tome.

ODGOVORITE
Name

Milan

03.02.2021 10:33

Tražili ste gledajte, on je zaslužio doživotnu zatvorsku kaznu i da mu se oduzme sva pokradena imovina.

ODGOVORITE
Name

4d

03.02.2021 11:04

Samo tri tačke vise od Solakovih tvz analitičara,ovo smo mogli cuti u jutarnjem programu na jednoj opozicionoj TV,a vaskovic odatle crpi informacije,zato nista Jos nije pogodio,glupost je ovo komentarisati,imaces njega pametan ignorise,cak je i Canak rekao,ma takav opozicioni analitičar moze naskoditi opoziciji

ODGOVORITE
Name

Rudonja

03.02.2021 11:13

A TI BOGA VIDI RUDONJINE SLIKE KAKO JE SLOŽIO FACU KAO DA JE NA KORIDI HOĆE UBOSTI HAHA

ODGOVORITE
Name

Beograd

03.02.2021 11:15

Burke, prokletniče, nevjerniče i lopove, vraćaj ikonu. Vidiš šta ti radi Sv. Nikola. Uništiti će i tebe i tvoju porodicu, a o otetom i prokletom da i ne govorim.

ODGOVORITE
Name

Mirko

03.02.2021 12:52

E moj Vaskoviću ti za jedno stranačko derište govoriš kako po nalogu Lukača napada stranačke poltrone, a Dodik i Lukač nikada jasniji oko podjele uticaja u MUP. Rekao Kostreševiću da ne dira Lukačeve ljude, a zauzvrat od Lukača dobio uticaj u MUP preko još jednog svog čoveka. Lukaču je dao odriješene ruke i dozvolu da ubija kriminalce. Radojičić je bukvalno Đetić. Nema od cijepanja SNSD ništa. I srećom i nažalost.

ODGOVORITE
Name

Dragan

03.02.2021 17:48

Hahahahahahahahahaha....Vaskoviću,šifro poznata,prevazišao si sam sebe hahaha...druže,piši bajke za djecu,em ti je isplativije,em ti leži hahahaha.

ODGOVORITE