Моззартов мјесец хуманости - помоћ штићеницима Дома у Приједору

Директор Дома Рајко Дринић: Ова донација је веома лијеп гест Моззарта. Бринемо се о 165 корисника у нашој установи!

Република Српска 02.02.2021 | 20:20
Моззартов мјесец хуманости - помоћ штићеницима Дома у Приједору

 Током децембра - мјесеца хуманости из недобитног фонда у акцији „Хуманитарни тикет“ прикупљено је 2.900 марака, а компанија Моззарт је тај износ упутила на адресе двије установе које се брину о дјеци и омладини.

Након што је прва донација стигла у Дом за незбринуту дјецу “Рада Врањешевић” у Бањалуци, друга из овог фонда усмјерена је  Дому за лица са инвалидитетом у Приједору. У овој установи се брину о мушкој дјеци и омладини ометеној у развоју, а племенити гест веома их је обрадовао.

- Ово није први пут да нам компанија Моззарт помаже јер смо и раније имали прилику да добијемо донацију која нам много значи у раду са корисницима. Имамо више извора финансирања, али и много је потреба јер бринемо о 165 дјечака и младића са сметњама у развоју.

Помоћ ћемо усмјерити на куповину гардеробе и покривање њихових основних потреба - каже Рајко Дринић, директор Дома за лица са инвалидитетом у Приједору. 

Ова установа финансира се из буџета локалних заједница и ресорног министарства. Ипак, свака додатна помоћ у раду им значи како би њихови штићеници имали што боље услове за боравак у дому. Управо с тим циљем, помоћ су им упутили из Моззарта. 

- Као друштвено-одговорна компанија из мјесеца у мјесец се трудимо да помажемо свим категоријама становништа којима је помоћ потребна. Новац који смо прикупили у мјесецу хуманости и даривања, намјенили смо домовима за дјецу у жељи да им боравак у тим установама буде што љепши - каже руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт, Селма Салкановић. 

Током “Мјесеца хуманости” укупан фонд за хуманитарне сврхе био је појачан јер је улог, који је ова компанија донирала племенитим кладиоцима умјесто стандардних 50, био 100 марака и уједно је био загарантовани добитак. 

(БН)