Mozzartov mjesec humanosti - pomoć štićenicima Doma u Prijedoru

Direktor Doma Rajko Drinić: Ova donacija je veoma lijep gest Mozzarta. Brinemo se o 165 korisnika u našoj ustanovi!

Republika Srpska 02.02.2021 | 20:20
Mozzartov mjesec humanosti - pomoć štićenicima Doma u Prijedoru

 Tokom decembra - mjeseca humanosti iz nedobitnog fonda u akciji „Humanitarni tiket“ prikupljeno je 2.900 maraka, a kompanija Mozzart je taj iznos uputila na adrese dvije ustanove koje se brinu o djeci i omladini.

Nakon što je prva donacija stigla u Dom za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” u Banjaluci, druga iz ovog fonda usmjerena je  Domu za lica sa invaliditetom u Prijedoru. U ovoj ustanovi se brinu o muškoj djeci i omladini ometenoj u razvoju, a plemeniti gest veoma ih je obradovao.

- Ovo nije prvi put da nam kompanija Mozzart pomaže jer smo i ranije imali priliku da dobijemo donaciju koja nam mnogo znači u radu sa korisnicima. Imamo više izvora finansiranja, ali i mnogo je potreba jer brinemo o 165 dječaka i mladića sa smetnjama u razvoju.

Pomoć ćemo usmjeriti na kupovinu garderobe i pokrivanje njihovih osnovnih potreba - kaže Rajko Drinić, direktor Doma za lica sa invaliditetom u Prijedoru. 

Ova ustanova finansira se iz budžeta lokalnih zajednica i resornog ministarstva. Ipak, svaka dodatna pomoć u radu im znači kako bi njihovi štićenici imali što bolje uslove za boravak u domu. Upravo s tim ciljem, pomoć su im uputili iz Mozzarta. 

- Kao društveno-odgovorna kompanija iz mjeseca u mjesec se trudimo da pomažemo svim kategorijama stanovništa kojima je pomoć potrebna. Novac koji smo prikupili u mjesecu humanosti i darivanja, namjenili smo domovima za djecu u želji da im boravak u tim ustanovama bude što ljepši - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart, Selma Salkanović. 

Tokom “Mjeseca humanosti” ukupan fond za humanitarne svrhe bio je pojačan jer je ulog, koji je ova kompanija donirala plemenitim kladiocima umjesto standardnih 50, bio 100 maraka i ujedno je bio zagarantovani dobitak. 

(BN)