Мрмот Фил најавио још шест недеља зиме!

Током годишње церемоније Дана мрмота у Пенсилванији, мрмот Фил из Панксатонија није обрадовао Американце јер им је предсказао још шест недеља зиме.

Занимљивости 02.02.2021 | 16:38
Мрмот Фил најавио још шест недеља зиме!

У зору, док су промицале пахуље снега, чланови Клуба мрмота из Панксатонија кренули су до пања чувеног прогнозера, мрмота Фила, али без уобичајене гужве хиљада радозналих посетилаца који због пандемије коронавируса нису могли да се окупе.

„Изгледаш прелепо данас“, шапнуо је мрмоту председник клуба Џеф Ланди, док га је стављао на врх пања како би животиња извршила своју прогностичарску дужност бирајући један од два свитка нешто пре 7.30 ујутру.

Крзнени пророк „угледао“ је сенку свитка – што значи да ће се зима задржати још шест недеља.

„Иза нас је ноћна тмина, али сада видимо наду и јутарњу јарку светлост. Али сада када се окренем да видим да ме прати савршена сенка. Биће још шест недеља зиме!“, прочитао је потпредседник клуба Том Данкел из изабраног свитка.

Председник Ланди, међутим, упутио је поруку наде док се земља ближи годишњици почетка кризе коју је изазвао коронавирус.

„Желим да вам кажем да нам је (Фил) такође рекао да се после зиме можемо радовати једном од најлепших и најсветлијих пролећа која смо икада видели“, рекао је Ланди.

Оптимистична прогноза стигла је док су налети ветра и снега у данашњој прогнози и то после снажне олује која је донела чак 27 центиметара на делове Њујорка, Њу Џерсија и Пенсилваније.

Годишњи ритуал, који датира из 1887. године, одржан је ове године усред пандемије коронавируса.

Уместо уобичајене гужве у парку Гоблерс Нобу у Панксатонију, у Пенсилванији, Фил је само виртуелно био окружен обожаваоцима.

 

 

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар